perjantai 1. joulukuuta 2017

Voiko nurmikon sammalta käyttää jouluasetelmiin?

Sateisen kesän jälkeen nurmikkoon on ilmestynyt aika paljon sammalta. Joten ihan päätin kokeilla, voisiko sitä käyttää jouluasetelmiin ja muihin joulunajan askarteluihin. Metsästä kerätty sammal vaatii aina maanomistajalta luvan, joten olisi aika kätevää, jos omalta pihalta saisi joulukielojen lisäksi myös joulusammalet 😊.

Nurmikon sammalen putsaus...

Koska sammal kasvoi nurmikossa, niin sammalen mukaan tuli paljon heinää. Alla olevassa kuvassa oikealla on nurmikon sammalta ja vasemmalla kiven päältä otettua sammalta.


Vasemmalla putsattua nurmikon sammalta ja oikealla siitä poistetut heinät.  Sammal näyttää tosi hyvältä ja aion käyttää sitä jouluasetelmissa. Joulublogin puolella juttua Sammalasetelma nurmikon sammaleesta.

Sammal nurmikossa...

Koko idea tähän lähti kuvan kohdasta, johon oli yllättäen kasvanut näin tuuhea sammalmatto. Tätä kohtaa taidan vaalia "sammalviljelmänä", josta voi jatkossakin ottaa sammalta jouluksi.

Sammalta on kesän jäljiltä niin monessa kohtaa, että ensi keväänä pääsen testaamaan omalle pihalle Nurmikon sammalsyöppöä.  Viime kevään testaus naapurin pihalla vähän epäonnistui, joten omalla pihalla testi on paremmin seurattavissa.
Kyllä tämä kokeilu ja testailu on vaan niin jännää 😉

Lumisateisin terveisin,

Sari

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos samoin :)
   Sammalta oli yllättävän helppo ottaa nurmikosta pieninä levyinä. Keväällä onkin jännä nähdä, millainen nurmikko on siitä kohtaa.

   Poista
 2. Kyllä harmittaa kun en ajoissa muistanut ottaa sammalta enkä käpyjä. Nyt kaikki köllöttää tuolla jossain lumen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan harmi. Täällä eteläisessä Suomessa sääennuste lupailee vesisateita ja lämmintä sunnuntaille, eli lumet sulavat. Pohjoisemmassa taitaakin olla jo pysyvä lumi.
   Muuten, minulla on pussillinen männynkäpyjä joulukoristeissa. Eli käytän niitä samoja... eikä tarvitse joka vuosi kerätä uusia ;)

   Poista