torstai 27. marraskuuta 2008

Jouluruusu

Tässä jokin aika sitten oli pakkasta useana päivänä ja jouluruusun kukkavarret nuokahtivat pitkin ruukun reunaa. Samalla lehdetkin vähän nuokkuivat. Vähän huolestutti...


Nyt sää on ollut plussan puolella jo pari päivää ja jouluruusu on terhakkaasti toipunut pakkasesta. Ja yllätyksekseni nuput ovat selvästi aukeamassa lisää. Voikohan lumi tehdä päivät valoisammaksi vai mikäköhän saa ne aukeamaan ?


Jouluruusun hoito syyskukkana:

Jouluruusu viihtyy viileässä huoneessa tai viileällä ikkunalla. Paikan on hyvä olla valoisa. Kastellaan säännöllisesti eli pidetään tasaisen kosteana, ei kuitenkaan liian märkänä.
Se on monivuotinen perenna ulkona Etelä-Suomessa. Eli se kannattaa pitää hengissä talven yli ja istuttaa keväällä puutarhaan, puolivarjoon.
Se ei kestä ruukussa kovia pakkasia !
Jouluruusu on syötynä vaarallisen myrkyllinen.
torstai 20. marraskuuta 2008

Syklaami

Sain hyvältä ystävältäni Sarilta valkoisen syklaamin. Se sopii niin hyvin parvekkeen jouluruusun kaveriksi, ikkunan sisäpuolelle : )Syklaami viihtyy viileässä huoneessa tai viileämmällä ikkunalla, valoisalla paikalla. Kastellaan usein, mutta lehtien tyvi ei saa kastua. Lannoitetaan säännöllisesti.


perjantai 14. marraskuuta 2008

Pieni pihakatsaus

Käväisin äsken pyörähtämässä pihalla. Kuvaamiseen oli aika hämärää, mutta kyllä se näköjään onnistui : )


Tästä sormustinkukasta tulee ensi kesänä tosi mahtava. Näin rehevät lehdet jo nyt, niin kukkavanoja saattaa olla useita tai yksi hyvin iso ja haaroittunut. Sormustinkukka on niin kaunis ja yksi lempikukistani. 
Kaunis ihailla, mutta syötynä erittäin myrkyllinen.Kesällä otettu kuva sormustinkukasta.


Kurtturuusun kiulukat olivat melkein kaikki syöty. Kylläpäs linnuilla on ollut nälkä.

Pensaassa oli vielä muutama lehtikin . Linnut pyrähtivät karkuun kun lähestyin paikkaa ...

tiistai 11. marraskuuta 2008

Syysistutuksia

Viime viikkoina minulla on ollut niin paljon puuhaa, etten ole ehtinyt kirjoitella tänne, enkä oikein lueskella muidenkaan blogeja. Toivottavasti, nyt rauhoittuu hieman . Onneksi viimeistään silloin, kun lumi tulee maahan ....
Laitoin parvekkeen pöydälle mehitähtiruukun, joka on lojunut lattialla, odottamassa pääsyä pihalle. Aioin istuttaa mehitähdet takaisin maahan.
Mutta ruukku onkin jo sinällään valmis syysistutus eli jätänkin sen talveksi pöydälle.
Tämä on sille jo kolmas talvi parvekkeella.


Saa nähdä aukeaako jouluruusujen nuput vielä tänä syksynä vai ensi keväänä.


Hyvää viikon jatkoa kaikille !

lauantai 1. marraskuuta 2008

Sisälle siirrettyjä

Mitäkö kuuluu muille parvekekukille nyt ?

Tämä begonia oli parvekkeella kesän. Ostin sen yksivuotiseksi, mutta syksyllä se vain rehotti ja kasvoi. Eihän sitä voinutkaan heittää kompostiin. Tässä se on saanut paikan vihreän seinän luota.


Siirsin parvekkeelta aikoja sitten lankaköynnöksen sisälle ikkunalaudalle. Sen pitkät versot ovat pitkin ikkunalautaa. Nyt huomasin, että se on kasvanut verhon takana melkein metrin ja suoraan ylöspäin ikkunaa vasten = o
Versot sitten kaatuvat palmuvehkan päälle...


Sain vihdoinkin laitettua ensimmäisen valosarjan. Se on saman lankaköynnöksen versojen alla, ikkunalaudalla. Nyt on ihana tunnelmoida iltaisin ja miksei pimeinäkin päivinä : )