perjantai 5. maaliskuuta 2021

Veikeitä kotimaisia tulppaaneja - ekologisia

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Nämä ovat niin veikeitä ja upeita kotimaisia tulppaaneja, että melkein sydän pakahtuu, kun näitä katselee. Tulppaanit on suosikkejani leikkokukissa, koska ne on ekologisia, siis kotimaiset tulppaanit. Tähän aikaan tulppaanit tuovat myös ihanaa kevään fiilistä, vaikka ulkona on pakkasta ja lunta.
Oletteko muuten huomanneet, että tulppaanien eri lajikkeilla on selvästi erilainen luonne? Postauksen toiset tulppaanit, on ihan toisen luonteisia, mitä nämä veikeän kerrotut.

Super veikeitä kerrottuja tulppaaneja...

Voiko olla kauniimpia tulppaaneja kuin nämä kerrotut! Näissä on jotain niin ihanan siroa, runsasta ja samalla veikeän hauskaa. Nämä on selvästi luonteeltaan taipuisia, joten näistä sai helpolla taas roikkuvan tulppaanikimpun, jossa osa on kuitenkin ylöspäin eli pystyasennossa. 

Tulppaanien terälehtien reunat on vaaleampia, mikä tekee näistä erityisen kauniita. Etenkin kun mustat heteet korostavat kukkien vaaleaa väriä.


Hauskan ryhdikkäitä tulppaaneja...

Näillä tulppaaneilla taasen on ihan erilainen luonne. Kun otin niiltä muovikääreen pois, niin heti näki, että ne ovat tosi jämäköitä. Joten sain idean laittaa ne lasiseen reikälevyyn pystyyn. En ottanut edes lehtiä pois, koska lehdet olivat ryhdikkäät ja kauniit. Näilläkin kukkien väritys on jännä.


Kukat on kivan veikeät ja ihanan keväisen pirtsakat. Tulppaaneissa on paljon eri lajikkeita. Kuulemma Huiskulassa kasvatetaan leikoksi 90 eri tulppaanilajiketta. Uskomaton määrä!


Kätevä lasinen reikälevy kukkien asettelussa...

Lasinen reikälevy on tosi kätevä monelle leikkokukalle. Näin matalalla lautasella pitää lisätä vettä päivittäin, vähän huoneen lämpötilasta riippuen. Tulppani pärjää vähässä vedessä, joten sille tämä sopii hyvin. Kuvan oton jälkeen lisäsinkin heti lautaselle vettä.


Kotimaisia ekologisia tulppaaneja  Huiskulasta...

Miten kotimaiset tulppaanit ovat sitten ekologisia, verrattuna muihin leikkokukkiin.
 • tulppaanien kasvatus kuluttaa suhteellisen vähän energiaa verrattuna muihin leikkokukkiin
 • viime kesän aurinkoenergia on varastoituneena tulppaanin sipuliin, jonka voimin tulppaani kehittyy kukkaan
 • tulppaani kasvaa nopeasti kukkaan kasvihuoneessa, jossa on viileä lämpötila
 • Huiskulassa kasvihuoneessa kastelut on automatisoitu ja suljetussa kierrossa, mikä lisää ekologisuutta
 • kotimaisina leikkokukkina kuljetus myymälöihin on lyhyt, verrattuna ulkomaisiin kukkiin
 • tulppaanit kestävät maljakossa hyvin viikon verran, jos ne vie yöksi viileään tilaan, ei kuitenkaan pakkaseen
Ekologisuutta lisää myös se, että kasvatus kasvihuoneessa on tehokasta. Eli tietyllä energialla saadaan kasvatettua mahdollisimman paljon. Huiskulan Puutarhalla 1m2 eli yhdellä neliömetrillä kasvihuoneessa kasvatetaan 2500 leikkotulppaania joulu-huhtikuussa.

Miten sitten leikkotulppaaneja kasvatetaan. 

Hollannista tulleet sipulit istutetaan Huiskulassa turpeeseen tai vesiviljelyyn, jonka jälkeen ne ovat kylmiössä noin 4 kuukautta juurtumassa ja saamassa samalla tärkeän kylmäkäsittelyn.
Sen jälkeen ne viedään kasvihuoneeseen ja 4 viikon kuluttua tulppaanit kerätään yksitellen leikkotulppaaneiksi. 

Kuvassa alimpana oikealla on ne super veikeät kerrotut tulppaanit nupullisena. On aina kutkuttavan jännää nähdä, mitä nupullisesta tulppaanista kehittyykään 😊


Lisää postauksia erilaisista tulppaaneista...


Tämän postauksen tulppaanit on siis kasvatettu Huiskulan Puutarhalla, Turussa. Sain ne Huiskulasta. Heidän tulppaanejaan on myynnissä ympäri Suomen.

Upeaa viikonloppua!

Terveisin Sari6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita!
  Upeaa ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle Sari! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneissa on kyllä niin sykähdyttävän upeita lajikkeita, että melkein hämmentyy. Ja jatkuvasti jalostetaan lisää uusia ihanuuksia.
   Kiitos Riina :)

   Poista
 2. Aika jännää että noita lasisia reikälevyjä on taas...ehkä ollut koko ajankin. Minulla yksi vanha lapsuudesta kulkenut 70 v mukana...en oikein koskaan hoksannut mille kukille ne tarkoitettu...oppia ikä kaikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä minunkin reikälevy on aika vanha, sillä olen ostanut sen käytettynä vanhoja tavaroita myyvästä liikkeestä. Olin niin onnellinen löydöstäni :)
   Reikälevy sopii kaikille leikkokukille, joilla on suht tukeva ja sopivan ohut varsi, että mahtuu reikään. Yleensä reikälevy laitetaan korkeareunaiseen astiaan, jotta leikkokukille saadaan riittävän paljon vettä. Vain sipulikukat viihtyvät matalassa vedessä, kun taas esim. ruusujen varret laitetaan maljakossakin syvään veteen. On kyllä tosi kätevä, kun sillä saa aseteltua pienen määrän kukkia kauniisti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nykyään on niin ihania tulppaaneja myynnissä, että ne oikein sykähdyttävät, kun kukat lähtevät avautumaan. Välillä tekevät hauskan yllärin, etenkin nämä kaksiväriset :)

   Poista