Merileväuutetta viherkasveille...
Kasveille annettava lannoite kannattaa vaihtaa merileväuutteeseen viimeistään nyt marraskuussa. Nimittäin merilevässä on paljon hivenravinteita, jotka auttavat kasveja kestämään talvenajan hankalan pimeän ja kuivan huoneilman. Merilevä sopii myös luomuviljelyyn eli sillä voi kastella myös talvetettavat chilit sekä yrtit.
Saniaisille suurempi ilmankosteus...
Asuinhuoneissa talviaikaan ilma on hyvin kuivaa ja saniaisen tyyppiset kasvit kärsivät siitä. Joten saniaisia kannattaa sumuttaa vedellä päivittäin.Itse olen niin laiska sumuttelemaan, että olen pitänyt tätä pientä saniaista ja unelmaa lasikuvussa. Se on kätevä, sillä lasikuvun alla ilma pysyy sopivan kosteana. Minulla on myös iso lasisylinteri, jossa tämä kuvan nappipellea nyt parhaillaan on. Vaikka lasisylinterissä ei ole kantta, niin sen sisällä ilmankosteus pysyy hyvänä.
Hieman jännään, miten parvekkeella isoksi kasvanut kultaimarre `Davana` selviää talven. Se on nyt niin iso, ettei se enää mahtunut lasisylinteriin. Sitä en voi edes sumutella, sillä sen vieressä on kirjoja. Saa siis nähdä, miten sen kanssa käy.
Kaktusten kastelua vähennetään...
Pölyt pois viherkasvien lehdiltä...
Lisää postauksia viherkasvien hoitoon...
- Viherkasvien luonnonmukainen hoito on yhä suositumpaa. Usein silloin kasvit voivat myös paremmin, kun niiden multa ja lannoitteet tukevat kasvin luonnollista hyvinvointia.
- Viherkasveille merilevää syksystä kevääseen postauksessa on enemmän kerrottu merilevän vaikutuksista kasveihin sekä sen käytöstä.
- Milloin on mullanvaihdon aika eli näin pimeään aikaan ei yleensä kannata vaihtaa multaa kasveille. On myös kasveja, jotka viihtyvät pienessä ruukussa
- Yök villakilpikirva... siis aika tehdä ötökkätarkistus ja itse asiassa ötökkätarkastus on hyvä tehdä säännöllisesti, niin ötökät saa vielä helposti poistettua.
Kiitos muistutuksesta! Olen aivan unohtanut tuon merilevän. Täytyypäs kaivaa se esiin siivouskomeron kätköistä.
VastaaPoistaOle hyvä :) Tähän aikaan tosiaan kannattaa ottaa merileväpullo esille, jotta muistaa laittaa sitä kasteluveteen. Sen sijaan merilevävettä ei kannata jättää kannuun pidemmäksi aikaa, koska se voi alkaa hieman haista.
PoistaMinä lähden heti pyyhkimään nuo pölyt pois peikonlehdestäni! Kiitos muistutuksesta.
VastaaPoista