maanantai 11. joulukuuta 2017

Joulukattauksia perinteisellä Kukkalounaalla

Sain houkuttelevan hauskan kutsun perinteiselle Kauppapuutarhaliiton Kukkalounaalle... "Tervetuloa metsäisen tunnelmalliselle lounaalle inspiroitumaan joulun kattauksista ja kotimaisista kukista. "  Tosiaan joulukattaukset olivat upeita, ja metsäisiä.

Joulutähtiä ja havuja -kattaus...

Joulutähdet olivat leikkoja eli ne oli leikattu ruukkujoulutähdistä. Näyttivät kestävän kauniina koko parituntisen lounaan, vaikka niillä ei ollut lainkaan vettä.

Amarylliksiä ja männynoksia joulukattauksessa...

Tässä pöydällä oli muutama korkea leikkoamaryllis maljakossa eukalyptuksen ja lehtikuusenoksien kanssa. Näyttää sielläkin olevan männynoksakin, joita oli myös pöydällä kynttilöiden luona. Pöydän yläpuolella roikkui amarylliksiä eli ritarinkukkia.

Hyasintteja, sammalta ja pitsiliinoja -kattaus...

Hienosti valkeat pitsiliinat ja jäkäläiset oksat sopivat valkeisiin hyasintteihin 😊 Tämä kattaus erosi muista myös siinä, että pöydällä oli pitkä kaitaliina. Kynttilät olivat pulloissa, joissa oli kuusenoksa.


Metsäiset tarjoilut metsäiseen kattaukseen...

Yleensä en tänne blogiin laita ruokajuttuja, mutta nyt oli tehtävä poikkeus. Kokonaisuus oli todella hieno ja metsäinen. Kattaukset oli suunnitellut Liemessä-blogin Jenni Häyrinen ja kuulemma hän on muutenkin päässyt vaikuttamaan koko tilaisuuden suunnittelussa.
Kattauksissa Jenni halusi pitää kukat tärkeimpänä elementtinä. Kaikki kattausten esineet olivat kuulemma sellaisia, että niitä tulee käytettyä jatkossakin. Ei siis tätä varten hankittua kertakäyttötavaraa. Kuulosti tosi mahtavalta asenteelta!
Kukat ovat siis kotimaisia, kuten suurin osa näistä perinteisistä joulukukista on.


Pahoittelen, että osa kuvista on vähän epätarkkoja. Kännykkä ei aina suostunut yhteistyöhön 😉 Kuvasta kuitenkin näkee, miten upea kokonaisuus ruoka ja kattaus olivat.

Metsäisin jouluterveisin,

Sari

Ps. Kiitos Kauppapuutarhaliitolle kutsusta!

12 kommenttia:

 1. Kyllä onkin herkkuja. Niin silmälle kuin vatsallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan aika jänniä herkkuja. Ja joulukukkakattaukset oli myös niin kauniita :)

   Poista
 2. Hienot kukka-asetelmat! Lempparini on nuo roikkuvat amaryllikset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roikkuvat amaryllikset sopivat tosi kauniisti valaisinten väleihin.
   Itse en ole uskaltanut vielä kokeilla roikkuvia amarylliksiä. Vähän epäilyttää, ettei ne pysy roikkumassa vaan putoavat lattialle... ja silloin varren sisällä oleva vesi jättäisi jäljen parkettiin. Ehkä turha pelko ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös olekin, kerrassaan hurmaavia! Ja minua viehätti erityisesti se, että kukat olivat ykkösenä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja niin ihanan erilaisia, nämä kaikki kolme kattausta :)

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoinen lounas. Tykkään niin luonnonmateriaalien käytöstä asetelmissa. Ensimmäisen kuvan asetelma kolahti, kerrassaan upeat värit. Ja nuo kynttilänjalat ovat niin yksinkertaisuudessaan kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntyglögikin oli tosi hauska, kun glögissa kellui käpy ja pieni männynoksa :)
   Näytti ihan siltä, että kynttilät olivat puupalikoiden päällä eli palikoihin ei oltu sorvattu koloa kynttilälle. Siis helppo toteuttaa :)

   Poista
 6. Heippa Sari!
  Ihania kuvia sait taltioitua :) Oli mukava tavata ja jutella, fengshui-postausta odotellessa ;) T. Saara Kotipuutarhalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara! Oli tosiaan kiva tavata ja jutella :)
   Niitä fengshui-puutarha postauksia alkaa tulla tänne kohtapuoliin. Siis heti, kun joulukiireet vähän hellittävät ;)

   Poista