perjantai 22. marraskuuta 2024
Helppohoitoinen tarhapäivänlilja elokuussa
tiistai 19. marraskuuta 2024
Huonekasvien "Ötökkäpäivä" kuun mukaan
Myrtistä villakirvat pois kuun mukaan...
Villakirvat eli villakilpikirvat mehikasvissa...
Mehikasvista löytyi tietysti muutama valkea aikuinen villakirva. Ne on usein valkoisen "nukan" peittämiä eli kuvassa valkoiset pallukat lehtien tyvellä sekä pienet valkeat pisteet niiden lähistöllä.Tähtijasmiinin villakirvat ja Ötökkäpäivät...
Ötökkäpäivät 19.-20.11. 2024
Tee ötökkätarkistus säännöllisesti...
Huonekasvit kannattaa siis tarkistaa säännöllisesti Ötökkäpäivinä, jotta huomaa ötökät ennen kuin ne leviävät muihinkin kasveihin. Jos tuntuu, että on vaikea saada poistettua tuhohyönteisiä, Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssilla on siihen selkeät ohjeet, jotka toimivat kotioloissa.Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssi on yritykseni Puutarha Studion ja löytyy www.sarinpuutarhakurssit.fi -verkkokurssialustalta.
Puutarhaterveisin Sari
sunnuntai 17. marraskuuta 2024
Joulukielot istutettu ja joulukalenteri
Joulukielojen juurakot lehtineen...
Kielon pullukkasilmuista kasvaa kukat...
Joulukielot ruukuissa kielopenkin mullassa...
Jouluhyasintti kasvattaa ensin juuret...
perjantai 15. marraskuuta 2024
Aloita pihan suunnittelu ennen lunta
Vielä näkee pihan maanpinnan...
Ehtii ottaa muutaman tärkeän mitan pihalta...
Hahmottaa hyvin ongelmakohdat...
Riittävästi aikaa miettiä valintoja ja helppohoitoisuutta...
Ekologiset valinnat on tulevaisuutta...
Kevät tulee aina yllättävän nopeasti...
Tukea oman pihan suunnitteluun kursseilta...
Puutarhaterveisin Sari
keskiviikko 13. marraskuuta 2024
Marraskuunkaktus kukkii joka vuosi
Marraskuunkaktus amppeliin tai pöydälle...
Moni pitää tällaista vanhempaa marraskuunkaktusta amppelissa, koska sen versot ovat aika pitkät ja roikkuvat. Itse kun en halua amppelia ikkunanäkymän eteen, niin pidän tätä omaani pöydällä. Kukkapylväänä sille toimii väärinpäin oleva iso saviruukku.
Tällä kaktuksellani on tosi pieni ruukku. Joten sen ison suojaruukun pohjalla on toinen ruukku väärinpäin, jonka päällä tämä kaktus on.Vaaleat kukat ja kukan pinkki emi...
Kun toin tämän lokakuussa parvekkeelta sisälle, meni ehkä parisen viikkoa, niin sen versojen päihin tuli nuput näkyviin. Kuvasta hyvin näkee, että osa nupuista on vielä tosi pieniä palleroita. Sen takia kukinta kestää kivasti pidempään.
Marraskuunkaktus ja sen kukkien hehkuvat värit...
Marraskuunkaktuksen hoito-ohjeet...
Kun marraskuunkaktus kukkii, sitä kastellaan säännöllisesti, kuun mukaan kastelupäivinä. Se ei kuitenkaan pidä siitä, että multa on jatkuvasti litimärkää. Kukinnan jälkeen kastelua vähennetään siihen asti, kunnes kaktus alkaa keväällä kasvattaa uusia lehtiä.
Kun marraskuunkaktus kasvaa, sitä lannoitetaan miedolla lannoitteella ja kastellaan säännöllisesti.
Kesällä, yöpakkasten mentyä, sen voi siirtää pihalle tai parvekkeelle puolivarjoiseen paikkaan.
Syksyllä ennen kuin pakkaset lähestyvät, se otetaan takaisin sisälle. Joidenkin viikkojen kuluttua kaktus alkaa sitten tehdä nuppuja.
Marraskuunkaktus ja muutkin talvikaktukset kukkivat varmimmin, jos ne saavat syksyllä viileän jakson eli lämpötila on 10-15 astetta. Se onnistuu luonnostaan pihalla ja parvekkeella.
Puutarhaterveisin Sari
sunnuntai 10. marraskuuta 2024
Helppohoitoisempi ja kukkarunsaampi piha
Mikä on helppohoitoisempi, itselle...
Ehkä nyt ajattelet, että eihän kasvien kaivu maasta kellariin talvehtimaan ole lainkaan helppohoitoista. Meidän mielestä se on ihan helppoa ja kivaa puuhaa. Seuraava homma niiden kasvien kanssa on vasta keväällä, kun ne istutetaan takaisin maahan. Ne eivät siis talvehdi ulkona. Oranssit daaliat laitetaan kylläkin ensi keväänä toisella tavalla ja laajennamme vielä ryhmää hieman. Tällainen iso kerroksellinen ja monilajinen kasviryhmä on monella tavalla helppohoitoisempi.
Oleellista pihan helppohoitoisuudessa on tietysti se, miten itse kokee eri pihatöiden helppouden tai työläyden. Sen mukaan voi muuttaa pihaa helppohoitoisemmaksi.
Uuden kasviryhmän suunnittelua...
Lisää kukkia eli entistä kukkarunsaampi piha...
Kasviryhmästä tuli helppohoitoinen ja kukkarunsas...
perjantai 8. marraskuuta 2024
Pelargoni kukkii ikkunalla vielä marraskuussa
Kauniin väriset kukat siemenestä kasvatetulla pelargonilla...
Persoonallinen ja koristeellinen kasvutapa...
Pelargoni kukkii vielä pitkään...
Pelargonin talvisäilytys ikkunalla ja kellarissa...
Lisää blogipostauksia pelargoneista...
- Pelargonin kasvatus siemenestä on helppoa ja siemeniä myyvissä verkkokaupoissa on nykyään hyvä valikoima erilaisia pelargoneja.
- Pelargonin taimet, kasvusammal ja mykorritsa -postauksessa on kuvia pienistä taimista, jotka on kasvatettu siemenistä.
- Pelargonien mullalla on merkitystä ja sen näkee hyvin postauksen kuvista, joissa siemenet oli kylvetty erilaisiin kasvualustoihin.
- Taimien jatkokasvatus eli miten hoitaa pieniä taimia -postauksessa kuvia pelargonien pikkutaimista ja mitä niille kannattaa tehdä.
- Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin eli riippuu pelargonin talvisäilytyspaikasta sekä kevään etenemisestä.
- Pelargonien kasvatus pikkupuuksi oli helppoa siemenistä esikasvatetuista taimista. Pelargonipuut on kyllä tosi veikeitä.
- Pelargonien talvisäilytys voidaan tehdä monenlaisessa paikassa. Oleellista on kastella niitä oikein eli huomioida kastelussa talvisäilytyspaikka.