torstai 27. marraskuuta 2008

Jouluruusu

Tässä jokin aika sitten oli pakkasta useana päivänä ja jouluruusun kukkavarret nuokahtivat pitkin ruukun reunaa. Samalla lehdetkin vähän nuokkuivat. Vähän huolestutti...


Nyt sää on ollut plussan puolella jo pari päivää ja jouluruusu on terhakkaasti toipunut pakkasesta. Ja yllätyksekseni nuput ovat selvästi aukeamassa lisää. Voikohan lumi tehdä päivät valoisammaksi vai mikäköhän saa ne aukeamaan ?


Jouluruusun hoito syyskukkana:

Jouluruusu viihtyy viileässä huoneessa tai viileällä ikkunalla. Paikan on hyvä olla valoisa. Kastellaan säännöllisesti eli pidetään tasaisen kosteana, ei kuitenkaan liian märkänä.
Se on monivuotinen perenna ulkona Etelä-Suomessa. Eli se kannattaa pitää hengissä talven yli ja istuttaa keväällä puutarhaan, puolivarjoon.
Se ei kestä ruukussa kovia pakkasia !
Jouluruusu on syötynä vaarallisen myrkyllinen.

8 kommenttia:

 1. Upea jouluruusu! Miten se onkaan yksinkertaisuudessaan niin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Jouluruusut on todella ihania. Ja olen saanut niitä talvehtimaan täällä V-vyöhykkeelläkin jo muutaman vuoden. Viime kesänä yksi niistä kukki ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
 3. Ihana jouluruusu! Yritän etsiä jouluni iloksi tuollaisen kaunottaren, en ole niitä kovin usein meilläpäin nähnyt tai sitten en ole käynyt oikeissa liikkeissä:)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Jouluruusu on jotenkin niin herkän ja yksinkertaisen kaunis.
  Hieman vaatimaton, mutta ylväs.

  VastaaPoista
 5. Kaunis jouluruusu sinulla, hienoa että terhakoitui, kyllä lumi tuo valoisuutta.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä se on kaunis. Täytyy yrittää löytää oma ruusu, niitä on vain täälläpäin niin harvoissa kaupoissa, joten saa nähdä löytyykö.

  Hyvää tulevaa viikkoa
  T Sussi

  VastaaPoista