perjantai 18. marraskuuta 2022

Sarin Kukkiva Joulukalenteri tänä vuonna

Sarin Kukkiva Joulukalenteri on taas tänäkin jouluna täällä blogissa. Vähän kyllä jännittää, keksinkö jokaiselle päivälle kirjoitettavaa. Otin nämä kuvat tänään ja kuvatessa havahduin siihen, miten paljon minulla on jo nyt joulukukkia. Pidän siis joulukukista ja näiden kehitystä seuratessa tulee niin mukava joulun odotuksen fiilis. Joten enköhän keksi myös sitä kirjoitettavaa joulukalenteriin 😊

Mitä kuuluu amaryllikselle...

Lokakuun lopulla istutetusta amarylliksen sipulista pilkistää jo kaksi kukkavartta, jee! Saas nähdä, milloin ne kukkii.
Olen istuttanut kolme uutta amarylliksen sipulia ruukkuihin sammalkasvualustaan. Ensi viikolla parille vanhalle lepotilassa olevalle sipulille vaihdan uudet mullat. Onkin jännä nähdä, miten ne kukkivat nyt uudelleen.

Viimeksi seitsemästä vanhasta amarylliksesta kukki kuusi eli vain yksi ei tehnyt kukkaa. Niillä oli silloin tosi pitkä lepoaika ja kukinta osui siksi maaliskuulle. Näistä lisää Vau, amaryllis ei ole kertakäyttökukka -postauksessa.


Mitä kuuluu hyasintille hyasinttimaljakossa...

Tämä hyasintti on laitettu tähän hyasinttimaljakkoon syyskuun lopulla. Se on kasvattanut siinä komeat pitkät juuret. Sipulista työntyy myös kellertävä alku, sillä näitä jouluhyasintteja pidetään aluksi pimeässä ja viileässä. Tämä on koko ajan ollut jääkaapissa ja siellä se saa olla vielä jonkun aikaa.


Kohta tuoksuu hyasintti... 

Joulunajan ensimmäinen hyasintti on niin super ihana.... en ihan malttanut odottaa noiden itsekasvatettujen kukintaa 😊Toiveita joulukalenterin aiheisiin?

Jos sinulla toiveita joulukalenterin aiheista, niin laita kommenttia. Tai voit laittaa viestiä myös facebookin tai instagramin kautta tai sähköpostilla. Otan toiveita ilolla vastaan.

Vähän alustavasti suunnittelin kirjoittaa myös muutaman pihaan, kuun mukaan ajoittamiseen sekä fengshuihin liittyvän postauksen. Joulukalenteriin on tulossa siis myös muita aiheita, kun upeat joulukukat.

Tässä on myös pieni jännitysmomentti. Yleensä joulukuussa minulla on lomaa eli teen silloin tosi vähän töitä. Siksi tätä joulukalenteria on ollut niin kiva tehdä ja siihen on ollut aikaa.
Mutta nyt saattaakin käydä niin, että joudun siirtämään lomani. Silloin joulukalenterin kirjoittelu tulisi saamaan pientä lisäjännitystä, mutta siitäkin varmaan selviää luovuudella.

Onneksi aikaa on vielä melkein kaksi viikkoa, niin ehtii vähän valmistautua. Tai ainakin ostaa adventtikynttilät ensi viikon sunnuntaille 😊

Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Odotan innolla joulukalenteriasi. Fengshui mielenkiintoista. Kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että odotat sitä innolla! Se innostaa ja kannustaa joulukalenterin tekoon, varsinkin kiirepäivinä :)
   Kiitos vinkistä... kuvat on tosiaan tärkeitä ja niillä pärjää pitkälle. Fengshuita on tulossa ainakin muutamalle päivälle.

   Poista