maanantai 20. helmikuuta 2017

Elegantit ranskalaiset tulppaanit

Blogiyhteistyö: Huiskula
Nyt en enää yhtään ihmettele, miksi näitä ranskalaisia tulppaaneja niin ihaillaan. Varret ovat kiehtovasti kaartuvia ja niiden kukkien muoto sekä väritys hieman vaihtelee. Ovat selvästi yksilöllisiä, ja miedosti tuoksuviakin. Siis hurmaavan elegantteja.
Ranskalaisten tulppaanien hoito:

Koska sain tulppaanit Huiskulasta, heidän kukkatukustaan, ne olivat kuiviltaan ilman vettä.
Ensimmäiseksi leikkasin varsien alaosista pienet palat pois ja laitoin ne kääreineen imemään viileää vettä. Kuvassa näkee hyvin, miten varsien pää on todellakin kuivunut. Monissa kukkamyyntipisteissä tulppaanit myydään näin kuivina, koska ne säilyvät muuttumattomina siten pidempään. Ja ovat tietysti helpompia käsitellä ja vievät vähemmän tilaakin.

Noin puolen tunnin juottamisen jälkeen poistin muovikääreet ja asettelin tulppaanit maljakkoon, viileään ja vähään veteen. Yleensä vaihdan veden joka toinen päivä. Tulppaanit kestävät pidempään, jos ne vie yöksi viileään huoneeseen tai jääkaappiin, joten näiden kanssa olen tehnyt niin.

Itse poistan tulppaaneista lehdet silloin, kun ne eivät enää näytä hyvän vihreiltä. Nytkin noissa ranskattarissa on suurin osa lehdistä tallella. Lehdet jotenkin kuuluvat tulppaaniin. Mutta voi olla, että huomenna vähennän lehtiä jo reippaasti.

Ranskalaiset tulppaanit ovat pitkiä, oi hurja 😊  Vieressä on tavallisia Huiskulan puutarhalla viljeltyjä keltaisia tulppaaneja. Kukkien kokoerokin on aika iso. Ja jo nyt huomaa, että ranskalaiset tulppaanit kestävät maljakossa paljon pidempään kauniina kuin tavalliset.
Näitä ranskalaisia myydään kukkakaupoissa yksittäin, kuten neilikoita ja ruusuja. Niitä on monen värisiä ja yksinkertaiskukkaisiakin. Kiva postaus ranskattarista löytyy myös Anun puutarha -blogista.Nyt onkin jännä seurata, miten pitkään nämä ranskalaiset tulppaanit kukkivat  😊


Tulppaaniterkuin Sari


14 kommenttia:

 1. No oho. Nyt vasta näen miten pitkiä ne onkaan. Hurjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihan melkein järkytyin, pituuden tajutessani. Olin ajatellut niille tavallista matalaa tulppaanimaljakkoa... mutta täytyikin kaivaa kaapista kunnon korkea ruusumaljakko ;)

   Poista
 2. Ohhoh, mitkä pitkän huiskeat kaunottaret! Väritys on kyllä todella kaunis. Pitääkin poiketa paikallisessa kukkiksessa, jospa sieltäkin löytyisi näitä ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon väriin minäkin ihastuin, sillä yleensä minulla on vaaleankeltaisia tulppaaneja. Vaihtelu virkistää :)
   Kukka on yllättävän painava. Laitoin yhden tulppaanin kapeaan maljakkoon ja maljakko meinasi kaatua. Onneksi löysin tukevamman maljakon. Se on nimittäin kaunis yksittäinkin :)

   Poista
 3. Todellisia kaunottaria! Ja hurjan pitkiä. Taitavat olla hinnakkaampia kuin tavalliset, mutta myös kestävämpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan ihan omaa luokkaansa tulppaaneissa :)
   Ovat kalliimpia, ja ne myydäänkin yksittäin eikä nipussa, kuten tavalliset tulppaanit. Just katsoin niitä, ja näyttävät ihan tuoreilta edelleen vaikka ovat olleet jo kohta viikon. Saas nähdä, kauanko tulevat kestämään.

   Poista
 4. Nämä tosiaan saivat mut rakastumaan;) Mulle oli yllätys että ovat niin isoja tavallisiin verrattuna, upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään ihmettele, on ne niin upeita :) Korkeus on tosiaan hurja, ja varsien kaartuvuus aika erikoista. Yleensähän tulppaanit pysyvät pystyssä, ainakin alussa, mutta nämä kaartuivat heti. Siis ihania :)

   Poista
 5. Wau, ovatpa ne komeita. Ihan pikkaisen kokoeroa tavallisiin verrattuna. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan pikkasen korkeuseroa ;) Niiden kukat on ihanan erisävyisiä ja eritavalla sykeröisiä... siksi jokaista kukkaa on ihasteltava erikseen :)

   Poista
 6. Oi, ovatpa ne upeita! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on upeita... edelleen. Varret vaan ovat kasvaneet lisää pituutta ja kaartuvat nyt vielä enemmän.
   Hauskaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Sari, osaatko neuvoa, mistä saisin ranskalaisten tulppaanien sipuleita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole nähnyt niitä myynnissä. Luulen, että ne ovat leikkokukkaviljelyyn tarkoitettuja lajikkeita. Ja voi hyvinkin olla, että niissä on jokin viljelytekninen juju, että kasvavat noin isoiksi.
   Tulee vaan mieleen, että olisivatkohan edes kivoja pihalla noin rentoina ;)
   Olen kyllä nähnyt jättikokoisia tulppaaneja, mutta kasvoivat tulppaaneille ihanteellisella paikalla ja hoito sekä säät olivat suotuisia niille. Kasvoivat siis korkeiksi ja kukat olivat isoja, täällä Suomessa.

   Poista