sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Vau, miten ihania jouluruusuja!

Blogiyhteistyö: Huiskula 
Rakkaimpiin joulukukkiini kuuluvat ehdottomasti nämä ihanat jouluruusut. Niiden kukat ovat niin kauniit ja herkät. Ja lehdetkin ovat upean tummat. Kuvassa näkyvän punertavan jouluruusun lisäksi sain nyt kaksi kotimaista jouluruusua... ja toinen niistä on vaaleanpunainen. Aivan huikeaa!

Ah, kotimainen vaaleanpunainen jouluruusu...

Valkoisia jouluruusuja on ollut kotimaisena jo vuosia, mutta ekan kerran näin niitä vaaleanpunaisena. Näitä oli kuulemma pieni erä, joten nyt peukut pystyyn, että näitä kasvatetaan ensi vuonna enemmän. 


Upea, todella kaunis, superihana...!

Vasemmanpuoleinen on se kotimainen jouluruusu. Oikeanpuoleisesta tein postauksen marraskuussa Hurmaava punertava jouluruusu. Pidän näitä parvekkeella, sillä kukat kestävät pidempään viileässä. Juuri tarkistin sääennusteen ja ensi yöksi on luvattu vain -3 astetta. Todennäköisesti lasitetulla parvekkeella ei ole ihan niin kylmä.
Eli tein nyt jo jouluruusu-sammalasetelmat valmiiksi, niin aaton aattona on helppo vain asetella ne pöydälle.

Valkoinen kotimainen jouluruusu...

Nämä valkoiset jouluruusut ovat hieman matalampia kuin nuo punertavat. Punertavien kukkakin on isompi kuin valkeiden. Upeita kummatkin, ja selvästikin ne korostavat toistensa kauneutta.

Jouluruusut ovat monivuotisia perennoja..

Jouluruusu ei ole kertakäyttökasvi eli sitä ei kannata heittää pois kukkien lakastuttua. Se on nimittäin monivuotinen perenna eli talvehtii hyvin puolivarjoisalla paikalla. Maan on hyvä olla läpäisevää, ettei talvimärkyys mädännytä sitä. 
Parhaiten jouluiset jouluruusut saa säilytettyä kevääseen mahdollisimman viileässä tilassa. Pimeä kellari sopii siihen myös hyvin. Niitä kastellaan kohtuudella, eli mitä kylmempää tai mitä vähemmän vihreitä lehtiä, sitä vähemmän kastellaan. Jouluruusut kestävät paremmin kuivahtamisen kuin liikamärkyyden!
Heti kun maa on sulanut, ja kovat pakkaset ovat ohi, voi jouluruusut istuttaa pihalle.
Lisää jouluruusujen hoidosta ja säilytyksestä.

On hyvä myös muistaa, että jouluruusua ei saa mennä syömään, sillä se on todella myrkyllinen syötynä.

Tulppaanikimppu jouluruusujen sävyyn...

Aika hauskasti näiden tulppaanien väri sopii jouluruusujen väritykseen. Nämä tulppaanit ovat muuten minulla talven ekat, ja tietysti kotimaiset Huiskulan Puutarhalta.


Sain jouluruusut ja tulppaanit Huiskulasta. Kiitos jälleen heille 😊

Jouluterkuin Sari


Ps. Itsekasvatetuista hyasinteista yhdessä on jo nuput näkyvissä, ja osa on vasta alulla. Joulukieloissa näkyy jo pari nuppuvartta, ja yksi vuohenputken verso 😉

14 kommenttia:

 1. Ihanan värinen jouluruusu! En ole aiemmin nähnyt, toivottavasti viljelevät myös ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punertavat jouluruusut ovat niin kauniita minustakin. Ja tuolla kotimaisella kukkakin on iso, ja aukeaa avoimeksi. Siis superhieno! Pidetään peukkuja, että ottavat sitä ensi vuonnakin viljelyyn... ja isona eränä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan herkän hempeitä. Kukkien pitkät heteetkin tuovat lisää herkkyyttä kukkiin :)

   Poista
 3. Ompas ne kauniita! Täällä päin olen nähnyt ainoastaan valkoisia jouluuuusuja. Nuo vaaleanpunaiset lienevät harvinaisia? Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, vaaleanpunaisia tai viininpunaisia näkee harvemmin myymälöissä. Ja luulenpa, että ne myös myydään nopeasti loppuun. Toivottavasti näitä tulee jatkossa yhä enemmän, sillä on ne niin herkän kauniita.

   Poista
 4. Teethän sitten postauksen myös niistä hyötämistäsi kieloista! Odotan mielenkiinnolla, sillä itseltäni jäi se homma kaikessa kiireessä vaikka kokeilunhalua olisikin ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan laittaa niistä kuvan johonkin postaukseen, sillä minulla kävi nyt pieni moka. Niiden multa pääsi kuivumaan pari kertaa, joten kukkavanoja ei tule montaa. Kerron siitä lisää sitten postauksessa.

   Poista
 5. Upeita jouluruusuja! Mukava kun niitä alakaa olla myös kotimuassa viljeltyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosiaan upeita, myös vihreäkukallisina, joita en ole tänä talvena nähnyt myynnissä.
   On aivan mahtavaa, että kotimaiset viljelijät ottavat rohkeasti kokeiluun uusia kasveja ja uusia lajikkeita. Osa meistä kuluttajista kaipaa vaihtelua, myös kukkiin :)

   Poista
 6. Oi.. mistä moisia löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä todennäköisesti on kukkamyymälöissä, joissa seurataan trendejä. Tai joissa sisäänostaja on ihastunut jouluruusuihin :)

   Poista
 7. Jouluruusut ovat ihania minkä värisinä vain!
  Ja todellakin kestävät kuivuutta melko hyvin. Mulla on ollut jouluruusu sisällä kuukauden verran, ja kastelen sitä vasta kun se alkaa roikuttaa vähän lehtiään....ja hyvin on selvinnyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat tosiaan superihania. Täytyykin taas kevätmessuilla tutkia jouluruusutarjonta, sieltä kun aina löytyy upeita ja isojakin.
   Hyvin kestävät kuivahtamisen, kunhan multa ei kuivu liikaa. Silloin nimittäin kukat vähän ruskettuvat... ja se ei ehkä ole niin kivaa ;)

   Poista