keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Upea näyttely tiedossa Helsingissä !

Selailin taas puutarhakuviani kursseille. Sipulikukkakuvat olivat niin ihania, ehkä lähestyvän kukinnan takia ; ) Laitoin tähän muutaman kuvan teidänkin iloksi...
Oranssi liljatulppaani ja nupulliset ukkolaukat kukkivat kesäkuussa. Ukonlaukat ovat levinneet tähän siemenestä, toisesta kukkapenkistä.

Tässä tavallisia Darwin-tulppaaneja toukokuussa.
Toinen sipulikukka, joka on lähtenyt leviämään, on kirjopikarililja. Siitä on tullut myös näitä valkoisia yksilöitä varjorikon sekaan. Tosi herkkä toukokuun puolenvälin kukkija.

Kerrottu narsissi on aika erikoinen. Välillä se pitää kukinnassa välivuoden. Samasta sipulista on tullut aina vain yksi kukkavana eli se ei leviä sivusipuleista, kuten tavalliset narsissit tekevät.
Kukka on niin painava, että sateella se painuu pitkin maata.
Nämä erikoiset tulppaanit ovat sitten kauniita : ) Kuva on otettu Helsingin kasvitieteellisestä puutarhasta.

Ai niin se näyttely... Helsingissa Sinebrychoffin taidemuseossa on näyttely Tulppaanien lumo 17.-22.3. Siellä on silloin eläviä tulppaaneja, narsisseja...
Todennäköisesti upea näyttely. Sinne täytyy päästä !!!

maanantai 23. helmikuuta 2009

PullojukkaPullojukka on kasvanut työhuoneellani jo kolmisen vuotta. En ole vaihtanut siihen kertaakaan multaa vielä. Tänä keväänä taitaa olla sen aika, katsotaan...

Pullojukan (Nolina recurvata) hoito-ohjeet:

Pullojukka on helppo kasvi. Valoisa, aurinkoinen paikka ja kastelua. Kastelujen välillä mullan pinta saa kuivahtaa, etenkin talvella. Ja jos unohtaa kastelun, pullojukka ei heti kuole, vaan sen lehden kärjet vain kuivuvat. Kestää siis rajun kuivahtamisenkin. Pullojukkaa lannoitetaan vain vähän kesäisin. Se kestää myös kuumuutta, kunhan muistaa kastella. Työhuoneeni nurkassa sillä onkin kuumat oltavat kesäisin.
Pullojukan ruukun pitää olla pieni kuten kuvassa ; )

torstai 19. helmikuuta 2009

Pientä vihreää

Siemenestä kasvaneet alut olivat tänään jo näin isoja....eilen ne olivat tällaisia...


...ja maanantaina, kylvöä seuraavana päivänä, ne olivat näin pieniä ja kalpeita. Kalpeus johtui siitä, että säilytin niitä itämisvaiheen kylpyhuoneen lämmössä : )

On niin hauska seurata näitä nopeasti itäviä. Ja ah mikä tuoksu tulee niistä huoneeseen ...
Taimet ovat siis tavallista vihenneskrassia.


Oli pakko laittaa vielä kuva orkideasta, jonka kukat ovat nyt auki. Ensimmäiset kukat aukesivat muistaakseni joulukuun lopulla ja yhtään ei ole vielä lakastunut. Vielä näköjään tekee pari nuppua lisää, uskomaton kukkija. Tämä orkidea on ollut minulla jo kolmatta talvea.

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kylvöpuuhia odotellessa...

Tänään kylvin jo hieman keväistä.... siitä enemmän vähän myöhemmin : )


Sen sijaan pihalle tulevat perennat saavat vielä odottaa kylvöä. Pusseissa lukee kylvöajan olevan helmi-huhtikuu.
Aion kylvää siemenet vasta maaliskuun loppupuolella. Jos ne kylvää liian aikaisin, ne joutuvat kasvamaan sisällä asunnossa turhan pitkään ja kasvu muuttuu hennoksi ja honteloksi. Ei hyvä. Ulos taimet voi siirtää vasta kun yöpakkaset ovat ohi eli kesäkuun alkupuolella.

