perjantai 20. tammikuuta 2017

Vaaleankeltaiset tulppaanit

Blogiyhteistyö: Huiskula


Vaaleankeltaiset tulppaanit ovat kestosuosikkejani. Niissä on jo ihana aavistus kevättä. Joskus vaaleankeltaisissa on jopa mieto sitrusmainen tuoksu. Leikkovihreissä suosikkini näyttää olevan valkovihreälehtisen kielopuun (Pittosporum) oksat. Joten yhdessä ne ovat niin super ihania, että niitä tulee ihailtua vähän väliä 😊

Tulppaanien hoito maljakossa:

Usein tulppaaneille riittää hoidoksi maljakkoon laitettu  matala viileä vesi.
Jos vie ne yöksi viileään huoneeseen tai vaikka jääkaappiin, tulppaanit kestävät kauniina pidempään. Nämä tulppaanit kestivät kauniina reilun viikon, sillä yöt ne olivat viileässä tilassa.
 Tässä kuva, kun tulppaanit on juuri laitettu maljakkoon. Lehdet ovat kauniin vihreät ja kukat vielä pienehköt.


Kun lehtien kärjet saivat keltaista sävyä, poistin tulppaaneista kaikki lehdet ja asettelin ne uudelleen leikkovihreiden sekaan. Kimppu näytti heti kuin uudelta, sillä tulppaanin kukat olivat kauneimmillaan.

Tulppaanien varret kasvavat pituutta:

Tulppaanin varret kasvavat pituutta maljakossa, se on normaalia. Tähän kimppuun sopi minusta se, että tulppaanit olivat melkein samalla tasolla kuin leikkovihreä. Joten samalla kun poistin lehdet, lyhensin myös tulppaanien varsia. Ja lyhentelin niitä uudelleen myöhemminkin.
 

Nämä suloiset tulppaanit ovat kotimaisia, viljelty Huiskulan Puutarhalla Turussa. Sain kukat Huiskulasta blogijutun tekoon. Kiitos taas heille ihanista kukista 😊

Olette ehkä huomanneetkin... Huiskulan sivuilla on Kukka-aiheisia blogeja ja puutarhablogilista.

Edit- Elegantit ranskalaiset tulppaanit ovat paljon isompia kuin nämä söpöt vaaleankeltaiset  suomalaiset 😏

Hauskaa viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Nyt viikonloppuna jatkuu taas siivous ja vanhan poisto... ensi viikon lauantaina alkaa tuli-kukon vuosi ja uusi ajanjakso. Tämä pienenä vinkkinä fengshuista kiinnostuneille 😊

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis kimppu! Hyvin sopivat tulppaanit ja kielopuun oksat yhteen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Tämä on lempparikimppu, kun kukkana on tulppaania. Kielopuu sopii upeasti myös isokukallisen neilikan kanssa.

   Poista
 2. Ihanan värisiä, kaunis kimppu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Matala ja tiivis tulppaanikimppu on minusta aina kaunis, etenkin kun tulppaanit ovat vaaleankeltaisia ;)

   Poista
  2. En ole vielä koskaan löytänyt noita vaaleankeltaisia tulppaaneita !? Minä rakastan myös valkoisia tulppaaneita vaikka naapurini sanoi niitä hautajaiskukiksi.RIITTA LINNAPUOMI 8.3?2023 😻

   Poista
  3. Itsekään en ole nyt lähivuosina noihin törmännyt marketeissa. Voi olla, että niitä on enemmänkin kukkakaupoissa ja vastaavissa, missä on suurempi valikoima leikkokukkia.

   Poista