tiistai 29. syyskuuta 2020

Syysasetelma kanervista eli Callunoista

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nämä riippuvaoksaiset kanervat on ihan huikean kauniita. En ole aiemmin tällaisia nähnyt ja nyt ihastuin näihin heti. Näissä on jotain siroutta ja veikeyttä. Ja ovat lisäksi kivan luonnollisen näköisiä. Nyt hoidan näitä tosi huolella, jotta pysyisivät pitkään näin upeina.


Riippuvaoksainen Calluna ja korkea ruukku...

Riippuvaoksainen Calluna vaatii ehdottomasti korkean ruukun, jotta sen kaunis kasvutapa tulee esille. Joten lähdin ruukkuostoksille. Tämän Callunan korkea ruukku on itseasiassa tarkoitettu seinäamppeliksi eli sen takapuolella on reikä ja ripustusnaru. Nyt se toimii hyvin näinkin😊
Kahdelle muulle pöytätasolla olevalle Callunalle löysin toisesta kukkakaupasta metalliset pienet suojaruukut. Kävi kyllä hyvä tuuri, kun löysin suojaruukut ihan tästä läheltä.

Syysasetelma kanervista, kävyistä ja oksanpätkistä...

Tästä asetelmasta tuli heti syksyisempi, kun laitoin siihen männynkäpyjä ja oksanpätkiä. Nimittäin kanervien vieressä on vielä valkokukkainen rungollinen pelargoni niin kesäisesti täydessä kukassa. 

Kaikki muut pelargonit onkin jo työhuoneen ikkunalaudalla ja tämä on viimeinen parvekkeella oleva. Otan sen sisälle viimeistään silloin, kun tulee yöpakkasia. Lisäksi pöytätasolla on toissa joululta säästynyt rungollinen muotoon leikattu kartiovalkokuusi.

Calluna korkeassa korissa...

Tämä korkea ja pieni kori on niin ihana ja se onkin ollut monen kukan korina täällä blogissa. Joten nyt laitoin siihen yhden riippuvaoksaisen Callunan.  Taas siitä tuli niin söpö 😊


Erikoisen värikäs Calluna...

Toinen tällainen veikeä Calluna on tämä jännän värinen yksilö. Värin siihen tuo lehdistö, ei siis kukat. Tämäkin on tosi ihana!


Callunoiden eli kanervien hoito-ohjeet...

Tärkeää on, että ostaa hyväkuntoisia Callunoita. Multa kannattaa kastella heti hyvin ja istuttaa isompaan ruukkuun, niin kastelu helpottuu. 
Jatkossa multaa kastellaan tarvittaessa. Multa ei saa päästä kuivumaan, sillä silloin Calluna kuivuu rumaksi. Eli hoitona on huolellinen kastelu. 
Talven tultua multa jäätyy ja Calluna pysyy kauniina kevääseen asti.


Kuvien Callunat olen saanut Huiskulasta. Kiitos siitä heille!

Jos näitä erikoisuuksia haluaa, niin kannattaa etsiä niitä kukkakaupoista, puutarhamyymälöistä ja kukkien myyntipisteistä. 


Lisää postauksia syyskukista...


Mukavaa viikon jatkoa!

Terveisin Sari

10 kommenttia:

 1. Erikoisesti minua kiinnostaa tuo rungollinen ja muotoon leikattu kuusi. Miten se viihtyy huoneenlämmössä kun lämmitys alkaa ja huoneilma on kuivempaa? Hyvää syksyn jatkoa, toivottelee mökinakka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuusi on kartiovalkokuusi eli talvenkestävä III-vyöhykkeelle asti. Se siis on ollut parvekkeella myös talvet.
   Joulunajan se kyllä kestää sisälläkin, kunhan muistaa kastella sitä. Mutta heti joulun jälkeen se kannattaa siirtää vähitellen ulos.
   Kiitos. Hyvää syksyn jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Onpa kauniita riippuvaoksaisia callunoita.Korissa erityisesti tosi ihana.Tein viikonloppuna syysistuksen vaaleanpunaisesta kanervasta,hopealangasta ja lankaköynnöksestä.Paikan löytäminen sille oli vielä hiukan haastavaa ,kun kesäkukat kukkivat vielä kauniina ja niiden viereen se ei sitten sopinut millään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosiaan syysistutusten ja kesäkukkien yhdistelmä on haastava.
   Sitä jo melkein toivoisi ilmojen kylmenevän, jotta kesäkukat saa pois. Mutta toisaalta toivoo lämpimän syksyn jatkuvan. Ja syyskukat on pakko ostaa ajoissa, jotta niitä vielä saa. Tähän aikaan on joka vuosi se sama haaste ;)

   Poista
 3. Niin kaunista ja suloista! Ajattelin tänä syksynä jättää kanervat ja callunat väliin, mutta taisin juuri muuttaa mieltäni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman päätöksen olin jo itsekin tehnyt, sillä parvekkeella on noita talvivihreitä monivuotisia kasveja. Mutta kun näin nämä, niin sillä sekunnilla muutin mieleni :)
   Pihalle meillä ei voi laittaa talveksi istutusruukkua, joten Callunat saavat olla parvekkeella.

   Poista
 4. Kauniit callunat,ihan kuin saniaiset! Onko kartiovalkokuusen juurelle istutettu mehitähteä? Ainakin jotain talvenkestävää täytyy senkin olla jos kerran kuusikin viettää talven ulkona.Hyvä idea istuttaa kuusen juurellekin jotain.Ei tarvi aina olla pelkkää sammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartiovalkokuusen juurella kasvaa partamehitähtiä, siitä metallisesta partamehitähtimaljasta. Kuusi on ollut muiden kasvien takana ja siksi mehitähdet näyttävät hieman erikoisilta eli liian varjossa kasvaneilta. Kauniita ne on kyllä noinkin... ja talvivihreitä :)

   Poista
  2. Kiitos :) Nämä Callunat on kyllä super ihania. Tänään juuri kävin tarkistamassa, pitäisikös jo kastella... :)

   Poista