sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Uusia ja erikoisempia pääsiäiskukkia

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Ihania uusia ja vähän erikoisempia pääsiäiskukkia näin pääsiäisviikon alkuun. Kivasti nykyään näissä narsisseissa löytyy paljon vaihtoehtoja, jos vaikka keltainen narsissi ei niin innosta. Nyt huomaan kerrottujen narsissien viehättävän minua eniten ja tietysti myös hurmaavasti tuoksuvat hyasintit kuuluvat suosikkeihini, näin pääsiäisenä sekä kevätkukkina.

Uusia persikanvärisiä pääsiäiskukkia...

Nämä persikanväriset hyasintit ovat veikeitä. Ne on vaaleanpunaisia, joissa on jännä kellertävä vivahde. Sopivat täydellisesti yhteen saman sävyisten narsissien kanssa. Tämä värisävy onkin ollut jo pitkään trendikäs kukissa. Väri on niin jännä, että se kiinnittää huomioita ja vähän väliä niitä tulee ihailtua. Narsissin lajikenimi on `Apricot Swirl`.


Lilanvalkoinen rimpsureunainen saintpaulia kivasti korostaa persikkaista sävyä 😊


Erikoisempia kerrottuja narsisseja...

Nämä kerrotut narsissit ovat myös tosi kauniita, etenkin tämä kuvassa näkyvä. Näissä on tiettyä raikkautta ja persoonallisuutta. 


Sipulikukat yöksi viileään....

Sipulikukkien kukinta kestää pidempään, jos vie ne yöksi viileään. Tai jos tekee asetelman lasikuistille, lasitetulle terassille tai parvekkeelle, mihin ei tule pakkasta. Pienikukalliset tete-narsissit kestävät kuulemma jopa -10 astetta, jos ne on tottuneet olemaan viileässä. Todennäköisesti nämäkin kestävät pienen pakkasen, ensin viileään totutettuna. 

Itse vien nämä parvekkeelle viimeistään illalla ja otan takaisin sisälle vasta torstaina, sillä alkuviikolla on niin paljon touhua, ettei kukaan ehdi niitä sisällä ihastella.


Kangasnauhalla tiiviimpi kukkamätäs...

Sidoin näiden narsissien ympärille löyhästi nauhan, jotta saan ne mahtumaan pienelle parvekkeen pöydälle. Tämä on hyvä konsti myös silloin, jos tuntuu, että ruokapöydässä narsissin lehdet taipuvat liikaa alaspäin ruokaan. En muuten olisi uskonut, että pääsiäisenä käytän joulunauhoja... ja näyttää hyvältä  😊 


Sain nämä narsissit ja hyasintit Huiskulasta, kiitos siitä heille! Ne on kotimaisia eli kasvatettu Turussa Huiskulan Puutarhalla, joka kuuluu maamme suurimpiin puutarhoihin. Heidän kukkiaan on myynnissä ympäri Suomea.


Lisää postauksia pääsiäiskukista...


Leppoisaa palmusunnuntaita!


Kevätterveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että pääsiäiskukkavalikoimaan tulee noin kauniita uutuuksia. Hienoa sekin, että sipulit voi kukinnan jälkeen laittaa oman puutarhan multaan jatkamaan elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet pääsiäiskukat on kyllä tosi ihania, etenkin kun ne on vielä kotimaisia. Ennen kaikki erikoisemmat kukat oli tuotu suoraan ulkomailta. Näin kotimaisina niiden kestävyys on myös paljon parempi. Ja voi huoletta istuttaa omaan puutarhaan :)

   Poista
 2. Ihania vähän erikoisempia narsisseja! Niistä saakin monivuotisen ilon, kun istuttaa puutarhaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä on todella upeita. Aivan mahtavaa, että löytyy näitä erikoisemman värisiäkin, sillä kaikki ei pidä niin keltaisesta. Itsekin vähän vieroksun keltaisia pääsiäisnarsisseja, jostain syystä. Pihalla ne on kauniita, mutta ei niinkään sisällä :)
   Se on tosiaan kivana lisänä, että narsissit monivuotisina kukkii jatkossa puutarhassa.

   Poista
 3. Kauniita narsisseja ja hyasintteja! Nuo aprikoosinväriset ovat todella nättejä ja sopivat hienosti yhteen rimpsureunaisen paavalinkukan kanssa. Aurinkoista maaliskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimpsureunaisen paavalinkukan kukkiin on tullut vahvempaa violettia kukkien vanhetessa. Se väri sopii minustakin tosi hyvin noiden hyasinttien ja narsissien kanssa yhteen. Ne värit selvästikin korostavat toisiaan.
   Kiitos ja keväistä viikon jatkoa sinullekin!

   Poista