torstai 8. syyskuuta 2011

Suloinen syyskukka Hebe

Tätä suloisen sinistä pensastädykettä eli Hebe:ä olen ihaillut monena syksynä. Ja aina ne on myyty loppuun, ennen kuin olen ollut ostamassa syyskukkia parvekkeelle.
No nyt tästä viisastuneena ostin tämän torilta heti. Sen väri on niin ihana : )


Heben lehdet ovat kauniin tummanvihreät. Joskus olen nähnyt kirjavalehtisiäkin ja kukat voivat myös olla valkeat tai vaaleanpunaiset.

Parveke on vielä ihan täynnä kesäkukkia, kuten kuvan taka-alalla kuultaa pelargonit ja petuniat. Heben vierellä on riippaorvokki, joka nyt vasta ilmojen viilettyä on alkanut kukkia kunnolla. Tämä ihana Hebe saa siis toistaiseksi olla hieman ahtaissa oloissa ; )
Taidan istuttaa sen myöhemmin laakeaan ruukkuun sammalen kanssa. Ja onhan minulla tulossa ne syyskrookuksetkin Heben kaveriksi : )

Hebe:n eli pensastädykkeen hoito:

Hebe viihtyy puoliauringossa, ja myöhemmin syksyllä täydessäkin auringossa. Sen multa tulee olla kosteaa, sillä on muuten tosi kova juomaan. Sitä voidaan myös lannoittaa hieman.
Hebe kestää pari astetta pakkasta.
Lasitetulla terassilla ja parvekkeella tämä on loistava syyskasvi. Se voi pysyä hyvännäköisenä marraskuun lopulle asti, riippuen talven tulosta. Lasitetulla parvekkeella on noin 5 astetta lämpimämpää kuin ulkona.

Muita syyskukkia vanhoissa postauksissa:


19 kommenttia:

 1. Onpas kyllä nätti syyskukka!! Oikeen kivan värinen. Ja vielä jos noin pitkälle syksyyn kestää.

  VastaaPoista
 2. Hebet ovat hienoja, viime vuonna minulla oli niitä syysistutuksissani. Ja taidanpa hankkia tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 3. Laura - tuo sininen väri sopii tosi hyvin muihin syksyn kukkiin : )
  Siis lasitetuilla terasseilla ja parvekkeilla syyskukat kestavät pidempään, eli täällä Etelä-Suomessa tosi pitkään...

  Susanna - tuo kommenttisi kyllä vakuuttaa, että oli hyvä ostos : ) Minulla on tämä nyt ekaa kertaa. Juuri tuo sinisen sävy viehätti minua... se on tällä hetkellä lempivärini kaikissa kukissa : )

  VastaaPoista
 4. Kaunis Hebe tosiaan kauniin sävyinen ja oikein mukavan piristävä lisä syyskukka istutuksiin ja oi kuinka ihailin noita sinun syyskrookuksia, jotka pian kukkivat sinulla ja antavat paljon iloa!
  Kiitos ihanista kuvistasi!

  VastaaPoista
 5. Kaunis hebe sinulla! Omassani on kelta-vireänkirjavat lehdet.

  VastaaPoista
 6. Ompa kaunis! Jotenkin minulta puuttuu näin syksyisin inspis ostaa kukkia...

  VastaaPoista
 7. Heippa Sari! Selasin vanhoja postauksiasi neuvoja etsien, syysleimujen jakamiseen liittyen. Apua antava kirjoitus löytyikin, mutta tarkentaisin vielä, että uuteen paikkaan istutuksen jälkeen, mistä kohdasta/ miten matalaksi kukkavarret kuuluu leikata? Kiitos avustasi!
  -Sheldon

  VastaaPoista
 8. Sussi - oletpa tehnyt hyvän valinnan : )

  Sirkka - minäkin jännityksellä odotan noita syyskrookuksia. Joka päivä pitää käydä tutkimassa ruukut, joko alkuja näkyisi mullan pinnalla... ; )

  Irene - kirjavalehtiset tuovatkin enemmän väriä istutuksiin jo pelkillä lehdillään. Hebesi on varmasti kaunis : )

  Mari - tosi harvoin ostan pihalle syyskukkia, kun rapun seutu on aika ahdas. Mutta parvekkeella on aina istutuksia, kesät talvet. Ne nimittäin näykyvät olohuoneeseen todella hyvin : )

  Anonyymi Sheldon - riippuu vähän kuinka pitkiä varret alunperin olivat. Näin myöhään jaettaessa, riittänee, että kukat leikkaa pois. Voi leikata matalammiksikin, mutta vihreitä lehtiä tulee jäädä jäljelle varren tynkiin!
  Siinä Syysleimujen jako tehty ! -jutussa viimeisessä kuvassa näkyy, miten pitkiksi me jätimme varret : )
  Mukavia puuhasteluhetkiä !

  VastaaPoista
 9. Onpa kiva tietää omalla terassillakin kukkivan kukan nimi:)

  VastaaPoista
 10. Kiitti kovasti, katsotaan mitä tuleman pitää! :) -Sheldon

  VastaaPoista
 11. Sormet syyhyävät syyskukkiin. Haluaisin kukkaloiston jatkuvan vielä pitkään.

  VastaaPoista
 12. pioni - jotenkin Hebe on paljon hauskempi nimi tälle suloiselle kukalle, kuin tavallinen pensastädyke ; )

  Anonyymi Sheldon - ole hyvä : ) Puutarhaharrastu on tosi mielenkiintoista, ja siinä on välillä sopivasti haastettakin ; )

  Cheri - niin minäkin oikein innolla odotan hetkeä, jolloin parvekkeelta saa petuniat heittää kompostiin. Tulee paremmin tilaa syyskukille ja syyssipulikukkaruukuille. Se taitaa mennä tämän kuun loppulle : )
  Pihalla monivuotisten kukinta jatkuu lumen tuloon asti. Asterit vasta aloittelevat kukintaa.

  VastaaPoista
 13. Ihanan Heben oletkin löytänyt, kaunis väri, uusi minulle.

  VastaaPoista
 14. tia - se onkin ihanaa, että koko ajan tulee uusia kasveja myyntiin... ja vanhoihin uusia värejä : )

  VastaaPoista
 15. Kaunis on erikoisuus.
  Joku sanoi, ettei tule paljon ostettua syksyksi kukkia. Vähän samaa minullakin. Ehkä yksi syy tällä hetkellä on se, että odottelen tämän rakennuksen lopullista valmistumista, Yks terassi on täynnä rakennuskamaa. Tuolla siisteimmällä on pikkutuija, syklaameja ja muraatti pöydällä pajukorissa. Jotenkin vaan sotkun keskellä ne kukat menee hukkaan.

  VastaaPoista
 16. Multasormi - se on ihan totta, että rojun keskeltä kukkia ei huomaisi. Ellei sitten kukat olisi tooosi isoja, ja työmiesten tiellä ; )
  Aika aikaan kutakin, eli onneksi teidänkin talo tulee valmiiksi jossain vaiheessa. Ja saatte terassit tyhjäksi rakennuskamoista : )
  Ja onneksi jo pienikin syyskukka-asetelma piristää ihanasti : )

  VastaaPoista
 17. kaunis syyskukka mutta kestääkö sisällä huoneessa talven yli,ei varmaan ole puutarhaan istutettva kukka ei kestä meidän talvea??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että ei kestä sisällä etenkään meidän talvea. Ehkä menisi viileässä viherhuoneessa. Ei myöskään talvehdi ulkona, koska kestää vain pari astetta pakkasta. Se on siis ns. syksyn kausikukka.

   Poista