perjantai 11. lokakuuta 2019

Petticoat syklaamin kukka kuin tyllialushame

Löysin tämän Petticoat syklaamin meidän Nurmijärven kk:n torikukkamyyjältä. En vain voinut vastustaa sitä, siinä on jotain niin veikeää. Ja rakastan syklaameja syyskukkana. Ne on todella kestäviä kukkijoita ja eivät ole moksiskaan pienestä pakkasesta. Sateelta ne kylläkin kannattaa suojata.

Petticoat syklaamin kukka kuin tyllialushame...

Se mikä tekee Petticoat syklaamin niin erikoisen viehättäväksi on tietysti kukat. Niiden terälehdet ovatkin alaspäin ja leventävät kukkaa, kuin tyllialushame. Siitä se on varmaan saanut nimensäkin 😊


Oli myös pakko kurkata, miltä näyttää kukan sisus. Kuvassa näkyvät röpelöt ovat osa terälehteä eli kiinni terälehdessä. Onpa erikoinen kukka!

Tavallisen syklaamin kukka...

Parvekkeella on edelleen ne vanhatkin syklaamit. Niiden kukan terälehdet ovat ylöspäin taipuneet, mikä on tyypillistä syklaameille.

Se vahvasti tuoksuva syklaami on avannut lisää kukkia, ja kukat ovat ujosti lehtien lomassa, jopa vielä enemmän kuin aiemmin. Tämä on kyllä myös omalla tavallaan niin veikeä 😊

Mitä kuuluu ulkosyklaameille näin lokakuun alussa...

Meillä on ollut jo useampana yönä muutamia pakkasasteita. Syyskukkaruukku on pensaan suojassa, lähellä taloa, joten kylmä ei heti osu siihen kohtaan. Sade sen sijaan on hakannut jonkun verran kasveja eli osa syklaamin kukista on lakastunut nopeammin. Vielä ne silti jaksavat kukkia ja onhan niillä kauniit lehdetkin.
Miltä ruukku näytti elokuun lopulla, siitä kuvia Kesäkukkaruukun päivitys syyskuulle -postauksessa.

Lisää syklaami- ja syyskukkapostauksia...

Syklaamit on niin ihania, että niihin ei kyllästy koskaan... ehkä 😊

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

Ps. Se murattisyklaami, jonka sipulin istutin, on vielä tosi alkuvaiheessa. Siinä on pienet nuput, ja jännään kukkiiko se lokakuun lopulla vai marraskuussa.

4 kommenttia:

 1. Syklaamit ovat todella kauniita ja ne sopivat ihanasti syysasetelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne on niin ihania. Niissä on myös paljon eri värisävyjä, ja noita erilaisia kukan muotoja :)

   Poista
 2. Syklaamien lehdet ovat, jos mahdollista, vielä kukkiakin kauniimpia! Niin kuin tuo hailakan vaaleanpunakukkainen, aivan ihana. Täytyykin hankkia taas joku tuollainen pienikukkainen. Niistä tykkään eniten. Ja tietysti täytyy aina valita se eniten tuoksuva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niiden lehdet on kivan kirjavat ja pyöreähköt. Minullakin on tapana aina nuuhkia minisyklaamien kukkia, ennen kuin ostan niitä. Siten vain löytää ne tuoksuvat yksilöt. Ja se tuoksu on niin ihana, ja yllättävän voimakaskin :)

   Poista