maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kellarista keltaiset sipulikukat ja upea jouluruusu parvekkeelle

Nämä ovat kyllä nyt niin pääsiäisen keltaisia kuin voi vaan olla! Aiempina vuosina olen saanut sipulikukkaruukut tuotua kellarista jo helmikuun puolella tai viimeistään maaliskuun alussa. Mutta tänä vuonna tämä pitkittynyt talvi pakkasineen on siirtänyt sitä maaliskuun loppuun. Ja vieläkin ne pitää suojata yöpakkasilta.
Vasemmalla on narsissit, keskellä keltakukallinen hyasintti ja oikealla keltakukallisia krookuksia, jos siis ette tunnistanut näitä keltaisuuksia 😉

Itsekasvatetut sipulikukat kevätkukkina...

Näitä sipulikukkia on erittäin helppo kasvattaa kevätkukaksi, kunhan on kellari tai muu viileä ja pimeä tila. Ja vaikka ne nyt ovat noin keltalehtisiä, niin vihertyvät kyllä aika pian.
Vanhempi postaus sipulikukkien hyödöstä... Sipulikukkaruukut kellariin.
Jännästi buharantulppaanin lehdet vihertyivät nopeasti. Ne ovat nuo oikealla olevat kiemuraiset ja kapeat. On siis vähän erikoisempi ns. kasvitieteellinen tulppaani.

Joululta kotimainen vaaleanpunainen jouluruusu...

Tämä suoloinen vaaleanpunakukkainen jouluruusu säilyi näin hyvänä kellarissa. Ihan uskomatonta!

 Pääsiäisruoho on itänyt...

Näin nopeasti ne viime torstaina kylvetyt kissanruohon eli kauran siemenet itivät. Otin siis kuvan tänään maanantaina. Multana siinä on sammalkasvualustaa.

Mitä kuuluu Fengshui-parvekkeen suunnittelulle...

Laitan siitä Turun Piha&Puutarha -messuille tulevasta Fengshui-parvekkeesta postauksen viikonloppuna. Eli kerron fengshui baguasta, ja mitä muuta jännää meille on tulossa sinne.


Kevätterkuin Sari


Ps. Päivitin eilen monta tapahtumaa listalle Puutarhamessut ja -tapahtumat 2018, klik. .

8 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman upea jouluruusu🌸 En tiennytkään, että sitä voisi kellarissa säilyttää joulun jälkeen. Pitääkin muistaa ensi joulun jälkeen. Kivaa, kun kohta pääsee Turun puutarhamessuille fiilistelemään kaikkea ihanaa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on jännästi avannut nuppunsa kellarissa. Jouluna siinä oli vain muutama kukka avoinna. Tosiaan niin ihana! Parhaiten jouluruusut säilyvät talven yli kellarissa. Täytyy vain välillä muistaa kastella niitä hieman.
   Ajatella, ensi viikon lopulla on jo ne Turun messut, jee!
   Kiitos, hyvää viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Hyvä muistaa ensi vuonna, että jouluruusun voi kiikuttaa kellariin. Ei nimittäin ole mikään kaunistus tuossa ikkunalaudalla :D khih. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kukkinut jouluruusu kannattaa viedä kellariin odottamaan kevättä. Se voi tosiaankin mennä aika rumannäköiseksi huoneen ikkunalla ;)
   Kiitos samoin!

   Poista
 3. Onpas ihanan värinen jouluruusu <3 Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella kaunis ja isokukallinen, ja vielä kotimainen. Yleensähän kotimaisena on ollut vain valkokukallisia.
   Ihanaa pääsiäisviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihanan värinen jouluruusu, oikea aarre kellarin kätköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuja on nykyään niin upeissa väreissä, kuten tämäkin. Nyt oli pakko ottaa se turvaan sisälle, kun yöksi luvattiin taas kovaa pakkasta.

   Poista