maanantai 1. tammikuuta 2018

Upeaa puutarhavuotta 2018!

Tästä vuodesta on tulossa tosi upea puutarhavuosi, ja toivottavasti se näkyy myös täällä blogissa. Olen luvannut vaikka kuinka monta kertaa postata fengshui-puutarhasta, joten nyt on tulossa postauksia siitä. Pionit ovat muuten vaurauden ja kaikenlaisen hyvän symboleita fengshuissa 😊

Luonnonmukainen puutarhanhoito...

Jatkan, ja ehkäpä vielä selkeämmin, luonnonmukaisen puutarhanhoidon postauksia. Se on yksi lempiaiheistani, sillä luonnonmukaisella puutarhanhoidolla kasvit voivat paljon paremmin. Samalla tulee tehtyä helposti ja kätevästi käytännön ekologisia tekoja.

Saas nähdä, miten nämä viime keväänä jaetut punatähkät voivat nyt tulevana kesänä.

Kuun vaiheet puutarhanhoidossa...

Kuun vaiheet liittyvät vahvasti luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon ja fengshuihin. Joten jatkan siitäkin kirjoittelua. Samoin jatkan #kastelupäivistä ja #kitkemispäivistä muistuttelua Puutarha Studion Facebook sivuilla. Jos teillä on toiveita juttuaiheista, niin otan niitä ilolla vastaan.

Olen saanut paljon palautetta #kitkemispäivien tehosta. Nyt tulevana kesällä näkee vielä paremmin, onko rikkaruohojen määrä vähentynyt. Siis seurataan tilannetta kun kevät tulee 😊

Uusia istutuksia ja kasveja...

Meidän piha on vanha, joten joka vuosi emme tee sinne uusia istutusalueita. Nyt on kuitenkin tarvetta päivittää pihaa ja tehdä muutamaa kohtaa helppohoitoisemmaksi. Joten niihin kohtiin tulee uudet kasvialueet.
Ja tietenkään en voi vastustaa kokeiluintoani... siis uusia kasveja ilmestyy pihalle. Osan kylvän siemenistä, osan lisään pistokkaista ja osan tietysti ostan. Eli jännää uutta tiedossa.

Viime kesänä istutin joitakin uutuuksia, joten niiden selviäminen talvesta vähän jännittää.


Vanhat rakkaat kasvit...

Pihamme yksi ihanuus on se, että piha on joka kesä upea ja kukkarunsas. Se on vanhan pihan ominaisuus.  Suurin osa kukkivista on monivuotisia perennoja, aika moni ihan maatiaislajeja. Ne ovatkin helppoja ja varmoja.

Sitten on nämä kellarissa talvetettavat kasvit, jotka ovat varmoja kukkijoita. Eli blogissa tulee näkymään taas näiden rakkaiden vanhojen kasvien kuulumisia 😊
Täytyykin muuten käydä tarkistamassa, että daalioiden juurakot voivat hyvin kellarissa.


Sisäkukkia ja leikkokukkia...

Sisäkukista eli viherkasveista ja ruukkukukista kirjoittelu jatkuu myös. Sillä ilman niitä koti olisi aika ankea. Myös fengshuissa niillä on suuri merkitys. 

Tämä huikea tumma loistokevätesikko oli viime kevään yksi kauneimmista ruukkukukista. Saas nähdä, mitä uutta löydän tänä vuonna.


Pihasuunnittelusta ja asuntomessuista toisessa blogissa...

Edelleen jatkan kirjoittelua asuntomessuista, mutta Pihan tekoon -blogissani. Sinne tulee myös postauksia pihasuunnittelusta ja piharakentamisesta. Nimittäin opetan mm. monella pihasuunnittelukurssilla, ja niiden kurssien tueksi kirjoitan Pihan tekoon -blogiin postauksia. Vinkkinä teillekin 😊

Kuva on Mikkelin Asuntomessuilta Kannustalon Harmaja Saimaan pihan liuskekivimuurista. Onkin jännä nähdä, millaiset ovat ensi kesän Porin Asuntomessut.

Sitten on vielä jotain muuta jännää... jonka paljastan myöhemmin.

Oikein upeaa, innostavaa ja kukkarunsasta vuotta 2018!

Terkuin Sari

20 kommenttia:

 1. Oikein aurinkoista ja kukkivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Tulisipas ensi kesästä aurinkoinen... ja lämmin :)

   Poista
 2. Ilahduin kovin että jatkat luonnonmukaisen puutarhanhoidon postauksia.Taloyhtiön puolesta istutettiin alkusyksystä yhteiselle piha-alueelle pioni Suomi100 kunniaksi.Toivotaan että pysyy hengissä ja tuo vaurautta,ettei vastikkeita tarvitsisi nostaa ;).Hyvää uutta vuotta 2018 sinulle!Jään innostuneena odottamaan mitä kaikkea mielenkiintoista keksit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmukainen puutarhanhoito on mielenkiintoinen ja innostava aihepiiri, että jatkan sitä ehdottomasti. Ja koetan keksiä myös paljon muuta jännää postattavaa.
   Hyvää fengshuita teillä siellä :) Pionit, etenkin ne tavalliset kiinanpionit, ovat tosi helppoja ja kestäviä tavallisessa puutarhamaassa. Märästä maasta ne eivät pidä. Eli toivotaan, että pioninne kukoistaa ja kukkii runsaasti :)
   Kiitos,ja upeaa uutta vuotta 2018 sinullekin!

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta sinulle! Hyvä että tulet muistuttelemaan kitkentäpäivistä ja luvassa on muutakin mielenkiintoista blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kitkentäpäivistä tulee varmasti myös postauksia, sillä pari juttuaihetta jäi viime vuodelta julkaisematta. Mutta tosiaan muistuttelen #kitkentäpäivistä myös facessa.

   Poista
 4. Innostavaa ja runsaskukkaista vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi ja oikein mukavaa tätä vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Tosi kiva kuulla, että olet pitänyt postauksista.

   Poista
 7. Ihanaa uutta puutarhavuotta sinulle ja perheellesi💚🌱

  VastaaPoista
 8. Upeaa kukkavuotta 2018 myös sinulle Sari!

  VastaaPoista