lauantai 17. joulukuuta 2022

Sypressi pöytähavuna - 17. luukku

Sypressi pöytähavuna näin joulun aikaan on suosittu ja helppo. Niitä on hieman erilaisia läheltä katsottuna ja tämän tummanvihreän lisäksi on myös limenvihreää. Havunvihreä tuo niin ihanasti joulutunnelmaa, myös pöytäasetelmissa. Ja jos kotiin ei tule joulukuusta, niin nämä pienet ruukussa kasvavat havukasvit luovat myös sitä metsän tuntua.

Sypressi jouluisena pöytähavuna...

Vihreä väri on jo itsessään jouluinen, samoin havut, joten tämä sypressi toimiin ihan näin ilman koristeitakin jouluisena pöytähavuna. Kun muistaa kastella sitä, se myös pysyy kauniin vihreänä.

Helppo ja nopea somistusvinkki pöytähavulle...

Tämän sypressin ruukussa on tekstiä ja logoja eli se ei ole kovin kaunis. Joten laitoin sen harmaaseen muoviruukkuun ja ruukun ympärille kauniin kangasnauhan.

Sypressin oksiin voisi myös laittaa pieniä palloja. Nämä ruskeat joulupallot pysyvät yllättävän hyvin oksissa. 


Tämä sypressi on aika jännän näköinen näin läheltä 😊


Lisää pöytähavuja ja pöytäkuusia...


Sypressin hoito...

Sypressiä kastellaan usein eli se pitää mullan tasakosteudesta. Se ei kestä mullan kuivumista, joten kannattaa päivittäin kokeilla sormella sen multaa. 
Sypressiä ei kannata sijoittaa patterin tai muun lämmönlähteen viereen. Parhaiten sypressit viihtyisivät viileähkössä paikassa, mutta menestyvät ihan huoneilmassakin, kun muistaa kastella.

Jouluterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Hyödyllistä tietoa! Meillä on sypressi autotallissa, odottamassa puutarhaan istuttamista keväällä. Kastellaan ja toivotaan että se selviää pimeyden läpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta :) Sypressit ovat kyllä aika sitkeitä kasveja, kunhan tosiaan ei päästä niiden multaa kuivumaan. Ulkona ne eivät oikein kestä meidän talvea. Meillä pieni sypressi viihtyi lumen suojissa muutaman vuoden, kunnes tuli lumeton ja kylmä talvi.
   Pidetään peukkuja, että sypressinne selviää loistavasti kevääseen!

   Poista
 2. Kaunis ihan sellaisenaan, mutta tosi hyvin siihen sopii myös nuo joulupallot! Ja nauha ruukun ympärillä vielä pisteen i:n päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, tummanvihreä sypressi on kaunis ihan sellaisenaankin. Vihreys niin kuuluu jouluun :)
   Ja vihreän kanssa sopii kaikenväriset joulupallot ja nauhat, oman maun mukaan.

   Poista