tiistai 6. joulukuuta 2022

Perinteinen itsenäisyyspäivän asetelma - 6. luukku

Tässä jo perinteeksi muodostunut itsenäisyyspäivän asetelma meidän Niilo-papan puhdetyöhön tehtynä. Pappa teki tämän puurasian käsin Lempäälässä 1943. Rasia on näin itsenäisyyspäivänä aina esillä pöydällä, muuten säilytän sitä aarteena kirjahyllyssä. 

Itsenäisyyspäivän asetelma puurasiassa...

Puurasia on taas laitettu pystyasentoon ja sen irrallinen kansi pöydälle. Tänä vuonna siinä on sinisestä hyasintista leikattuja kelloja sekä sammalta.
Sammaleen alla on muovi, jotta sammal ei kastele rasiaa eikä pöytäliina.


Roskat pöytäliinan päällä kuuluvat osana asetelmaa, jotta se olisi luonnollisemman ja metsäisemmän näköinen. Nimittäin näitä puhdetöitä on aikoinaan tehty myös metsässä.

Perinteinen itsenäisyyspäivän asetelma aiemmilta vuosilta...


Hyvää itsenäisyyspäivää!


Jouluterveisin Sari6 kommenttia:

 1. Ihana rasia on aarre. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Nykyään ei voi kuin ihailla, miten taidokkaasti puurasia on tehty ja miten tarkasti puurasian koristelut on kaiverrettu. Todennäköisesti ne on tehty ihan puukolla. On todellakin aarre :)

   Poista
 2. Tuo on aarre, jota kannattaa todellakin vaalia. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! On todellakin aarre, sillä papan tekemiä puhdetöitä on säilynyt vain kaksi ja minulla on niistä se toinen. Puurasia on jopa ihan ylähyllyllä, jotta sitä ei saa otettua helposti. Eipä joudu vääriin käsiin ;)

   Poista
 3. Ihana perinne tuo Niilo-papan rasiaan tehty asetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se puurasia itsessään tuo jo juhlavuutta ja tunnetta itsenäisyyspäivään. Siksi sitä onkin kiva myös koristella, niin se on entistä juhlavampi. Ja siitä on tullut sitten mukava perinne.

   Poista