lauantai 9. joulukuuta 2017

Punainen väri jouluna ja fengshui

Monet koristelevat kotinsa joulun aikaan punaisilla tekstiileillä ja kukilla. Se sopiikin tänne kylmään pohjoiseen erittäin hyvin, fengshuin oppien mukaan. Tosin itse pidän enemmän valkeista kukista jouluna... pitäisiköhän kuitenkin hankkia jotain punaista, hmm.


Punainen on tulta fengshuissa...

Fengshuin viiden elementin (puu, tuli, maa, metalli, vesi) mukaan punainen väri on tuli-elementtiä. Siis lämmittävää ja energistä. Ja tähän pimeimpään aikaan se on juuri sitä, mitä me eniten kaipaamme, sillä talvi on viileää ja hieman hitaampaa vesi-elementin aikaa.
Joten jos vähääkään tuntuu siltä, että on väsähtänyt olo ja palelee, kannattaa ottaa punaiset tekstiilit, joulukoristeet ja kukat esille, sekä laittaa jouluvalot päälle 😉


Tietenkin aidot kynttilät ja takkatuli ovat myös hyvin vahvasti tuli-elementtiä.

Olemme kuitenkin yksilöllisiä...

Kirjoissa joudutaan yleistämään paljon, ja siksi niissä suositellaan punaista väriä kodin eteläosaan. Käytännössä se ei kuitenkaan sovi kaikille. Osa tuntee sen intuitiivisesti ja osa vasta sitten, kun punaista on lisätty paljon etelän alueelle. Jos punainen tuntuu sopimattomalta, niin silloin sitä ei kannata käyttää.
Muistatte ehkä postauksen Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?, niin myös tämä tuli-elementti koetaan hyvin yksilöllisesti. Selitys siihen löytyy fengshui-astrologiasta, eli kiinalaisesta astrologiasta. 
Toinen syy, miksi tuli ei sovi kaikkien asuntojen etelän alueelle on kodin "fengshui-kartta" (koetan löytää tähän vielä paremman termin). 
Kummatkin aiheet ovat niin laajoja ja monitahoisia, että niiden selittäminen vaatisi useamman postauksen. Joten mainitsen ne nyt vain tässä.
Joka tapauksessa kannattaa kuunnella omia fiiliksiä ja tuntemuksia kodistaan. Mitään selaista, josta ei pidä, ei kotiin kannata laittaa... edes jouluna sitä joulunpunaista 😉

Lisää tietoa fengshuista...

Pidän taas keväällä Virpi Karjalaisen kanssa fengshui-kurssin, jossa avaamme tätä yksilöllisyyttä hieman itse-elementin kautta. Lisätietoa kurssista www.puutarhastudio.fi/ota-fengshui-filosofia-haltuun.  Espoon työväenopistoon on tulossa kurssi Fengshui sisustuksessa. Opistoihin voi ilmoittautua muutkin kun sen kunnan asukkaat ja ilmoittautuminen alkaa maanantaina 11.12..
Kummallekin kurssille voi tulla myös ne, joille fengshui on vielä täysin uutta.

#fengshuiblogihaaste

Meitä on muutama bloggaavaa fengshui-konsulttia ja nyt haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän joulukuun aiheena on siis punainen väri.
Punainen väri fengshuissa my feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Punainen väri jouluna ja fengshui  Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström


Marraskuun fengshui aiheena oli jin Kerrottu syklaami ja jin aika
Lokakuun fengshui aiheena oli metalli-elementti Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?
Syyskuun fengshui-roina postaus oli Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?

Jännittävää ja mielenkiintoista joulun aikaa!

Terkuin Sari

10 kommenttia:

 1. Minä tykkään jouluna punaisista ja muutenkin värikkäistä joulukukista, jotka piristävät harmaiden ja pimeyden keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on kyllä piristävä väri, ja niin energinen :)
   Olen tässä miettinyt samalla, että miksi punainen ei minua miellytä jouluna. Syy voi olla tässä valoisassa ja lämpimässä asunnossani. Etenkin kun minulla on paljon sisäkasveja... tai sitten syy on muualla. Tätä kyllä täytyy miettiä vielä syvemmin fengshuin oppien avulla :)

   Poista
 2. Minä en ole oikein punaisen ystävä, mutta punaisista tulppaaneista pidän kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihanaa, kohta alkaa tulppaanikausi! Ekat kotimaiset tulppaanit taitavat olla jo myynnissä tai viimeistään lähempänä joulua. Kun valitsin tähän postaukseen kuvia punaisista joulukukista, niin juuri nuo punaiset tulppaanit näyttivät niin kauniilta :)

   Poista
 3. Punainen todellakin tuo energiaa ja lämpöä! Uskon, että minulle riittää kuitenkin jouluun pilkahdus punaista, ehkä juurikin tulppaanikimppu. Muu lämpö ja valo tulee valkeista kynttilöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät tuovatkin niin ihanasti tunnelmaa, lämpöä ja valoa.
   Todennäköisesti jos on paljon kynttilöitä, runsas punaisen värin käyttö voi olla jo liikaa.... riippuu tosin ihmisestä ;)

   Poista
 4. Mun jouluhun kuuluu eherottomasti punaane färi.

  VastaaPoista
 5. Punanen on miunkin väri! Upean värinen amaryllis aukasoo kellonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa on leikkoamaryllis, joka on ihan huikean tummanpunainen. Sellaisen kun löytäisi myös ruukussa kasvavana :)

   Poista