keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Fengshui parveke suunnitteilla Turkuun

Nyt keväällä tänne blogiini on tulossa useampi postaus parveke-fengshuista. Sain nimittäin www.parveke.fi sivuston Johannalta ehdotuksen lähteä mukaan suunnittelemaan parvekesisustusta, jossa olisi fengshui huomoitu. Tälläiseen ehtotukseen suostuin ilomielin. Parveke tulee siis Turun Piha&Puutarha -messuille.

Fengshui bagua parvekkeelle...

Kodin sisustuksessa monelle fengshuin bagua on jo tuttu asia. Se sijoitetaan ilmansuuntien mukaan. Mutta käyttääkö parvekkeella samaa baguaa vai puutarhaan tarkoitettua baguaa. Riippuu todella paljon parvekkeesta. Sitä tässä vielä hieman mietin, kumpaa nyt käyttäisin messuilla. Kerron jatkossa tästä baguasta lisää, ja myös mihin tulen päätymään.

Vesiaihe fengshui parvekkeella...

Jos hyvin käy, niin saamme parvekkeelle myös vesiaiheen. Yleensähän vettä pidetään puutarha-fengshuissa tärkeänä osana, joten senkin takia laittaisin sitä myös parvekkeelle. Jännityksellä odotan, millaisen vesiaiheen sinne keksimme 😊

Luonnonmateriaalit ja kivet...

Fengshuissa korostetaan aina myös luonnonmateriaalien käyttöä. Mitä ne luonnonmateriaalit sitten olisivat kasvien lisäksi, niin sitä vielä mietimme. Kivet sopisivat siihen hyvin tai puupinta tai hiekka... hmm..

Värit ja kukat fengshui-parvekkeella...

Tavoitteena on elementtien harmonia, joten jossain määrin pitää löytyä värejä. Ja mikä onkaan helpompaa kuin tuoda niitä kukkien väreillä. Toisaalta myös istuinten pehmusteet ja muut tekstiilit voisivat olla värillisiä.

Elementtien harmonia voidaan luoda monella tavalla. Joka tapauksessa kaikkia elementtejä on hyvä löytyä ainakin hieman. Alla fengshuin viisi elementtiä:
 • puu - vihreä väri, kasvit
 • tuli - punainen väri, tuli, kynttilät
 • maa - keltainen ja ruskea väri, pikkukivet, hiekka, multa
 • metalli - valkoinen ja harmaa väri, metalliesineet
 • vesi - musta ja tummansininen väri, vesi

Mitä viihtyisällä parvekkeella tulee olla?

Tätä mietittiin myös Johannan kanssa yhdessä. Näin hortonomille kasvit ovat aina melkeinpä se ykkösjuttu 😉 Toki sen lisäksi on kiva olla istuimet ja pieni pöytä vaikka kahvitteluun.
Mutta mikä tekee parvekkeesta viihtyisän? 
Olisi aivan ihana kuulla, mitä ajatuksia teillä on?


Piha&Puutarha-messut 6.-8.4.2018 Turun Messukeskuksessa

Kerron siis tulevina viikkoina lisää tästä mielenkiintoisesta ja jännästä projektistamme. Olemme kummatkin messuilla kiertelemässä ja tavattavissa perjantaina 6.4., pienenä vinkkinä 😊

Mukavaa viikonjatkoa! 

Terveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Minulla ei kyllä ole oloparveketta, mutta samaa pätee varmasti kuistiin tai terassiinkin :D...minusta paikan pitäisi olla sellainen joka voimaannuttaa, ettei heti tulisi mieleen että täytyisi alkaa tekemään jotan: kastelemaan kukkia, nyppimään tai rassaamaan, toki sekin on kyllä kivaa, mutta mukavaa on vain hiljentyä ja antaa katseen ja kehon levätä värien ja tuoksujen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan parveke voi olla hyvinkin samantyyppinen käytöltään kuin kuisti tai terassi. Kaikissahan niissä on lattia, eikä siis nurmikkoa ;)
   Tuo voimaannuttaa sana tässä yhteydessä kuulostaa tosi hyvältä! Mikä onkaan ihanampaa kuin istahtaa mukavaan tuoliin ja antaa katseen ja kehon levätä :)

   Poista
 2. Kaunis vesiaihe tuossa kuvassa! Olisikin kiva kuulla suihkulähteistä lisää, koska haaveilen sellaisesta pienestä oleskeluterassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan lisää vesiaiheista ja suihkulähteistä vähän myöhemmin, kun saan otettua uudempia kuvia ;)
   Terasseille onkin kiva laittaa vesiaihe, sitä kun tulee siinä katsottua läheltä.

   Poista
 3. Vesiaihetta ihailin minäkin. Minulle lisäksi tärkeitä ovat tuoksut ja joku, mitä tekee mieli koskettaa. Esim. nukkapähkämön ohi en vaan pääse silittämättä sen lehtiä. Kaikki kasvit eivät sovi siihen, vaan sen pitää minulle olla jotain erityisen pehmeää. "Siliteltävä" kasvi puuttui itseltäni yhtenä kesänä, kun oli vain parveke kukkamaana. Olo tuntui jotenkin vajaalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fengshuissa pidetään tärkeänä, että puutarhassa on huomioitu kaikki aistit. Joten nuo tuntokasvit kuuluvat myös fengshui parvekkeelle. Tosin parvekkeelle sopivien löytäminen vaatii vähän enemmän vaivaa. Pihalle sen sijaan niitä on monia sopiva.
   Ei mikään ihme, että olo tuntui vajaalta, kun yksi aisti jäi käyttämättä ;)

   Poista
 4. Vesiaihe olisi kyllä aivan ihana parvekkeella (tai siis minun tapauksessani terassilla). Itse en ole mikään auringonpalvoja, joten viihtyisällä parvekkeella pitäisi itselleni olla jokin varjo, jonka alla oleskella. Lisäksi tietenkin paljon hyvinvoivia kasveja ja paljon kauniita tekstiilejä (tyynyjä, verhoja jne.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiaiheet ovat huippuihania etenkin hellekesänä, ja toivottavasti ensi kesästä tulee lämmin :)
   Tosiaan varjo voi olla myös parvekkeella tarpeen. Tuo oli hyvä vinkki meidänkin parvekkeelle. Täytyypäs tutkia valikoimaa :)

   Poista