keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Kolmivanaiset amaryllikset

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nämä kolmivanaiset amaryllikset ovat vielä nupulla ja kun niiden kukat avautuvat, alkaa ihana joulunodotuksen aika. Sitä odotan innolla. Sillä rakastan joulukukkia ja niiden tuomaa joulutunnelmaa. Aion taas nautin joulusta koko joulukuun ajan, ihan joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen.


Amarylliksen nuppu pilkistää...

Kivasti kukkavanasta pilkistää jo valkoinen nuppu. Saas nähdä, milloin se aukeaa. Nyt nämä ovat ikkunalla viileässä kohdassa, mikä hieman hidastaa niiden kehittymistä. Lämpimämmällä paikalla kukat aukeavat aina nopeammin ja myös kukkivat nopeammin. Viileässä kukinta kestää hieman pidempään.


Kolmivanaiset amaryllikset eli ritarinkukat...

Amarylliksiä myydään 3-vanaisina, 2-vanaisina ja 1-vanaisina. Kukkavanojen määrä vaikuttaa tietysti hintaan. Kuhunkin kukkavanaan tulee 3-5 kellomaista kukkaa. 
Eli kun nämä kolmivanaiset amaryllikset kukkivat, näky tulee olemaan mykistävän upea😊


Sammal peittää ruukut...

En vielä istuttanut näitä tähän metallilaatikkoon, vaan amaryllikset ovat omissa ruukuissaan. Laitoin vain sammalta peittämään ruukut. Voi olla, että istutan ne toisenlaiseen ruukkuun.

Sarin Kukkiva Joulukalenteri täällä tänäkin vuonna...

Laitan näistä amarylliksistä kuvia myöhemmin tänne, kun ne kukkivat. Eli ne tulee näkymään joulukalenterin luukussa.
Täällä blogissa kun on taas tänäkin vuonna Sarin Kukkiva Joulukalenteri.Jutun amaryllikset ovat kotimaisia eli ne on kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. 
Sain ne Huiskulasta, mistä kiitos heille!

Upeita amarylliksiä lisää...


Puutarhaterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Minäkin aina valitsen noita kolmevanasia. Hyvällä tuurilla sipulista saattaa kasvaa vielä neljäskin vana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan sipulista saattaa kasvaa vielä yksi kukkavarsi lisää. Joskus se ilmestyy näkyviin vasta siinä vaiheessa, kun kaikki kukkavarret ovat jo lakastuneet. Silloin se onkin ihana ylläri :)

   Poista
 2. Amaryllikset ovat ihania ja voin jo nähdä nuo avautuneina...
  Miten muuten olet ratkaissut ne keltaiset töhrivät heteet (?) Joillekin ne voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ja ne sotkevat pöytäliinat ym. Olen leikannut ne pois heti siinä vaiheessa, kun alkaa näkyä keltaista. Lyhentääkö se kukkimisaikaa ja muutenkin kukkien kestävyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole huomannut amaryllisten heteiden sotkevan pöytäliinaa, vaikka ne ovat olleet pöytäliinan päällä. Ainoastaan ikkunaa vasten olevien kukkien siitepöly on jäänyt ikkunaan, kun heteen ovat osuneet siihen.
   Heteet voi poistaa aina kukasta, se ei haittaa kukkaa eikä lyhennä sen ikää. Näinhän tehdään usein liljoille, kun ne on maljakkokukkina. Liljojen siitepöly on tosi tahrivaa. Itse en kyllä poista liljojenkaan heteitä, vaan vältän koskemasta niihin.
   Usein siitepöly lähtee kankaasta kuivana harjaamalla tai kuivalla liinalla pyyhkimällä. Siitepölyä ei siis kannata kostealla liinalla pyyhkiä.

   Poista