keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivän valkolilja-asetelma


Itsenäisyyspäivän perinteenä olen tehnyt aina kukka-asetelman tähän Niilo-papan rintamalla tekemään puurasiaan. Nyt Suomi100 -juhlavuotena kukiksi valikoitui Suomessa kasvatetut valkoliljat ja sammal. Aivan huumaavan ihana tuoksu!Itsenäisyyspäivän valkolilja-asetelman teko...


Tämä puurasia on meille hyvin arvokas, joten kukka-asetelma tehtiin niin, ettei se vioitu vedestä.


Puurasian sisusta on vuorattu muovilla ihan yläreunaan asti, niin sammal ei kostuta puuta. Rasiassa on myös muovikippo, jossa on lasinen leikkokukkapidike tai mikä sen nimi nyt onkaan. Ja tietysti muovikipossa on vettä valkoliljoille.


Tähän kupariastiaan laitoin pelkän kostutetun kukkasienen, johon työnsin valkoliljojen varret tiukasti pystyyn. Lopuksi sieni peitettiin sammaleella.
Kummatkin oli siis todella helppo tehdä.

Pappa arvosti aina kotimaisuutta, joten kukiksi valikoitui siksikin kotimaiset kukat. Nämä valkoliljat ovat Huiskulan eli kasvatettu Huiskulan Puutarhalla Turussa.
Kirjoitelinkin jo aiemmin Onko valkoliljat uusi joulukukka, sillä ne sopivat minusta juhlaan kuin juhlaan. Ja niissä on ihanan huumaava tuoksu 😊

Iloista itsenäisyyspäivää!

Terveisin Sari

4 kommenttia:

 1. Upeat liljat ja puurasia! Meilläkin on monta papan sodassa tekemää käsityötä tallessa. Hän teki puusta rasioita sekä hevosen ja lehmän lapsilleen. Olkaamme onnellisia itsenäisestä Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puusta tehdyt erilaiset käsityöt ovat kyllä arvokkaita muistoja tekijöistään. Meillä on tallella niitä vain muutama. Tämän kuvassa näkyvän pappa on tehnyt Lahja-mummulle :)

   Poista
 2. Joka vuosi on aina niin mukava nähdä uusi asetelma tuossa upeassa rasiassa💙 Rauhallista itsenäisyyspäivää🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Papan tekemän rasian kun ottaa esille, niin heti alkaa inspiraatio ja ideat lentää. Odotan jo innolla ensi vuotta... mitä jännää siihen silloin keksin ;)

   Poista