keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Muhkeat valkoiset amaryllikset - 21. luukku

Blogiyhteistyö - Huiskula Oy
Nämä muhkeat valkoiset amaryllikset kuuluvat edelleen suosikkeihini joulukukista. Näiden kukat ovat niin isot ja vielä kerrotut, että kukkiessaan ne ovat aivan mykistävän upeita. Joten niitä tuleekin ihailtua vähän väliä. Koska näillä on kolme kukkavartta, niin kukkia on todella paljon.

Sykähdyttävän muhkeat kerrotut amaryllikset...

Nämä sykähdyttävän komeat amaryllikset ovat ne nupulliset kotimaiset Huiskulan amaryllikset, joista jo aiemmin kirjoitin Kolmivanaiset amaryllikset -postauksessa.

Kukkavarret sidottu varmuuden vuoksi...

Koska kukkia on paljon, niin sidoin kukkavarret tukikeppiin ihan varmuuden vuoksi. Näin se ei pääse kaatumaan.
Kuvassa näkyy myös lasikupu, josta kirjoittelin Jouluasetelma lasikuvussa -postauksessa. Välillä muutan asetelmia, kuten otin nämä amarylliksetkin pois siitä metallilaatikosta, missä ne olivat nupullisina. 

Kerrotut valkoiset amaryllikset tuoksuu vienosti...

Muhkeiden kukkien lisäksi minua viehättää näissä kukkien mieto hyvä tuoksu. Yleensähän amaryllikset eivät tuoksu miltään, joten tuoksu on ihana lisä 😊
Nämä kerrotut valkoiset amaryllikset on siis kasvatettu Turussa Huiskulan Puutarhalla. Olen saanut ne Huiskulasta.

Upeita amarylliksiä lisää...


Talvipäivän seisaus valoisempia päiviä kohti...

Tänään on talvipäivänseisaus eli eletään aikaa, jolloin päivät ovat lyhimpiä. Tästä alkaa päivät pidetä vähitellen, kohti kevättä. Yleensä on niin, että jos ikkunalla talvetettavat kasvit saa menestymään tähän asti, niin talvehtiminen onnistuu loppuajankin 😊Jouluterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Hei,upeaa kukintaa. Istutin kerran amaryllikseni puutarhaan ja!
  se rupesi kukkimaan heinäkuussa. Muutkin joulukukat ovat heränneet uuteen eloon, syklaami ja azalea, vaikkakin sisätiloissa. Niissä on enemmän kukkia kuin lehtiä,mutta puutarhuri ilahtuu. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet hyvä kukkien hoitaja :) Olen kuullut aiemminkin, että joillakin pihalle istutettu amaryllis on tehnyt kukkavanan kesällä tai heti, kun se on syksyllä otettu takaisin sisälle. Amaryllikset on tosi yksilöllisiä.
   Kiitos ja hyvää joulua sinullekin!

   Poista
 2. Oi, miten upea! Minulla valkoinen amaryllis alkaa vasta näyttää pikkuisen väriä nupun raosta mutta senkin pitäisi kai olla kerrannainen. Hyvää joulua ja kiitos taas kukkivasta joulukalenterista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kerrotut amaryllikset ovat kyllä ihan huikean upeita. Niin nämä valkoiset kuin punertavatkin. Valkoiset on kuitenkin ehkä juhlavampia :)
   Amarylliksesi nuppu onkin jo varmaan avautunut ja todella kaunis.
   Kiva kuulla, että pidit joulukalenterista :) Kiitos ja oikein hyvää joulun jatkoa!

   Poista