Ehkäpä muistatkin tämän ison lasikuvun jouluilta, sillä pidän siellä hyasintteja, jotta tuoksu ei ole niin vahva herkkänenäisille.
Minikasvit mahtuivat juuri ja juuri lasikupuun...
Minikokoinen unelma oli tosi pieni, ostin sen kasveriksi pari muuta minikokoista viherkasvia. Ne mahtuivat juuri ja juuri lasikuvun sisään. Jos ne lähtevät hyvään kasvuun, niin siirrän ne sitten muualle, vaikka isoon lasipurkkiin.
Nappipellea tai vastaava saniainen...
Tämä minikasvi muistuttaa nappipelleaa (Pellaea), mutta se voi myös olla jokin muu kasvi. Näissä ei ollut nimiä myymälässä. Joka tapauksessa se on jokin saniainen eli viihtyy puolivarjossa ja kosteassa ilmassa.
Sen multa saa kuivahtaa vain kevyesti kastelujen välissä.
Punalehtinen pilkkulehti...
Toinen minikasvi on värikkään punalehtinen pilkkulehti (Hypoestes). Se tuo kivasti väriä asetelmaan. Myös pilkkulehti viihtyy puolivarjossa ja sen multa saa olla tasakosteaa.
Kuvassa näkyy myös ne valkovihreäkirjavat kultaköynnökset, joista kirjoitin toissa viikolla Valkokirjava kultaköynnös on nyt pop. Tähän sivupöydälle paistaa aamulla aikaisin hetken aikaa aurinko. Sen nämä kultaköynnökset näyttävät kestävän.
Hentolehtinen unelma (Asparagus setaceus) on ennen ollut suosittu viherkasvi ja sitä on käytetty paljon myös leikkovihreänä kukkakimpuissa.
Se ei kestä auringonpaistetta eikä mullan kuivahtamista. Lisäksi se viihtyy parhaiten, jos talvella lämpötila on hieman normaalia huonelämpötilaa alhaisempi. Siksi se on vaatelias huonekasvina.
Unelma viihtyy puolivarjossa tai jopa pohjoisen ikkunalla. Mullan on syytä olla tasakosteaa.
Tämä on nyt näin pieni minikasvi. Voi olla, että se kasvattaa nopeasti pitkiä uusia lehtiä, jolloin se ei enää mahdu lasikuvun sisään. Saa nähdä, miten tämän kokeiluni käy 😊
Mullanvaihto kuun mukaan rahkasammaleeseen...
Istutin nämä kaikki pieniin saviruukkuihin ja Biolanin Kasvusammaleeseen, joka on 100% sammalta. Siinä ei siis ole lainkaan turvetta.
Rahkasammaleen yksi hyvä ominaisuus on se, että vaikka se näyttää kuivalta, niin kasvit saavat siitä vielä vettä sen verran, että eivät nuukahda. Siksi kasvit viihtyvät siinä niin hyvin, koska eivät pääse kärsimään kuivuudesta kastelujen välillä.
Olen kirjoittanut tästä rahkasammaleesta aiemmin Sammalkasvualusta on tulevaisuuden multa. Siihen olen istuttanut kaikki amarylliksen sipulitkin ja kylvänyt monet siemenet.
Istutin nämä siis viime viikolla, jolloin oli vielä kasvava kuu. Se on hyvää aikaa mullanvaihdolle ja viherkasvien istuttamiseen. Seuraava ajankohta alkaa 2.4., jolloin aioin vaihtaa komealle alokasialle isomman ruukun. Se nimittäin kaatui tänään lehdistön painosta.Minikasvit lasikuvun suojassa...
Minikasvit ovat nyt siis lasikuvun suojassa, jossa ilmankosteus pysyy hyvänä. Lasikupu on aaltoreunaisen lautasen päällä, jolloin ilma vaihtuu lautasen ja kuvun välisistä raoista. Siten lasin sisäpintaan ei tiivisty kosteutta.Kuvassa näkyy myös ne valkovihreäkirjavat kultaköynnökset, joista kirjoitin toissa viikolla Valkokirjava kultaköynnös on nyt pop. Tähän sivupöydälle paistaa aamulla aikaisin hetken aikaa aurinko. Sen nämä kultaköynnökset näyttävät kestävän.
Tämä on siis valoisa puolivarjon paikka, jossa nämä puolivarjon minikasvit viihtynevät hyvin.
Taustalla kukkii yksi niitä vanhoista jouluamarylliksistä. joista lisää Vau, amaryllis ei ole kertakäyttökukka -postauksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti