Kuva tästä kultaimarteesta vuosi sitten Harmahtava kultaimarre on nyt tosi trendikäs.
Kultaimarteelle sammalkasvualustaa ja hiilenpaloja...
Kultaimarretta oli vaikea saada ruukusta, koska sen versoista ei voi vetää... ne katkeavat herkästi. Joten vanhan voiveitsen avulla sain multapaakun nostettua ruukusta ylös. Ja multapaakku oli todellakin juuria täynnä. Ei siis ihme, että multa kuivui herkästi ja sen takia lehdetkin saivat ruskeita laikkuja.Kuulin yhdeltä saniaisharrastajalta, että 100% sammalkasvualusta sopisi täydellisesti saniaisille. Eli kasvualusta, jossa on vain hienonnettua sammalta. Se ei kuivuisi niin totaalisesti, vaan takaisi saniaisisten juuristolle tasaisemman kosteuden. Biolanin Kasvusammal on juuri tätä 100% sammalkasvualustaa.
Uuden ruukun pohjalle laitoin palan sanomalehteä, niin multa ei karise pohjan rei´istä. Seuraavaksi täytin ruukun noin puolilleen esikostutetulla sammalkasvualustalla. Lopuksi laitoin kasvualustaa ruukun reunan ja kultaimarteen juuripaakun väliin, lusikan avulla. Tärkeää on, että kasvualusta tiivistyy kevyesti ruukun reunoilta.
Nyt en kastellut, koska kasvualusta oli esikostutettua. Huomenna kun on kastelupäivä, niin ehkäpä kastelen silloin. Saniaiset kun rakastavat tasakosteaa multaa 😀
Edit - lisätietoa sammalkasvualustan eduista... Sammalkasvualusta on tulevaisuuden multa.
Lohikäärmepuulla aina pieni ruukku...
Puolitoista vuotta sitten vaihdoin tälle pienelle lohikäärmepuulle isomman ruukun ja mullaksi tuli samaa Kasvusammalta. Juuret eivät vielä ole täyttäneet kasvualustaa ja muutenkin lohikäärmepuu näyttää hyvinvoivalta, joten tälle en vaihda multaa... siis sammalkasvualustaa.
Mehikasveilla ei ole kiire...
Nämä mehikasvit ovat olleet minulla jo kaksi vuotta ja ostoruukuissaan. Nyt niiden juuret ovat täyttäneet mullan, joten on aika vaihtaa ne isompaan ruukkuun. Sillä ei kylläkään ole kiire, ne kun ovat hidaskasvuisia mehikasveja 😊Talvisäilytyksessä oleva eukalyptus...
Talvisäilytyksessä oleva eukalyptus on aloittanut uuden kasvun, mikä kylläkin on tosi hentoa ja pientä. Eli odotan maaliskuuhun, ennen kuin vaihdan tälle uuden mullan.
Muutenkaan talvisäilytyksessä olevilla pelakuilla ja verenpisaroilla ei ole kiire. Niille vaihdetaan mullat ja leikataan vasta maalis-huhtikuulla.
Vanhempi postaus pelargoneista Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin ja verenpisaroista Uudet ja vanhat verenpisarat, sekä niiden talvisäilytys
Huonot päivät mullanvaihtoon kuun mukaan...
Mullanvaihdossa on hyvä välttää ns. huonoja päiviä eli hävityspäiviä ja kitkemispäiviä, kuun mukaan. Silloin kasvit eivät juurru ja eivätkä lähde kasvamaan hyvin. Lisää tästä ja muista ajankohtien valinnoista Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla.
Mukavaa viikonloppua!
Terkuin Sari
Hauskat mehikasvit! Kasvusammal on niin kiinnostava tuote, että päätin testata sitä esikasvatuksissa. Kylvin samoja siemeniä sekä kylvömultaan, että kasvusammaleeseen ja vertailen, miten itäminen ja kasvu etenee. 9.2. kylvin ensimmäisen erän siemeniä ja tänä aamuna molemmista kylvöksistä löytyi jo muutama pikkuinen taimen alku. Olen ihan täpinöissäni sekä nopeasta itämisestä että tästä testistä! Tuli vain tuosta kasvusammalesta mieleen, kun sinun blogissasi siihen viime keväänä ensimmäistä kertaa tutustuin :)
VastaaPoistaNuo mehikasvit on minustakin tosi hauskoja, kun ovat täyttäneet versoillaan koko ruukun... ja multaa niillä on tosi vähän :)
PoistaMielenkiintoinen testi sinulla! Ymmärrän hyvin innostuksesi.
Kasvusammal on kyllä huippu mielenkiintoinen tuote! Se kun on ekologinen, kevyttä ja lisäksi siinä ei viihdy kasvitaudit eli monta hyvää ominaisuutta sen kosteuden tasauksen lisäksi. Odotan oikein mielenkiinnolla, miten tuo kultaimarre käyttäytyy siinä. Nythän se tulee saamaan tasaisemman kosteuden eli luulisi tekevän kasvuspurtin ;)
Onpa kiva kuulla, että tutustuit Kasvusammaleeseen blogissani, sillä se on yksi suosikkimultani tai siis kasvualusta ;)