perjantai 2. helmikuuta 2018

Mitä tekee puutarha-fengshuikonsultti?

Sain pyynnön kertoa, mitä puutarha-fengshuikonsultti oikein tekee. Monelle jo pelkkä fengshui kuulostaa tosi mystiseltä ja itämaiselta. Kiinan suunnalta siitä onkin vanhimmat kirjalliset maininnat, mutta fengshuissa on jopa 70% tervettä järkeä, jota on käytetty meilläkin iät ja ajat. Ja voimakkain vaikutus on juuri puutarhafengshuilla, ihan pienenä vinkkinä 😊

Puutarhaan fengshui-konsultaatio...

Mitä fengshui-konsultti sitten tekee, se riippuu tietysti konsultin koulutuksesta sekä siitä, onko hän puutarha-alan ammattilainen vai harrastelija.
Konsultointi vaati aina paikalla käynnin, koska muuten ei pysty havainnoimaan ympäristöä laajemmin. Yleensä tutkitaan pihan ja sen ympäristön jin/jang -tasapainoa, ovatko viisi elementtiä harmoniassa sekä onko haitallisia kulmia yms. Tietenkin fengshui-baguan alueet tutkitaan pihalla ja haluttaessa keskustellaan niistä asiakkaan kanssa. Bagua kun on niin mielenkiintoinen ja paljastava.
Eli kartoitetaan tilannetta ihan katselemalla ympärille.

Sen jälkeen puutarha-fengshuikonsultti ottaa esille fengshui-kompassin, jonka tarkalla kompassinneulalla hän tarkistaa ilmansuunnat. Kompassiin on pakattu paljon fengshui-tietoa, jota käytetään eri tarkoituksiin. Sillä löytää mm. hyvät paikat lastenleikkipaikalle, vesiaiheille sekä pihan huonot kohdat. Myös muotojen käyttö tarkistetaan kompassin tiedoilla. Kompassin käytön osaa vain pidemmälle opiskelleet.

Ennen käyntiä on tietenkin keskusteltu, mihin fengshui-konsultaatiota nyt tarvitaan ja mitä toiveita, asiakkaalla on. Ne vaihtelevat hyvin paljon. Osa on isoja elämänmuutoksiin liittyviä ja osa jonkin uuden pihatoiminnon paikan valintaa. Keskustellaan aina myös siitä, kuinka isoon muutokseen nyt on tarkoitus lähteä, ja tietenkin konsultoinnin hinta sovitaan aina etukäteen. Ja on hyvä muistaa, että fengshui ei ole tyylisuunta, joten se sopii kaikkiin pihoihin.

Pihakäynnin jälkeen konsultti tekee toimistolla kirjallisen ohjeistuksen, jonka avulla on helppo lähteä tekemään muutoksia. Muutosehdotuksista ja muusta fengshuista yleensä keskustellaan vielä asiakkaan kanssa. Ne konsultit, joilla on puutarha-alan koulutusta, osaavat tehdä muutosehdotuksia pihan olosuhteet ja toiminnot huomioiden. Myös kasvivalinnat ja muu puutarhaan liittyvä tieto löytyy heiltä samalla.Mitä palautetta on saatu...

Fengshuikonsultaation palautteet usein ällistyttävät jopa itse konsulttia. Tässä muutamia...
Kun pihan kasviryhmien muotoa oli hieman pyöristetty ja muutenkin tehty kaartuvia muotoja, olivat asukkaat ja vieraat  kokeneet pihan paljon viihtyisämmäksi. Kohteessa muutokset olivat todella pieniä.
Kerran kävelyportin paikka muutettiin 30 cm kompassista paljastuneen tiedon takia. Ja sen jälkeen piha vaikutti aivan erilaiselta. Takapihan ahdistava tunnelma oli poissa.
Erään taloyhtiön pihalla sijoitettiin kompassitiedolla muotoja kasvialtaisiin, jotta pihan ankeus saataisiin korjattua. Siis vaihdettiin vain kasveja. Seurauksena oli se, että jopa ohikulkijat tulivat ihastelemaan pihaa... fengshui vetää puoleensa. Tämä voisi olla pienenä vinkkinä yrityksille ja niiden piha-alueille.
Rankan elämän muutoksen jälkeen eräs asiakas halusi pihasuunnitelman, ja tilasi sen sattumalta fengshui-pihasuunnittelijalta. Hän antoi luvan fengshuin käytöön suunnittelussa. Suunnniteluprosessin lopulla hän mainitsi ohimennen... "Toit muutoksen tulessasi". Se kertoo paljon fengshuista 😊


Puutarhan perusasiat...

Puutarhan fengshuikonsultoinnissa täytyy aina muistaa luonnonlait eli ne puutarhaan ja kasveihin vaikuttavat tekijät. Huonosti voivat kasvit ovat aina huonoa fengshuita. Mitä paremmin puutarha sointuu ympäristöönsä ja on kaunis, sitä parempi fengshui siellä on.Puutarhafengshuita Puutarha Studiossa...

Pieni mainos sallittakoon eli teen näitä Fengshuikonsultaatioita sekä pihan Fengshui-analyyseja piha- ja viheraluesuunnittelijoille, ja käsin piirrettyjä uniikkeja Fengshui pihasuunnitelmia. Olen siis suunnitteluhortonomi ja fengshuikonsultti yrityksessäni Puutarha Studio.

Huhtikuussa pidän Helsingissä Fengshui puutarhassa -kurssin. Sinne mahtuu vielä mukaan, jos puutarha-fengshuin opiskelu houkuttaa.

Olen myös tavattavissa ja kertomassa fengshuista Helsingissä Minä Olen -messuilla 10.-11.2.2018 Fengshui Sampo ry:n osastolla. Tulkaahan moikkaamaan, jos olette tulossa messuille 😊

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Itse en asiaa tunne, mutta olisi hauska tutustua. Harmi, että kurssin aikaan olen Tukholman puutarhamessuilla. Täytyykin alkaa seurailla blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan tätä blogiani :)
   Fengshui on todella mielenkiintoista. Aina välillä sitä tulee ihmeteltyä, miten kaikki sen tieto on voitu joskus löytää. Se kun vielä edelleenkin pitää selvästi paikkaansa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi :) Tämä on aihe, josta minun on pitänyt kirjoittaa jo pitkään. Nyt sain sen tehtyä, kun ihan pyydettiin. Ja jatkoa seuraa lähiaikoina... :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen käsite tuo puutarha-fengshui konsultaatio. Täytyypä vinkata tyttärelleni joka on innostunut puutarhahommista ja on myös harkinnut konsultin uraa täällä Helsingissä. Itsekin olisi kyllä kiva saada vähän parempaa fengshuita omalle pihalle, muutamia huonosti voivia kasveja sieltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhan fengshui on mielenkiintoista ja ja todella voimallista. Eli pihan pienillä muutoksilla voi saada omaan elämään paljon tukea tai tai pitkään toivotun muutoksen alulle. Kaikki tapahtuu pehmeästi, kuin huomaamatta :)

   Poista