lauantai 31. maaliskuuta 2018

Bagua fengshui parvekkeelle Turkuun

Kuten aiemmin kerroin, olen suunnittelemassa fengshui parveketta Piha&Puutarha -messuille Turkuun. Lupasin silloin kertoa baguasta enemmänkin, sillä sitä käytetään fengshuissa työkaluna niin sisätiloissa kuin pihallakin. Ja tietysti myös parvekkeilla.

Bagua fengshui parvekkeelle...

On olemassa kaksi baguaa, joista toista käytetään yleensä sisätiloissa ja toista puutarhassa. Puutarhan baguan näet Puutarha Studion nettisivuilta. Kumpaa sitten kannattaa käyttää parvekkeella, niin riippuu itse parvekkeesta ja sen koosta.
Nyt messuilla olevaan parvekkeeseen valitsin sisätiloissa käytettävän baguan, koska parveke on messuhallissa.
Eli baguassa on edustettuna 8 eri elämän aluetta, mitkä kaikki ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Ne vain painottuvat hieman eritavalla eri ihmisillä.Bagua sijoitetaan aina ilmansuuntien mukaan parvekkeen pohjapiirroksen päälle.

Tiedämme monin tutkimuksin, että ympäristö vaikuttaa meihin ihmisiin, vaikka emme sitä tiedostaisikaan. Lisäksi fengshuissa monet asiat katsotaan symboliikan kautta eli ei ole samantekevää, mitä parvekkeelle laittaa. Bagua työkaluna osoittaa eri elämänalueiden kohdat parvekkeella. Jos kohta on täynnä rojua, niin symboliikan kautta voisi päätellä, että se elämänalue kaipaa parannusta. Ja sen on sitten itsepohdiskelun paikka.
Koska fengshuin tehtävä on tukea ihmistä ja auttaa häntä olemaan onnellinen elämässään, niin tilanteisiin on korjauskeinot. Ensimmäinen keino on tietysti, poistaa roinat parvekkeelta 😊

Baguan alueista Runsaus...

Jos ongelmakohtana on Runsauden eli vaurauden alue, niin roinan poiston jälkeen kohta tehdään runsaanoloiseksi. Mitä se voi olla, niin riippuu parvekkeesta. Jos käyttää kasveja, niin se voisi olla runsaita ja värikkäitä sommitelmia.

Baguan alueista Maine...

Maineen-alue symboloi intohimoa ja innostusta eli sisäistä tulta. Jos tuntuu, että innostus on kadonnut elämästä, on syytä tarkistaa tämä alue kotoa, siis etelän sektori.
Parvekkeella tällä Maineen alueella voisi olla punaisia kukkia tai vaikka kynttilälyhty ruokkimaan omaa innostusta.

Baguan alueista Parisuhde...

Yksi loistavimmista ja helpoimmista fengshuin apukeinoista on sijoittaa tälle alueelle kaksi "rakastavaista", kuten kuvan pienet linnut. Tässä saa olla tarkkana, että ne todellakin symboloivat rakastunutta pariskuntaa. Eli ilmeet kannattaa tarkistaa. Ja jos haluaa käyttää kasveja, niin kaksi vaaleanpunaista pelargoniaa sopii hyvin, tai intohimoa kaipaaville kaksi tulenpunaista ruusua.

Feng shui parvekkeella -luento Piha&Puutarha -messuilla...

Pidän Feng shui parvekkeella -luennon perjantaina 6.4. klo 15.00 A-Hallin Puutarhalavalla. Kerron siellä lisää fengshui parvekkeista ja annan helppoja vinkkejä.


Tämä Piha&Parveke -messuille tuleva fengshui parveke on siis minun ja parveke.fi -sivuston Johannan kiva yhteinen projekti. Olen perjantaina messuilla koko päivän ja mielelläni tapaisin teitä lukijoita, aivan kuten Johannakin. Joten tulkaahan moikkaamaan, jos tunnistatte meidät 😊

Fengshui parvekeesta tulee myös Johannan ja minun some-kanaviin postauksia #parvekekoira #parveketurku . Eli pääset sitä kautta näkemään parvekkeen ja muitakin messukuulumisia.

Parvekekoiralle nimi...

Fengshui parvekkeellamme on tietysti oma parvekekoira. Koira vaan kaipaa nimeä itselleen. 
Pääset ehdottamaan nime parveke.fi/parvekekoira sivulla ja samalla osallistut hyvien parvekeaiheistan palkintojen arvontaan. Arvonta suoritetaan ke 4.4.2018


Iloista pääsiäisen jatkoa!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Voi harmi en pääse vielä perjantaina paikalle. Messutiedotteessa mainittiin että bloggarit tulevat tekemään myös joitain ruukkuistutuksia. En ole törmännyt tähän missään, tiedätkö sinä ketkä tuohon osallistuvat? Olisi kiva lueskella tuostakin etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmi, olisi ollut kiva nähdä.
   Tänä aamuna huomasin Piha & Parveke -facebooksivulla postauksen niistä bloggareista. Eli löydät sen varmasti helposti. Muistaakseni siinä on kyse viljelylaatikkoistutuksista. Täytyypäs itsekin katsoa se uudelleen paremmalla ajalla.

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Tämä tuli hyvään aikaan, koska ensi viikolla on tarkoitus laittaa parveke kevätkuntoon. Kumpaa baguaa käytetään tavallisella parvekkeella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ajoitus osui hyvän aikaan :)
   Nyt riippuu paljon parvekkeesta, esimerkiksi onko se lasitettu vai ei. Jos se on lasittamaton, käyttäisin puutarhan baguaa. Sen näet Puutarha Studion nettisivuilta. Elämän alueet siinä on samat, mutta ne ovat eri järjestyksessä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On tosiaan mielenkiintoista, kunhan ei suhtaudu siihen liian tosikkomaisesti ;)

   Poista