perjantai 2. joulukuuta 2022

Kranssit sisälle eukalyptuksesta - 2. luukku


Tykkään tehdä kranssit sisälle eukalyptuksesta, koska ne kestävät todella pitkään hyvän näköisinä. Niissä on myös se ihana puoli, että kun niitä tekee ja leikkaa oksia, tuoksu on mitä hurmaavin. Lisäksi eukalyptuksesta on helppo tehdä paljain käsin, sillä oksat ovat notkeita, eivätkä pistele kättä.

Siro ja ilmava kranssi eukalyptuksesta...

Tässä kranssissa on paksuhkosta metallilangasta tehty pyöreä pohja. Siihen sidoin ohuella metallilangan pätkillä eukalyptuksen oksat kiinni. Alla kuva heti kranssin teon jälkeen.

Tässä kuva kranssista nyt, kun lehdet ovat kuivuneet. Siitä tuli kyllä todella siron kaunis 😍 
Ehkä lisään siihen muutaman jouluisen koristeen, lähempänä joulua.

Kranssi punertavasta pyöreälehtisestä eukalyptuksesta...

Tutumpi eukalyptus on tällainen pyöreälehtinen, josta myös saa kivoja kransseja. Tälläkin on paksu metallilanka kranssipohjana.


Vanha eukalyptuskranssi...

Kaikkein upein kranssi on kuitenkin tämä eukalyptuskranssi, jonka tein jouluksi 2018. Se on ollut siitä asti sisäovessa ja on edelleenkin näin hyvässä kunnossa.

Eukalyptuksesta saa siis todella kauniita ja kestäviä kransseja sisälle asuinhuoneen lämpöön.


Jouluterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Mistä noita eukalyptyksia voi ostaa? Houkuttaisi tehdä niistä kranssi. Metallilankaa löytyy meiltä autotallista jo eri paksusina. Kiitos tästä joulukalenterista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukalyptuksen oksia myydään kukkakaupoissa leikkovihreinä. Olen nähnyt niitä joskus myös marketeissa pitkien oksien nippuina, leikkokukkien kohdalla. Kukkakaupoissa niitä taitaa olla aina saatavilla, sillä eukalyptus on trendikäs leikkovihreä.
   Kiva kuulla, että pidät joulukalenterista :)

   Poista
 2. En ole nähnyt pitkälehtistä eukalyptusta, tyylikäs. Kauniita myös nuo kaksi, tonttu saa hymyn huulille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en muista nähneeni kapealehtistä. Tai voi olla, etten ole aiemmin kiinnittänyt siihen niin huomioita. Nyt ihastuin siihen heti, kun näin sen :)
   Tontut on aina hauskoja. Kuvan kranssissa tonttu pysyy hyvin istumassa. Sitä ei siis tarvinnut kiinnittää kranssiin.

   Poista