keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Harmahtava kultaimarre on nyt tosi trendikäs

Olen ihastellut monessa sisustusjutussa tätä harmahtavan vihreää kultaimarretta. Joten kun sellaiseen törmäsin, niin pakkohan se oli saada itsellekin. Näyttää viihtyvän hyvin, vaikka en ole ehtinyt sumutella sitä juuri lainkaan. Tämä myytiin amppelissa, mutta poistin ruukusta amppelikoukun. Näin se on minusta paljon kauniimpi.


Sen lehtien muotokin on aika jännä.

Nimi kultaimarre taitaa tulla sen kullanvärisista ja karvaisista maavarsista. Lähikuvaa en viitsinyt laittaa niistä, sillä ne näyttivät ihan karvamadoilta silmineen 😉

Kultaimarre leikkovihreänä...

Muistatte varmaankin sen tuoksuvan tulppaanikimpun. Siinä oli tulppaanien lisäksi leikkovihreänä kultaimarteen harmahtavia lehtiä. Nyt tulppaanit ovat jo lakastuneet, mutta ne kultaimarteen lehdet ovat vielä hyviä. Joten se on myös loistava leikkovihreänä.


Kultaimarteen hoito-ohjeet...

Kultaimarre (Phlebodium aureum) kuuluu saniaisiin eli se rakastaa kosteaa huoneilmaa ja sumuttelua. Sille kannattaa valita mahdollisimman valoisa paikka, mutta ei kuitenkaan suoraa auringonpaistetta. Näin sen lehdet pysyvät kauniina ja harmahtavan värisinä.
Multaa kastellaan säännöllisesti, eli kun mullan pinta on vain hieman kuivahtanut. Multaa ei saa päästää kokonaan kuivumaan. Kultaimarretta lannoitetaan kasvukaudella eli keväästä syksyyn.


Tämä viikko on ollut vauhdikas ja iltaisin olen saanut opettaa aivan mahtavilla kursseilla.... aika on mennyt ihan siivillä. Joten vastaan taas edellisen postauksen kommentteihin, heti kun tässä ehdin.


Mukavaa loppuviikkoa!

Terkuin Sari 

6 kommenttia:

 1. Olen ihastellut tuon harmaata sävyä kuvissa. Olipa hyvä kuulla että se on helppo. Saniaisista minulla on huonoja kokemuksia ja saan ne tapettua nopeasti. Ja kiva kuulla sen nimi. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lehdet ovat tosiaan upean harmahtavat ja aika erikoisen malliset, verrattuna muihin viherkasveihin.
   Juuri tutkin sitä tarkemmin ja huomasin sillä pari uutta lehden alkua. Näyttää siis viihtyvän hyvin ihan tavallisessa asuinhuoneessa. Pari kertaa sen multa on päässyt liian kuivaksi, ja senkin se on kestänyt. Nyt kyllä muistan kastella sitä 1-2 kertaa viikossa ;)

   Poista
 2. ihan uusi tuttavuus minulle. kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itse asiassa aika uusi kasvi meillä, tai vasta nyt päässyt kunnolla suosioon :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää. Harmaa puhuttelee aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaasävy on myös vähän juhlallisempi ja tyylikkäämpi. Etenkin kun koti on täynnä vihreitä kasveja ;)

   Poista