perjantai 9. helmikuuta 2018

Kirjopikarililja - herkän hento kevätkukka

Tällä kirjopikarililjalla on jännä tuplakukka. Suorastaan kuvauksellinen kapeine kaartuvine lehtineen. Tämä on siis ruukkukukka, joita näin kevättalvella näkee myymälöissä. Meillä kasvaa näitä myös pihalla ja ovat levinneet siellä aika kivasti siemenistä.


 Ruukussa kasvoi myös tällainen vähän tummempikukkainen kirjopikarililja. Niitä on myös valkoisina, tosin näin ruukkukukkina yleensä vain punertavina.
Tässä kuvassa kukat ovat vasta avautumassa.

Kirjopikarililjan hoito-ohje... 

Kirjopikarililja (Fritillaria meleagris) on sipulikukka. Näin ruukkukukkana se kannattaa pitää poissa auringosta ja lämmönlähteistä, silla kukinta kestää pidempään viileässä. Jos ulkona lämpötila olisi nyt plussan puolella, kirjopikarililjan voisi laittaa terassille tai parvekkeelle.
Multaa kastellaan kohtuudella, ja sitä ei saa päästää täysin kuivumaan. Keväällä sipulit voi istuttaa pihalle ja siitä saa monivuotisen keväällä kukkivan kaunottaren.

Viikonloppu messuilla...

Jos olette tulossa nyt viikonloppuna Minä Olen -messuille, tulkaahan moikkaan Fenghsui Sampo ry:n osastolle 224. Olen siellä esittelemässä fengshuita ja erityisesti puutarha-fengshuita 😊
Ai niin, meillä on siellä myös fengshui-nukkekoti, jossa on "roinahuone". Vielä ei saatu fengshui-pihaa rakennettua nukkekotiin, mutta ehkäpä ensikerralle.

Hyvää ja ilontäyteista viikonloppua!

Terveisin Sari

Ps. Se lupaamani puutarha-fengshui juttu tulee sunnuntaina. Messuihin liittyvät valmistelut veivät sen verran aikaa, että juttu siirtyi loppuviikkoon 😊

6 kommenttia:

 1. Kirjopikarililjat ovat aivan ihania! Mukavaa messuviikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Messut olivat huippuihanat, kaikkine mielenkiintoisine keskusteluineen ja tuttujen tapaamisineen.
   Kirjopikarililjat on todellakin ihania :)

   Poista
 2. Hei, minullakin on näitä valkoisena. Herkän hento kuvaa hyvin niitä. Huomaan ne vasta, kun kukat on auki. Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset kirjopikarililjat ovat myös huikean kauniita. Näiden kaikkien varret ovat hyvin ohuita ja huomaamattomia, joten saa katsoa tarkkaan, että huomaa ne ennen kukintaa :)
   Kiitos, messut menivät oikein mukavasti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on, yksi suloisimmista kevään kukkijoista.

   Poista