Kuupuutarhaan tulevat nuo pari valkeaa orvokkia ja matala siperianunikko etsii vielä sopivaa paikkaa. Ehkä sekin päätyy Kuupuutarhaan tai ihan sen viereen, saa nähdä ; )

Vielä jotain muutakin tekisi mieli lisätä siemenistä, kunhan vaan löydän niiden siemeniä.....

perjantai 13. helmikuuta 2009

Iloista ystävänpäivää !

Tämän ruusun haluan ojentaa juuri sinulle, Hyvää ystävänpäivää !


Aika on aivan hujahtanut... on taas ollut niin paljon iltakursseja ja muita menoja, että oikein kaipaan tänne blogistaniaan : )

Tulilatva oli niin suloinen, että se oli pakko ostaa mukaan. Työpöydälläni on jo aika paljon kasveja, mutta aina yksi ihanuus mahtuu mukaan ; )
Perhosorkidea kukkii nyt upeimmillaan. Siinä on melkein kaikki kukat jo auki. Tulilatva on selvästi sen kaveri : )
Tulilatvaa kastellaan säännöllisesti, vähän kerrallaan. Se mätänee liian märässä mullassa ja toisaalta nuput kuivuvat liian kuivassa mullassa. Muuten superhelppo kukka. Kukkii vielä erittäin pitkään...

torstai 5. helmikuuta 2009

Tulppaaneja ja kahvitauko

Käväisin ostamassa kimpun tulppaaneja ja tietysti runebergintortun.... sitten keitin vielä hyvää maitokahvia ! Ja istahdin nauttimaan ...
Tulppaaneille laitetaan vain vähän kylmää vettä. Laiton vettä turhan paljon...
Ne säilyvät pidempään, jos ne voi laittaa kylmään yöksi. Itse laitan maljakon jääkaappiin, nyt kun ulkona on pakkasta. Aamulla vähän naurattaa, kun avaa jääkaapin oven ; )

maanantai 2. helmikuuta 2009

Kiitokset !
Tämä tuoksuva valkoinen pioni sopii mitä parhaiten Kuupuutarhaan eli valkoisten kukkien puutarhaan. Oli ihan pakko laittaa tähän, kun tuli tuossa haasteessa käväistyä Kuupuutarhat-kuvakansiossa ...
Kiitokset kaikista tunnustuksista, myös niistä joihin en ole ehtinyt vastata...

Sain tämän tunnustuksen Anun puutarhasta, kiitos !


Ja tunnustuksen saaneen kuuluu paljastaa viisi riippuvuuttaan eli tässä nämä minun riippuvuuteni :


1. Kukat ! tänäänkin piti ostaa kimppu tulppaaneja, vaikka orkideat kukkivat runsaimmillaan ja ....

2. Kahvi, ehdottomasti.

3. Netti, katson uutisetkin jo pelkästään sieltä. Huomasin jouluna tämän suhteeni nettiin muodostuneen jo riippuvuudeksi, sillä tietokoneeni ei toiminut koko pitkänä joulun aikana ja voi sitä tuskaa ; )

4. Kasvit ja puutarha (eri asia kuin kukat !)

5. Suklaa, ainakin kerran viikossa ...

Lähetän tämän tunnustuksen kaikkille, ketkä haluavat ottaa sen vastaan !Valokuvahaasteen sain Ilolla puutarhasta, kiitos Laura !

Tässä haasteen ohjeet:
1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse neljäs kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Neljäs kansioni on Kuupuutarhat ja sieltä neljäs kuva on arovuokoista. Kohtahan ne jo kukkivatkin ; )

Tämänkin haasteen heitän kaikille niille, jotka haluavat ottaa sen vastaan :)