maanantai 19. joulukuuta 2022

Jouluasetelma lasikuvussa - 19. luukku

Lasikuvussa on nyt jouluasetelma. Viime aikoina olen pitänyt lasikuvun sisällä pieniä viherkasveja, jotka viihtyvät kosteammassa huoneilmassa. Näin jouluksi tein lasikuvusta jouluisemman asetelman.

Jouluasetelma isossa lasikuvussa...

Lasikuvun sisällä on ollut hentolehtinen unelma. Sen kaveriksi laiton nupullisen hyasintin. Lautaselle sai kivasti sammalta ja muutaman valkoisen hyasintin kellon. Kokeilin myös pientä joulukoristetta, mutta se oli jo liikaa. Pidän tästä enemmän näin selkeän yksinkertaisena ja vihreänä😊
Lasikuvun päällä on kranssi kapealehtisestä eukalyptuksesta, josta myös tein sen eukalyptuskranssin  oveen.


Lasikuvussa vahvasti tuoksuvat hyasintit...

Lasikuvun sisällä hyasintit eivät niin levitä vahvaa tuoksuaan huoneilmaan. Toissa jouluna tässä lasikuvussa oli vaaleanpunaiset hyasintit.
Samoin sammal pysyy parempana lasikuvun sisällä, koska siellä ilma on kosteampaa. Se voi olla jopa liian kosteaa, jolloin lasikuvun sisäpintaan tiivistyy kosteutta. Siksi pidänkin pieniä oksan pätkiä reunan alla, niin lasikupu pysyy kirkkaana. 

Nupulliset hyasintit ovat niin kauniita...

Nämä nupulliset hyasintit on viehättäviä. Ehkäpä niiden vihreys on se, mikä nyt minua viehättää. Ne muistuttavat myös jo keväästä.Jouluterkuin Sari


4 kommenttia:

 1. Hurmaava lasikupuasetelma, vähemmän on enemmän 💕 Nimi unelma kuvaa kasvin hentoa olemusta hyvin. Unelmasta tulee mieleen lapsuus, silloin se oli yleinen leikkokukkien vihreänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Todellakin, vähemmän on enemmän. Aika vähän unelmaa näkyy tosiaan nykyään leikkovihreänä, eukalyptusta sitäkin enemmän. Näin ne valikoimat muuttuu.
   Ennen unelma oli myös yleinen viherkasvi ja se saattoi kasvaa isoksikin. Nykyasunnoissa se ei oikein menesty, paitsi näin lasikuvussa :)

   Poista
 2. Kaunis asetelma. Minulla on myös tällainen lasikupu pitää minunkin laittaa siihen hyasintit .Mies haluaa niitä joka vuosi ja minua niiden tuoksu ahdistaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ilman muuta kannattaa kokeilla hyasintteja lasikuvun sisälle. Sieltä tuoksu ei niin pääse huoneilmaan, vaikka sitä pitäisi hieman raollaan aluslautasesta. Lasikuvusta saa tehtyä todella jouluisen asetelman.

   Poista