keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Veikeä perhosnarsissi `Apricot Whirl` ja oranssi hyasintti

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tämä veikeä perhosnarsissi `Apricot Whirl`on kyllä jännän näköinen. Ihastuin sen erikoisiin ja upean värisiin kukkiin jo viime keväänä. Päivät nämä ovat parvekkeella ja yöksi siirrän ne viileään huoneeseen, sillä on taas luvattu kunnon pakkasyötä. Ne nimittäin näkyy kivasti parvekkeen pöydältä sisälle ja viileässä ne myös kukkivat pidempään.

Perhosnarsissi `Apricot Whirl`...

Perhosnarsissi on siis perhoskukkainen narsissi ja niitä on muitakin lajikkeita kuin tämä `Apricot Whirl`. Minusta juuri näiden kukat on ihan huikean kauniit ja hienostuneen väriset. Niiden kukkien väriin sopii kivasti oranssit hyasintit. Aivan huikean kaunis yhdistelmä 😍

Perhosnarsissin erikoinen kukanmuoto...

Tässä vielä kuva perhosnarsissin kukista lähempää. Ikään kuin narsissin torvi onkin kasvanut erillisiksi terälehdiksi, jotka avautuvat täysin auki. Lisäksi osa terälehdistä on aaltoilevan rimpsureunaisia. Narsisseiksi nämä perhosnarsissit tunnistaa niiden lehdistä, ne kun on samanlaisia kuin perinteisillä narsisseilla.


Perhosnarsissit yöksi sidottuna viileään...

Sidon näiden perhosnarsissien varret ja lehdet yhteen löyhästi, ennen kuin vien ne yöksi viileään huoneeseen. Näin ne mahtuvat paremmin sinne muiden kasvien sekaan. Kun otan nämä aamulla taas parvekkeelle, niin pudotan nauhan mullan pinnalle avaamatta sitä. Sen saa sitten illalla nopeasti vain vedettyä ylöspäin. 

Ihanan tuoksuvat oranssit hyasintit...

Nämä kolme oranssia hyasinttia kasvoivat samassa ruukussa. Pesin hyasinttien juuret, joten sain ne asettumaan kauniisti yksittäin lasimaljoihin. Pienet kivet tukevat hyasintteja pysymään pystyssä. Nämäkin ovat päivät parvekkeella ja yöt viileässä huoneessa. 


Viikonloppuna taidan jättää nämä hyasintit ja perhosnarsissit päiväksi sisälle ihasteltavaksi, niistä kun saa niin kauniin asetelman. Ja samalla kotiin tulee aivan hurmaavaa hyasintin tuoksua😍


Sain nämä narsissit ja hyasintit Huiskulasta, kiitos siitä heille! Ne on kotimaisia eli kasvatettu Turussa Huiskulan Puutarhalla, joka kuuluu maamme suurimpiin puutarhoihin. Heidän kukkiaan on myynnissä ympäri Suomea.

Lisää kuvia perhosnarsissi `Apricot Whirl` ja muista erikoisemmista narsisseista löytyy  Uusia ja erikoisempia pääsiäiskukkia -postauksesta viime keväältä. Kevätterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Olen myöskin ihastunut tuohon kauniin väriseen narsissiin, sain niitä ystävältä viime keväänä, mieluisin pääsiäiskukkani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minustakin aivan sykähdyttävän kaunis. Ja se on myös hyvin juhlava, erikoisine kukkineen. Ihanaa, kun nykyään on myynnissä näitä erikoisempiakin narsisseja ruukkukukkana.

   Poista
 2. Hurmaava perhosnarsissi! Tuollaisen kun saisin parvekkeelleni. Marketit ja
  kukkakaupatkin tarjoavat niitä tuttuja keltaisia, kai se on kysynnän ja tarjonnan laki pikkupaikkakunnalla, joka määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä erikoisempiakin saattaa olla myynnissä pienemmillä paikkakunnilla. Ne vain usein myydään loppuun nopeasti, koska niitä on pienempi erä, mitä tavallisia tete narsisseja. Toivotaan siis, että löydät jotain upeaa erikoisnarsissia!

   Poista