perjantai 2. maaliskuuta 2018

Kissanruohoa vai pääsiäisruohoa

Blogiyhteistyö: Schetelig 
Oli pakko kylvää näitä pääsiäisruohoja jo nyt, kun pakkaset vaan tuntuvat jatkuvan. Tuli kyllä heti ihanasti kevätfiilis. Samalla testasin, kuinka paljon ennen pääsiäistä ne pitäisi kylvää. Huomasin myös sopivasti tänään, että myymälöihin oli tullut ihania pieniä pupu-koristeita. Vielä en ostanut, kun piti tarkistaa ensin, missä kunnossa on nämä vanhat pääsiäiskoristeet.

Kuva on otettu viiden päivän kuluttua kylvöstä. Aika hyvin lähtivät kasvuun. Multa näyttää tosi märältä, koska kastelin mullan hetki ennen kuvan ottoa 😊

Kissanruohon kylväminen...

Tämä kissanruohon siemenpussi sisältää kauran siemeniä. Pussiin jäi vielä paljon jäljelle, joten voisin kylvää niitä uuden satsin parin viikon päästä. Mutta miksi kuvassa on haarukka?


Tietysti sen takia, että kun Jiffy Easy Pienoiskasvihuoneen pyöreä turveseospelletti on turvotettu ensin vedessä, se on helpoin murentaa haarukalla tasaiseksi kasvualustaksi. Pienoiskasvihuoneeseen kuuluu myös läpinäkyvä kansi. 

Kirjavalehtinen ohra...

Tämä valkokirjava ohra oli jännä uutuus. En ole aiemmin moista nähnyt. Oikeastaan tosi veikeä etenkin näiden valkoisten pääsiäiskoristeiden kanssa. Kannattaa ostaa muuten useampi pussi, jotta kylvöksestä saisi tuuheamman ja näyttävämmän.


Pääsiäisruoho eli rairuoho...

Noiden leveämpilehtisten viljakasvien rinnalla nämä hennot rairuohot eli pääsiäisruohot ovat hellyttävän näköisiä. Niitä voisi jo leikata, mutta otin nyt kuvat ensin. Taidanpa kylvää näitäkin vielä uuden satsin parin viikon päästä. Se on jännä, miten nyt kaipaa vihreyttä hullun lailla 😀

Sain nämä kissanruohon, pääsiäisruohon ja kirjavalehtisen ohran siemenet sekä Jiffy Easy minikasvihuoneen testaukseen tuotteiden markkinoijalta eli Scheteligilta. Kiitos heille kivasta testausmahdollisuudesta 😊


Vanhempi postaus ohrasta pääsiäisruohona... Iloista pääsiäistä ja ohra sekä toinen postaus
Rairuohoa ja pikkutulppaaneja...  Hyvää pääsiäisiä ja rairuoho

Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Kivan näköistä. Tuo valkoinen uutuus onkin mainio! Itse kasvattelen ohraa kanoille. Antaa kivaa vihreyttä sisällekkin hetkeksi aikaa ennenkuin sulkarouvat pääsevät herkuttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkokirjavalehtinen ohra on minustakin tosi veikeä, ja sillä saa kivaa vaihtelua perinteisempiin pääsiäisruohoihin.
   Kuulostaa niin kätevältä tuo sinun ohran kasvatus... kaikki pääsevät nauttimaan ohran suloisesta vihreydestä :)

   Poista
 2. tuovat niin keväisen tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun leikkasin rairuohot lyhemmiksi, niin nenään leijaili ihana vastaleikatun ruohon tuoksu. Melkeinpä siis kesäfiilis ;)

   Poista
 3. Kisaanruohosta kukkaruukkuun, tai oikeastaan latvomiseen. ;) Osuin Googlen kautta kahdeksan vuotta vanhaan postaukseesi tuoksuherneiden latvomisesta. Mainitset latvoneesi omia tuoksuherneitäsi hyvän kuunvaiheen aikana. Tässä varmaan pätee samat perusperiaatteet kuin muutenkin, mutta mietin, että olisi tosi ihanaa, jos esikasvatusaikana tekisit yhden postauksen myös latvomisesta. Esikasvatuksissa yleensä epäonnistuva miettii, mikä on hyvä kasvun vaihe latvoa, mistä latvonta tehdään ja millaista huolenpitoa taimi tarvitsee latvonnan jälkeen.

  Ja muuten lämmin kiitos blogimaailman kenties informatiivisimmasta puutarhablogista. Ihanaa, että olet jaksanut takuuvarmoja laatupostauksiasi vuodesta toiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos super ihanasta palautteesta! Sitä välillä tulee miettineeksi täällä koneen äärellä, että jatkaako tässä muuttuvassa puutarhablogimaailmassa vai lopettaako. Palautteesi kyllä antaa suuren sykäyksen jatkaa :)
   Ja kiitos myös vinkistä! Katsotaan, ehtiikö sellainen tähän kevääseen, eli saanko kuviin sopivat kasvit kasvatettua ajoissa.

   Poista