perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kevät uuden aloituksen aikaa fengshuissa


Nyt kannattaa hyödyntää kevään, lisääntyvän valon sekä kohta kasvavan kuun tuoma energia ja aloittaa jokin uusi asia. Tai tietysti ensin on hyvä raivata sille tilaa eli poistaa jotain. Fengshuissa kevät 4.2.-4.5. on luomisen ja aikaan saamisen aikaa sekä puu-elementin aikaa. Siispä taidan minäkin aloittaa jotain Suurta.

Sisäkasvien kesähuolto ja mullan vaihto Kuukalenterin mukaan...

Sunnuntaina 18.3.2018 alkaa hyvä ajankohta mullan vaihtoon, kylvöihin ja pistokkaiden ottoon. Samalla kun vaihtaa kukkiin mullat ja pyyhkii pölyt lehdiltä, on hyvä heittää huonokuntoiset kompostiin. Eli tehdä tilaa uusille 😀


Ihan pakko oli laittaa pari kuvaa kevätkukkijoista viime vuodelta, kun edelleen lumi peittää maan. Pitkä sääennustekin lupaa vain pakkasten jatkuvan. Nyt nämä kevätkuvat ovat superihania!

Puu-elementti fengshuissa...

Kevään lisäksi myös kaikki kasvit ja puut katsotaan puu-elementin edustajiksi. Etenkin muodoltaan pilarimaiset puut ovat vahvasti puu-elementtiä. No mikä merkitys sillä sitten on?  Jossain tapauksissa pihalle on hyvä saada vahvaa puu-elementtiä, harmonisoimaan kokonaisuutta. Ja aina pihalla on myös hyvä olla kaikkia viittä elementtiä edustettuna.

Esimerkiksi pilari- ja kartiotuijat ovat juuri tällaisia kokonaisuuden harmonisoijia, mikäli ne ovat sijoitettu oikein. Jossain toisessa kohtaa ne eivät harmonisoi eikä kokonaisuus toimi fengshuin mukaan. Juuri eräs opiskelija sanoi hienosti "fengshuin sijoittelun taito tekee ympäristöstä kauniin näköisen". Olen siitä samaa mieltä!

Ja jos pihalla ei ole lainkaan puita, edes pieniä rungollisia pensaita, jotain hyvin oleellista puuttuu. 
Vai mitä mieltä olette? Tuntuuko piha jotekin vajaalta, jos siellä ei ole puita?

Mikäli pihalla on näin isoja puita, on siellä silloin erittäin vahvaa puu-elementtiä.

Jos puutarha fengshui kiinnostaa enemmänkin, niin vielä muutama mahtuu mukaan Fengshui puutarhassa -kurssille Helsinkiin. Kurssista lisää Puutarha Studion nettisivuilta.


#fengshuiblogihaaste

Tämä postaus kuului #fengshuiblogihaasteeseen. Meitä on kaksi bloggaavaa fengshui-konsulttia ja haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän maaliskuun aiheena on puu-elementti.
Puun vireää kasvuaikaa - My feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Kevät uuden aloituksen aika fengshuissa - Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström


Edelliset #fengshuiblogihaaste jutut:

Helmikuun fengshui aiheen oli Koiran vuosi - Puutarhurin valmistautumista Koiran vuoteen
Tammikuun fengshui aiheena oli vesi-elementti - Miksi talvella mustat kukat ja vesi ei aina miellytä?
Joulukuun fengshui aiheena oli punainen - Punainen väri jouluna ja fengshui
Marraskuun fengshui aiheena oli jii - Kerrottu syklaami ja jin-aika
Lokakuun fengshui aiheena oli metalli - Miksi syksyllä valkoiset kukat ei miellytä?
Syyskuun fengshui aiheena oli roina - Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?Mukavaa viikonloppua!
Fengshuiterveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Puut kuuluvat pihaan! Tosin täällä Espoossa pihat alkavat olla niin ahtaita, etteivät puut niille mahdu. Tuohon meidän naapuriin rakennetaan, ja he kaatoivat pihasta kaikki muut puut paitsi yhden tammen. Siitäkin ne karsivat kaikki alaoksat, jotta koneet mahtuivat jyllämään. Tammi on järkyttävän silvotun näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alkaa olla melkeinpä ongelma kaupunkialueilla. Sillä silloin ilmanlaatu heikkenee, kun puita ei ole sitomassa pölyä ja puhdistamassa ilmaa.
   Onneksi tammi kestää isojenkin oksien poiston lahoamatta. Vaikka voi näyttääkin muutaman vuoden aika hurjalta ;)

   Poista
 2. Kyllä, piha tuntuu erittäin kalsealta, jos sieltä puuttuvat puut. Uudet asuinalueet ovatkin siksi usein juuri tälläisiä. Omalla pihallani kasvaa metsälehmus, omenapuut, mänty, kirsikat, serbiankuuset jne. Ne tekevät pihasta tunnelmallisen kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sinulla pihalla paljon puita, vau! Metsälehmus on vähän harvinaisempi pihapuuna. Lehmuksen kukinta on tosi kaunis, ja suriseva ;)
   Olen ehdottomasti samaa mieltä, puut todellakin tekevät pihasta tunnelmallisen kauniin!

   Poista
 3. Puut kuuluvat ehdottomasti pihapiiriin.Taloyhtiön pihalta löytyy mm. kirsikka- ja omenapuita sekä pihlajia.Rivitalon takapihalle olen saanut mahdutettua helmipensaan ja ruukussa olevan kartiokiinankatajan puita edustamaan.Tällä hetkellä ovat molemmat suojattuina,toinen jäniksiltä ja toinen kevätauringolta.Muuten luovat mielestäni jonkinlaista selkeyttä pikkuhavujen, kesäkukkien,perennojen,sipulikukkien ja yrttien sekoitukseeni.
  Olipa taas kiva postaus.Mukava päästä tosiaan huomenna istuttamaan pelargonian ja petunian pikkutaimet ruukkuihin kasvamaan kesää kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, miten ihanan paljon erilaisia puita ja havuja. Monesti juuri puut luovat pihaan sielun eli tietyn hengen. Ja vaikuttavat tosiaan pihan selkeyteen :)
   Minulla on ollut nyt niin puuhakas viikko, että vasta tänään ehdin koulia osan taimista. Oli kyllä tosi kivaa puhaa pitkästä aikaa.
   Kiitos palautteesta :)

   Poista
 4. Olipa kiva kun löysin sun blogin, näyttää olevan paljon mua kiinnostavia aiheita! Ihana kevätkausi alkamassa 💛💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini! Toivottavasti jatkossakin löydät täältä mielenkiintoista luettavaa :)
   Tosiaan nyt alkoi kevät!

   Poista