torstai 8. joulukuuta 2022

Suloiset nupulliset hyasintit - 8. luukku

Hyasintit ovat melkeinpä suloisimpia nupullisina. Tosin ne kyllä lämpimässä huoneilmassa avautuvat nopeasti. Joten niitä tulee hankittua vähän väliä, sillä ne ovat edullisia. Lisäksi hyasinteista saa pienillä  kotikonsteilla juhlavia asetelmia. Aion muuten taas säästää kaikki kukkineet hyasintit ja istuttaa ne keväällä pihalle.


Hyasintit lasikippoihin ilman multaa...

Hyasintin juuripaakusta on helppo käsin poistaa suurin osa mullasta. Tällä kertaa en pessyt hyasintin juuria, vaan laitoin ne suoraan näihin lasikippoihin. Lisäsin hieman sammalta sipulin ympärille tuomaan lisää luonnollista vihreyttä. Sammal myös tukee sipulia, jolloin kukkiva hyasintti pysyy varmasti pystyssä. Lopuksi kaadoin vettä lasikippojen pohjalle.

Tämä lasikippo on niin matala, että lyhensin hyasintin juuria, jotta juuret mahtuvat kippoon. Hyasintti on siitä kiva joulukukka, että se kestää hyvin tällaista juuriston käsittelyä.

Suloiset nupulliset hyasintit...

Tästä nupullisesta hyasintista on tulossa muhkea kukkaterttu. Tällaisina hyvin tiiviin nupullisina hyasintit ovat suloisimpia 😊


Lisää postauksia hyasinteista...


Jouluterkuin Sari2 kommenttia:

  1. Kyllä ovat suloisia, sillä itsekin pidän noista vain nupullisina. Kysyisin vielä, että pitääkö juuret leikata saksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasintin juuret voi hyvin leikata saksilla tai katkoa niitä käsin. Itse asiassa ne katkeavat yllättävän herkästi jo mullan poistossa. Vois siis tehdä, miten itsestä parhaalta tuntuu.

      Poista