sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Sipulikukkaruukut jääkaappiin, ja kylvökuulumisia

Huomiseksi on jo luvattu suojasäätä, joten hain tänään syksyllä istutetut sipulikukkaruukut kellarista jääkaappiin odottamaan. Huomenna on sitten kätevämpi viedä ne parvekkeelle. Samalla huomasin, että kurjenmiekoissa on kirvoja. Onneksi vain vähän! Jos niitä olisi ollut enemmän, olisin ruiskuttanut ne luonnon pyretriinillä. Se on turvallinen aine ja luomua.
Muuten, näiden sipulikukkien keltainen väri johtuu kellarin pimeydestä. Se ei haittaa, sillä muutamassa päivässä ne vihertyvät parvekkeella.

Mitä kuuluu siementen kylvöille:

Joulukuun viimeisenä päivänä kylvetyt rimpsureunaiset orvokit itivät hyvin tammikuussa.

Ja nyt olen jo koulinut taimia omiin lokerikkoihin. En ehtinyt ihan kaikkia, joten homma jatkuu helmikuun lopulla, kun kuun vaihe on taas sopiva. Multana on samaa kylvö- ja taimimultaa kuin kylvettäessäkin ja hyvin ovat jatkaneet siinä kasvua. Kohta pitääkin muistaa lannoittaa niitä.

Helmikuun esikasvatuksena kylvin koristetupakan siemeniä, ja nämäkin siemenet iti hyvin. Taimet on ihan järkyn pieniä, vihreä puikko on kuulakärkikynä. Näiden taimien kouliminen tulee olemaan mielenkiintoista 😊

Ne hohtopiikkiputken siemenet eivät itäneet kahdessa viikossa, joten siirsin kylvöastian jääkaappiin kylmäkäsittelyyn. Siemenpussin mukaan kylvöstä kannattaa pitää kylmäkäsittelyssä pari viikkoa ja sen jälkeen siirtää  kylvöastia takaisin 15-20 asteeseen. Sopivasti parin viikon päästä onkin taas kasvava kuu.

Maatiaisamarylliksen siemenkodat:

Yhytin eli pölytin maatiaisamarylliksen kukat ja nyt toisessa kukkavarressa on pari siemenkotapallukkaa, jee! Saa nähdä, jaksaako kehittää näihin siemenet. Ja maltanko odottaa, että siemenentaimista tulee kukkiva yksilö... viiden vuoden kuluttua kylvöstä. Ei sovi ihan lyhytjänteisille 😊

Mukavaa viikon alkua!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Voi uinka pieniä taimia, mahtaa olla konstikasta noiden kouliminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Kun koulitaan, niin otetaan sormilla lehdestä kiinni... miten ihmeessä se onnistuu noin pienestä lehdestä. Täytynee keksiä jokin muu tapa ;)

   Poista
 2. Ensi syksynä täytyy itsekkin laittaa sipuleita ruukkuun kevättä varten. MIelenkiintoista tuo Amarylliksen kasvatus omista siemenistä, toivottavasti tulee siemeniä ja muutaman vuoden päästä palkitsee kukinnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä sipulikukkia ruukkuihin, etenkin jos sinulla on kellari tai kylmiö käytössäsi. Silloin saa juuri niitä kukkia, joista eniten pitää :)
   Taitaa amarylliksen siemenkodat nyt lakastua. Toivottavasti kukkii keväällä uudelleen, ja silloin jaksaisi kehittää paremmin myös siemenkotia.

   Poista