lauantai 24. joulukuuta 2022

Kukkaisaa ja leppoisaa joulua - 24. luukku

Joulutunnelmaa tuo tänäkin vuonna kotiini ihanat joulukukat. Minulla onkin aina kukkaisa joulu tai oikeastaan koko joulukuu loppiaiseen asti. Osan hyödän itse kukkaan, mikä tuo jouluun ihan omanlaista jännitystä ja odotusta. Ja nyt lähdenkin tästä joulun viettoon ja nauttimaan kielojen ja hyasinttien tuoksusta.

Kukkaisaa ja rauhallista joulua!


Vaaleanpunaiset amaryllikset...

Tämä vaaleanpunainen amaryllis avasi kukkansa juuri jouluaatoksi. Se sopii hyvin tämän joulun pinkkiin teemaan.  Toinen niistä on vielä nupulla eli kukintaa riittää pitkään 😊

Pinkki jouluteema jatkuu...

Pinkki joulutähti sai ruukun suojapaperin ympärille myös pinkin nauhan. Huomaan, että näin aattona tämä yksivärinen onkin kivampi. Silloin joulukuun alkupuolella minua viehätti enemmän se pirtsakan kirjavan pinkki joulutähti. Kerrottuun punaiseen amaryllikseen on avautunut lisää kukkia.  Se on kyllä niin upea!

Itse kukkaan hyödetyt hyasintit...

Edellisessä kuvassa kukkii tummanpinkki hyasintti `Jan Bos´, jonka kasvatin eli hyödin kukkaan sipulista. Samaa lajiketta on myös tämä vielä nupullinen hyasintti. Ne saa kukkimaan näin eri aikaan, kun pitää niitä eri lämpötiloissa. 
Niiden sipulit on istutettu syyskuun lopulla ja ruukut pidin jääkaapissa. Siitä lisää Hyasintin sipulit istutettu -postauksessa.

Joulukielot kukkivat edelleen...

Ensimmäiset itse hyödetyt joulukielot alkavat jo lakastua ja nämä vasta aloittelevat kukintaa. Tuoksuvat joulukielot -postauksessa enemmän näistä.
Vaihdon ruukkujen paikkaa eli siirsin vasta avautuvien kielojen ruukun metallilaatikon etureunaan. Ne ovat siis edelleen siinä jouluisessa metsässä pöydällä. Siitä lisää kuvia Jouluinen metsä pöytähavuista -postauksessa.

Kukkaisaa ja leppoisaa joulua!


Jouluterveisin Sari


9 kommenttia: