perjantai 16. helmikuuta 2018

Keijunmekko, värinokkonen ja orvokki kylvetty kuukalenterin mukaan

Blogiyhteistyö: Biolan ja Korpikangas Siemen-Frö 
Tänään alkoi taas hyvä ajankohta kylvää siemeniä, koulia ja istuttaa kasveja kuukalenterin mukaan. Joten heti aamupäivästä kylvin nämä hienonväriset värinokkoset ja tarhaorvokin. Siemenet olivat tosi pieniä ja kivasti ne oli pakattu muoviputkiloihin.

Keijunmekon kylvö....

Keijunmekko (Rhodochiton atrosanguineum) on upea pitkäversoinen kesäkukka, jonka voi kylvää siemenistä ihan kotioloissakin. Täytyy vain muistaa, että sen siemeniä ei saa peittää mullalla, sillä ne tarvitsevat valoa itääkseen. Samanlainen on muuten värinokkonenkin.
Kylvin siis siemenet pieneen rasiaan mullan pinnalle hajakylvönä. Multaa olin kostuttanut jo valmiiksi ja kylvämisen jälkeen vielä sumutin pintaa, jotta siemenetkin kastuvat. Siemenpussin ohjeiden mukaan siemenet itävät  15-18 asteessa 2-6 viikossa. Peukut pystyyn, että taimet ilmestyisivät jo parissa viikossa 😊


Jotta mullanpinta ei kuivu liikaa, peitin rasian muovilla, jossa on pienet reiät.

Laadukas kylvömulta...

Kylvöihin kannattaa aina käyttää laadukasta kylvömultaa ja hyvin pestyjä kylvörasioita. Sillä minimoi taimia tappavaa taimipoltetta.

Itse olen myös hyvin vakuuttunut mykorritsojen ja muiden hyötymikrobien vaikutuksesta nopeampaan ja parempaan siementen itämiseen sekä taimien kasvuun. Siksi käytän nykyään vain Biolanin Kylvö- ja taimimultaa. Siinä mullassa kasvatetut taimet ovat täysin säästyneet taimipoltteelta ja itäminen on tapahtunut lyhemmässä ajassa, mitä siemenpussissa on arvioitu.


Taimet odottavat koulimista...

Tänään olisin voinut myös koulia nämä taimet, mutta piti lähteä kesken kaiken kokoukseen. Homma siirtyy siis ensiviikon vapaapäivälle.

Olen saanut jutun siemenet Korpikangas Siemen-Fröltä ja Kylvö- ja taimimullan Biolanilta blogijuttujen tekoon.


Lisää vinkkejä siementen kylvöihin ja jatkohoitoon:


Suloinen soilikki...

En voinut vastustaa tätä niin ihanan väristä soilikkia. Hauskasti kuvan kukkien väristä tulee ihan mieleen sinivuokot 😊
Todellisuudessa kuva vähän vääristää kukan sävyjä. Laitan tästä ehkä lisää kuvia myöhemmin.


Oikein ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Upean tumma värinokkonen! Minulla on ollut sellaista kirjavaa joskus kauan aikaa sitten. Tuo tumma on tosi upea! Onkohan se vaikea kasvattaa siemenistä? Terveisin Mökinmuori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä värinokkonen on minustakin huippu kaunis! Sen kasvatus onnistuu hyvin siemenistä. Siemeniä ei peitetä mullalla, vaan ne saavat jäädä mullanpinnalle. Toki pitää muistaa sumutella usein, ettei pinta pääse kuivumaan. Olen kylvänyt sitä aiemminkin, ja onnistui hyvin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on minustakin niin ihana... ja siinä on vielä paljon nuppujakin :)

   Poista
 3. Hei Sari! Kuvassasi on keijunmekon siemeniä. Kukat näyttävät kirkkaamman värisiltä. Onko väri todellinen vaiko harhaa? Odettelen, että kehitettäisiin valkoinen tai pinkki tai kunnon punainen keijunmekko. Kukat näkyisivät paremmin ja kauempaakin lehtien joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irma! Samaa katselin minäkin. Luulen, että siemenpussin värityksessä on "painotekninen virhe". Nimittäin osa lehdistä näyttää myös liian kirkkaan vihreiltä. Valkoinen olisikin tosi hieno, tai pinkki.

   Poista