torstai 22. joulukuuta 2022

Tuoksuvat joulukielot - 22. luukku

Ihanasti tuoksuvat joulukielot onnistuivat taas tänäkin vuonna. Olen kasvattanut omat joulukielot jo vuosia eli se on yksi jouluperinteistäni.  Laitoin ne nyt tähän pöytähavuista tehtyyn jouluiseen metsäasetelmaan. Joulukielot on todella helppoja kasvattaa eli hyötää kukkaan juurakoista, pitää vain muistaa kaivaa juurakot ajoissa.

Enemmän kuvia tästä asetelmasta näet Jouluinen metsä pöytähavuista -postauksessa.

Joulukielojen istutus kahtena eri aikana...

Joulukielot aloittaa kukkimisen noin kuukauden kuluttua juurakoiden ruukkuun istutuksesta. Jotta kielojen kukinnasta saisi nautti pitkään, istutin nyt tänä vuonna juurakot kahtena eri aikana. Istutus tietysti kuun mukaan. Ensimmäiset kukkivat jo ja viimeiset ovat vielä nupulla.

Tuoksuvat joulukielot herkän kauniita....

Nämä ovat niin huikean kauniita läheltä katsottuna. Sammal kivasti korostaa niiden herkkyyttä. Olen edelleen ihastunut tähän luonnolliseen jouluasetelmaan, joka luo hyvää fengshuita kotiin, kuten postauksessa kerroin 😊

Joulukielot omasta joulukielopenkistä...

Joulukielojen juurakot olen kaivanut marraskuussa meidän pihan joulukielopenkistä. Vaikka kaivan siitä juurakoita joka vuosi, niin kielot vain tuntuvat lisääntyvän entistä innokkaammin. Istutin juurakot harvakseltaan ruukkuun, koska haluan näistä luonnollisemman vaikutelman. 

Ohjeet joulukielojen hyötäminen kukkaan helpolla tavalla löytyvät Joulun salainen kukkaresepti -postauksesta. 


Tuoksuvin jouluterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Niin hento ja kaunis tuo kielo. Voin kuvitella tuoksun katsomalla kaunista kuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kielo on tosiaan niin sykähdyttävän herkkä joulukukka! Ja sen tuoksu niin ihana :)

      Poista