keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Kerrottu pinkki amaryllis ja sipuli - 14. luukku


Tämä kerrottu pinkki amaryllis on oikeastaan vain hieman kerrottu. Joissakin kukissa on enemmän terälehtiä kukan keskellä ja joissakin vähemmän. Se tekee näistä kukista erikoisemman näköisiä ja ikään kuin pörheitä. Mutta syy, miksi ostin tämän, oli sen sipuli.

Amarylliksen erikoinen sipuli...

Huomasin marraskuussa yhdessä myymälässä amaryllisten sipuleita myynnissä ja oli ihan pakko käydä tutkimassa niitä. Siinä huomasin yhden sipulin, jonka sivulla oli kaksi ikään kuin sivusipulin alkua. Se näytti niin jännältä, että ostin sipulin. 
Kuvassa näkyy sipulin alaosassa vihreä pallukka eli se sivusipuli. Siis oletan sen olevan sivusipuli, sillä en ole aiemmin tällaisia huomannut.

Tässäkin kuvassa näkyy se vihreä pallukka. Jännä nähdä, kehittyykö se jollain tavoin. Taidan tehdä niin, että joulun jälkeen istutan tämän hieman isompaan ruukkuun ja syvempään. Sipuli ei nimittäin ole juurtunut vielä, koska siinä oli jo ostohetkellä kukkavarret näkyvissä.

Pinkki amaryllis ja pinkki joulutähti...

Kerrottu pinkki amaryllis sopii niin hyvin yhteen pinkin joulutähden kanssa, vai mitä mieltä olette 😊

Aion säilyttää taas tämänkin amarylliksen sipulin. Se nimittäin todennäköisesti kukkii myös ensi vuonnakin. Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksessa ohjeita, miten se onnistuu parhaiten.


Jouluterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Ihania! Pinkki on mun lempiväri! En ole ollut mikään joulukukkafani, mutta nyt innostuin näistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkkejä joulukukkia on yllättävän paljon. Näitä erikoisvärejä näyttää olevan paras valikoima aina reilusti ennen jouluviikkoa. Kun jouluaatto lähestyy myymälät täyttyvät joulunpunaisista ja valkoisista kukista :)

      Poista