lauantai 10. joulukuuta 2022

Raikkaan pinkki joulutähti - 10. luukku

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tämä raikkaan pirtsakan pinkki joulutähti on kyllä ihana. On tosi upeaa, että nykyään joulutähdistä on myös erikoisempiakin värejä. Ja näitä kaksivärisiä. Se perinteinen punainen joulutähti ei kuuluu omiin suosikkeihini, joten nämä pinkit joulutähdet ovat erittäin tervetulleita omaan jouluun. Kaiken lisäksi nämä ovat kotimaisia eli kestävät pidempään kauniina.
 

Raikkaan pirtsakka joulutähti...

Huomaan taas ihastuvani kaksivärisiin kukkiin. Kirjavuus tekee tästäkin joulutähdestä niin kivan raikkaan pirtsakan. Kun joulutähdet sijoittaa matalalle pöydälle, niin niiden kukkien eli ylälehtien väri tulee parhaiten esiin.

Kietaisin ruukun ympärille vaalean beigensävyisen paperin ja pinkin kapean nauhan. Tulipas taas juhlavan kaunis, pienellä ja edullisella niksillä. 
Paperi peittää myös ruukun alla olevan aluslautasen eli tämän voi huoletta laittaa pöytäliinan päälle.

Vahvan pinkki joulutähti...

Myös vahvan pinkki joulutähti on upea. Sen punaisen sävy on hieman kylmänpunaiseen taittuva, siis avain erilainen mitä se perinteisen punainen joulutähti.Paperia ruukun ympärille...

Edullinen ja ekologinen tapa somistaa ruukkukukkia juhlavammiksi on kietoa niiden ruukun ympärille kasvin väritykseen sopivaa paperia. Kuvan vaalean beigensävyiset paperit on vanhoja, sillä otan ne aina talteen. Jos paperi kastuu tai likaantuu liikaa, heitän ne vasta sitten pois. 
Huomaan, että minulla on käytössä vain tiettyjen sävyisiä papereita, joita käytän siis aina uudelleen. Ne sopii sisustukseen ja ne sopii suosikkikukkieni väreihin.
Tämän kapean pinkin nauhan ostin syksyllä, kuin aavistaen, että jouluna on pinkkejä joulukukkia 😊

Nämä pinkit joulutähdet ovat siis kotimaisia ja kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. Sain ne Huiskulasta, mistä kiitos heille!

Lisää postauksia erikoisemmista joulutähdistä...


Joulutähden hoito...

Joulutähteä kastellaan, kun mullan pinta on vain kevyesti kuivahtanut. Se ei pidä siitä, että multa on koko ajan märkää.
Se viihtyy parhaiten huoneenlämmössä, valoisalla ja vedottomalla paikalla. Tämä onkin hyvä muistaa kun tuulettaa tai kuljettaa joulutähteä ulkona, sillä joulutähti saa kylmää todella helposti.

Joulutähti ei ole kovinkaan myrkyllinen kasvi, vaikka edelleen monet sitä luulevat. Nykytiedon mukaan sen kasvineste saattaa ärsyttää eli on "paikallisesti ärsyttävä kasvi". Jos kasvia leikkaa ja kasvineste osuu ihoon, voi ihon kohta vähän punertua hetkeksi.
Joulutähti ei myöskään tuoksu, joten se saattaa sopia tuoksuherkille.

Jouluterkuin Sari


2 kommenttia:

  1. Minun suosikkini joulukukista on juuri se perinteisen punainen joulutähti. Täytyy kyllä myöntää, että tuo vahvan pinkki on myös kaunis. Kivat somisteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteinen punainen taitaa olla tosi monen suosikki ja juuri se ainoa oikea joulukukka, hyasintin ohella :) Punaisiakin on nykyään monta erilaista ja joillakin värikkäiden lehtien muoto vaihtelee. Eli joulutähtien valikoima on tosi suuri.

      Poista