tiistai 13. joulukuuta 2022

Pöytäkuusen siistiminen kuun mukaan - 13. luukku

Pöytäkuusen siistiminen ja muunkinlainen siivous kuun mukaan on hyvä tehdä näin vähenevällä kuulla. Se alkoi perjantaina 9.12. ja jatkuu 22.12.2022 asti. Kuvassa näkyy siistitty kartiovalkokuusi ja se on siis ruukussa kasvava rungollinen pieni puu eli pöytäkuusi.

Pöytäkuusen näkyvät kuivat neulaset...

Koska tämä rungollinen kartiovalkokuusi on parvekkeella sateelta suojassa, sen kuivat neulaset eivät ole pudonneet. Sen sijaan ulkona sade olisi pudottanut ne alas. Kaikilla kuusilla ja männyillä vanhimmat neulaset kuivuvat joka vuosi ja oksien kärkeen kasvaa uutta kasvua. 
Läheltä katsottuna kartiovalkokuusi näyttää jopa kituvalta, jos ei tiedä ruskeiden neulasten olevan ihan normaali ilmiö. Joka tapauksessa ne tekevät nyt pöytäkuusesta epäsiistin näköisen.

Näin kauempaa katsottuna ruskeat neulaset eivät niin näy. Mutta heti kun menee lähemmäs, niin ne näkyvät häiritsevästi.


Rungollisen pöytäkuusen siistiminen...

Ruskeat neulaset lähtivät helposti irti, kun niitä kosketti. Kartiovalkokuusen neulaset ovat hieman pisteleviä, joten pudotin neulasia haarukan avulla. Vielä täytyy poistaa ne mullan pinnalta.
Tästä tuli kyllä heti kauniimpi 😊
Tämä kartiovalkokuusi on jo viidettä joulua. Se on parvekkeen pöydällä ja otan sen sisälle vain hetkeksi jouluna. Joulupuuna kartiovalkokuusi -postauksessa on kuvia siitä pienenä ja koristeltuna joulupuuna.

Siistiminen kuun mukaan...

Kaikenlainen siivoaminen ja siistiminen on kuun mukaan hyvä tehdä vähenevällä kuulla. On hyvät päivät tosi likaisten pesuun, omat päivät vedelle arkojen pesuun, ikkunoiden pesuun sekä hyvät tuuletuspäivät. Näitä voi ottaa huomioon joulusiivouksessa. Samoin kellarin, kasvihuoneen ja parvekkeen pesussa.

Näihin löytyy lisää tietoa Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilta, joka on yritykseni Puutarha Studion. Kurssialustaa muutetaan parhaillaan toiselle alustalle, jossa videoiden katselu paranee.
Nämä neulaset päätyvät keittiöjätteiden sekaan ja kompostoriin. Nyt onkin hyvä aika hoitaa kompostoria ja vielä parempi on ylihuomenna torstaina.

Jouluterkuin Sari


Ps. Kun joulukuusen kaataa kuun mukaan hyvänä aikana, neulaset eivät karise niin herkästi. Joulukuusi voi pysyä silloin vihreänä jopa kevääseen asti. Siitä enemmän Joulukuusen kaato kuun mukaan -postauksessa.


2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis pieni puu! Onko se ostettu taimimyymälästä, kun on kartiovalkokuusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin se on aivan ihana :) Tämän tyyppisiä myydään nyt ihan kukkakaupoissa ja marketeissa kuten joulukukkia. Tämän olisi kyllä voinut istuttaa pihallekin, sillä kartiovalkokuusi on tosiaan monivuotinen pihakasvi..

      Poista