sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Ekat kevätkukat parvekkeella

Laitoin ekat kevätkukat parvekkeelle vihdoinkin tänään. Oli kyllä ihanaa laittaa sormet multaan ja päästä istuttamaan näitä helmililjoja ruukkuihin. Siitä tuli aivan kevätfiilis, vaikka ulkona samaan aikaan satoi lunta. Saas nähdä, pitääkö nämä vielä ottaa pois parvekkeelta, eli tuleekohan kovempia pakkasia.


Helmililja pikkuruukkuihin...

Helmililjat pikkuruukuissaan ovat niin suloisia, että en taaskaan voinut vastustaa ideaa. Ihan pienempiin ruukkuihin sipulit eivät mahtuneet, joten ne ruukut saivat koristaa asetelmaa tyhjinä.
Saviruukuissa multa kuivuu nopeasti, joten istutin nämä kasvusammaleeseen. Se pidättää vettä kasveille pidempään.Ekat kevätkukat parvekkeella...

Laitoin siis parvekkeelle näitä valkoisia helmililjoja saviruukuissa. Samalla vein iirikset ja pari muuta "kevätkukkaa"  sinne, sillä ne viihtyvät paremmin parvekkeen viileydessä, kuin sisällä huoneenlämmössä. Iiriksistä kirjoitan oman postauksen lähiaikoina, koska ne on niin upeita kaunottaria.
Pöydällä on vielä syksyltä se erikoisen värinen Calluna, joka on saanut kauniisti ruskeaa väriä oksiinsa.
On melkein juhlahetki, kun saa laitettua ensimmäiset kevätkukat. Olisi nytkin tehnyt mieli juoda kahvit parvekkeella, mutta sisällä oli niin paljon lämpimämpää, että ekat kahvittelut siirtyi myöhemmälle 😊

Kaksi ruukullista helmililjoja...

Näihin saviruukkuihin meni kaksi ruukullista helmililjoja. Ne oli tietysti kotimaisia. Ensin kastelin mullan ja irrottelin sipulit toisistaan. Niistä karisi kivasti multaa pois, joten ne oli helppo istuttaa pieniin ruukkuihin. Esikostutin kasvusammaleen, kuten nykyään teen aina. Multana ruukkuihin käytin siis 100% sammalta, koska se pidättää saviruukuissa paremmin kosteutta.

Lisää kuvia kevätkukista parvekkeella...


Kevätterveisin Sari


6 kommenttia:

 1. Voi että kun suloisia pikkuruukkuja,mistä tuommosia löytää? Hyvä idea ottaa sipulit erilleen toisistaan ja yksittäin istuttaa,mutta se vaatii kyllä pikkuruisen ruukunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruukut olen ostanut ihan kukkamyymälästä ja vanhannäköisen vanhantavaran myymälästä. Ne on ikään kuin kaktusruukkuja eli pienille kaktuksille tarkoitettuja, tai sellaisina ne myytiin.
   Ovat juuri sopivia näille pikkusipulikukille :)

   Poista
 2. Oih, miten kauniita! Olisipas parveke, niin laittaisin sen täyteen kukkia. Minulla onkin terassi, joka on vieläkin täynnä lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on lunta vielä ihan hurjan paljon. Täytyykin huomenna käydä katsomassa, josko jo lumikellot olisi tulleet näkyviin. Ne on aina ensimmäisiä kukkijoita :)
   Parvekkeen kukista... taidan hakea osan niistä jääkaappiin yöksi, sillä on luvattu -4 astetta ensi pakkasta.

   Poista
 3. Onpa ihania noissa pienissä ruukuissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on minustakin niin suloisia, että joka kevät tulee laitettua jotain pientä sievää niihin ruukkuihin. Tulikin mieleen, että kesäksi voisikin keksiä niihin jotain jännää...

   Poista