perjantai 13. tammikuuta 2017

Siivousta...ja siivouspäivän kukkakimppu

Nyt kun viimeisetkin joulukoristeet on kerätty pois, on aika valmistautua uuteen vuoteen. Itse asiassa olen tehnyt sitä jo koko tämän tammikuun eli siivonnut ja siivonnut. Poistanut vanhaa, antanut tarpeetonta tavaraa eteenpäin, käynyt kaappeja läpi ja muutenkin pohdiskellut elämääni. Homma on vielä kesken, onneksi siivousaikaa on vielä pari viikkoa. Eli hyvältä näyttää 😊

Uusi vuosi 2017:

Puutarhurin näkövinkkelistä kiinalainen vuoden alkaminen on paljon loogisempi, kuin länsimainen uusivuosi. Kiinalaisessa kalenterissa uusivuosi on aina talvipäivänseisauksen jälkeinen toinen uusikuu (almanakassa musta pallo). Silloin on jo valoisampaa ja alkaa kylvöpuuhat, eli uusi kasvukausi.
Tänä vuonna se on meillä 28.1. klo 2.07.  Edellisenä päivänä Helsingissä juhlitaan taas kiinalaista uudenvuoden aattoa räiskyvin menoin ja tanssein, siis 27.1.2017.

Uusi vuosi - uudet kujeet:

Miksi sitten siivoan nyt niin innolla. Siksi, että kaikki vanha ja tarpeeton poistetaan eli "tyhjennetään pöytä" ja tehdään tilaa uusille asioille. Tätä ajatellaan symbolisesti eli vähän laajemminkin.
Lauantaina 28.1. alkaa tuli-kukon vuosi. Siitä kerron myöhemmin vähän lisää.

Huomenna lauantaina 14.1. klo 13 - 15.00 on Helsingissä Rikhardinkadun kirjastolla Fengshui  Sampo ry:n avajaistilaisuus. Siellä fengshuikonsultti Rauli Pitkänen kertoo tulevasta tuli-kukon vuodesta. Tilaisuus on avoin kaikille ja ilmainen. Kannattaa tulla kuuntelemaan!

Fengshuissa iso muutos:

Samalla kun alkaa tuli-kukon vuosi, vaihtuu myös ajanjakso. Se aiheuttaa muutoksia ja monet ovatkin sen jo huomanneet ihan omassa elämässään.
Fengshui ammattilaiset tekevät työssään paljon erilaisia laskelmia, joiden avulla löytyvät asunnon värimaailmat yms. Näihin laskelmiin ajanjakson vaihtuminen tuo muutoksia. Eli nyt tarkistellaan, tarvitseeko kotiin/puutarhaan/työpaikalle tehdä parannuksia, ja millaisia. Tämä alkava ajanjakso on vuoteen 2043. Ei siis mikään ohimenevä juttu 😉
Odotan innolla ensi viikkoa, jolloin pääsen aloittamaan työt ja näkee, millaisia muutoksia asunnot ja pihat vaativat. Tämä on ensimmäinen kerta fengshui-urallani, kun ajanjakso vaihtuu. Super mielenkiintoista!
Tähän liittyen, pitäisi omankin pihan fengshui päivittää  Ja tietysti kodin, ja työhuoneen... tulee hauska kevät 😊

Siivouspäivän kukkakimppu:


Kun joulu on siivottu pois, ja kaapit putsattu... on aika ostaa kimppu kauniita kukkia!
Tässä on nippu kotimaisia tulppaaneja, kaksi oranssia terttuneilikan oksaa ja kaksi rehevää leikkovihreän oksaa. Leikkasin neilikoista kukkavarret erikseen ja tein tämän suloisen pienen kimpun.

Hyvää viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Espoon työväenopistossa alkaa helmikuun alussa Fengshui sisustuksessa -kurssi, jolla opetan. Sinne mahtuu vielä muutama mukaan.

8 kommenttia:

 1. Hih, minä vähän oikaisin. Ostin tulpaaneja ja eukalyptuksen oksia, mutta siivouksen jätin väliin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tärkeää ottaa elämä rennosti nautiskellen, ja keskittyä tärkeimpään... eli niihin kukkiin :)

   Poista
 2. Upea kukkakimppu, tosi pirteänvärinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukukkien jälkeen kaipasi jotain keväisempää. Harvemmin tulee yhdisteltyä tulppaaneja ja neilikoita, ja näköjään toimii :)

   Poista
 3. Ihana kimppu! Näin vuoden alussa olisikin hyvä siivota kaapit turhasta. Vielä ei ole iskenyt siivous vimma 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämän päivän Rauli Pitkäsen luennon jälkeen tuli entistä suurempi vimma siivota kaikki tarpeeton pois, tehdä keskeneräiset työt valmiiksi, korjata, puunata... ennen vuoden vaihtumista. Siten saa uuden vuoden alkamaan uusilla ja puhtailla energioilla/ajatuksilla :)
   Onneksi tässä on vielä pari viikkoa aikaa!

   Poista
 4. Meilläkin on pieni kevätsiivous menossa, kukkia toki myös haetaan. Toimistollakin aiotaan tehdä sama urakka, sinne tullaan tekemään toimistosiivous. Mukava, että sekin saadaan kuntoon. Se stressikin siitä hieman vähenee, kun on siistimmät ympäristöt, missä asua ja työskennellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siivous on tärkeää monelta kantilta katsottuna. Ja sen jälkeen vielä kun hankkii kauniita kukkia kotiin ja toimistolle, niin ympäristö oikein huokuu hyvää energiaa ja iloa.

   Poista