sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Suunnittelua...

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty ; )

Alla kuva uudehkosta pionipenkistä. Pionit ovat vanhoja, tähän toissa syksynä siirrettyjä. Kuten kuvasta näkyy sipulikukkina on vain krookuksia ja pari scillaa. Eli nyt suunnitelmissa on hankkia tulppaaneja tähän...

Pionipenkin vieressa kukkii näitä pihan alkuperäisiä vanhoja narsisseja iso ryhmä... (siis nuo korkeat)

... ja toisella suunnalla kukkii tavallisia punaisia tulppaaneja. Nämä tulppaanit ja edelliset narsissit kukkivat samaa aikaa.

Ja niiden jälkeen kukinnan aloittavat isot oranssit idänunikot.

Eli nyt haluaisin myöhäistä tulppaania, mikä kukkisi noiden välissä. Ja saattaa hyvinkin käydä niin, että ne kukkivat hetken myös samaan aikaan.
Eli minkä väriset uudet tulppaanit sopisivat yhteen vanhojen kukkien kanssa ????
Valkoiset eivät käy, sillä niitä on jo Kuupuuutarhassani : )
Keltaiset tulppaanit ovat liian narsissin "näköisiä" kaukaa katsottuna. Noiden narsissien seassa on myös muutamia keltaisia, vähän myöhemmin kukkivia.

Mitäs ehdottaisitte ? Minulle tuli mieleen hyvin tummanpunainen tulppaani, kuten alla. Vai pelaankohan liian varman päälle ; )
Ulkona on muuten upea täysikuu !


Ajattelin jatkaa Puutarhasuunnittelu sarjaa täällä blogissani taas talven aikana. Onko teillä toiveita aiheista... otan niitä mielelläni vastaan : )


Espoon pihasuunnittelukurssit ovat täynnä, ja niissä näyttää olevan jonoakin. Olettehan huomanneet, että Klaukkalan ja Nurmijärven kirkonkylän Kotipihan suunnittelu -kursseilla on vielä vapaita paikkoja ja kurssit ovat arki-iltoina.

11 kommenttia:

 1. tykkäätkö "mustista" tulppaaneista? Minun mielestä ne ovat ihanan upeita, ja vielä ne parrot tyyliset. Sitten on eri valkoisia joissa on esim keltaista tai punaista seassa... nämä ovat ihan vaan mun makuun ja mun ehdotuksia. =)

  VastaaPoista
 2. Cosmos - mustia minäkin myös ajattelin, mutta epäilin vain sitä, näkyykö ne kauas. Toisaalta eihän kaikkien kukkien tarvitse näkyä sisälle asti... onhan pihalla kiva olla yllätystäkin.... eli kun huomaa mustat tulppaanit vasta läheltä : )
  Mustat tulppaanit taitaakin olla tosi hyvä idea ! Ja nuo parrot- eli papukaijatulppaanit ovat kyllä upeita : )
  Mutta ne valkokirjavat vaativat minulta vähän totuttelua, hih ; )
  Kiitos vinkeistä : )

  VastaaPoista
 3. Mites olis liljatulppaani Aladdin, muotokieli olisi erilainen hieman särmikkäämpi. Tummanpunaisia kukkia koristaa kermankeltainen reunus. Viherpeukaloiden lehdessä näyttäävät ainakin pirun hyvältä, mä tykkään kun kun on erilaisia muotokieliä:)

  VastaaPoista
 4. Minullakin tuli mieleen mustat tulppaanit, ovat näyttäviä. itsekin ajattelin hankkia niitä lisää.

  VastaaPoista
 5. Ensin kävi mielessäni myöskin tuo musta, mutta sitten muistin yhden oman "vahinkoni" joka olikin tosi kaunis.
  Kylmät ja lämpimät punaiset yhdessä näyttivät sykähdyttäviltä. Melkein kuin vastavärit, mutta ei kuitenkaan. Ja näkyy kauas! :)

  ps. mie poistin ensimmäisen kommenttini kun se oli täynnä kirjoitusvirheitä. :)

  VastaaPoista
 6. Itseäni hieman kaivelee, kun vuosi sitten jätin maahan tummanpuhuvan punaiset daaliani. Ensi kesänä sitten.

  Kurkkaapa, olen puuhaillut kaikenkirjavia. Tunnistatko vanhan tutun?

  VastaaPoista
 7. Henrietta - liljatulppaani Aladdin näyttää tosi kivalta ! Tykkään noista liljatulppaanien kukkien muodosta. Minulla oli niitä Kuupuutarhassani valkoisina, mutta kukkivat vain yhden kevään.. En tajua, mikä niille tuli. Toinen lajike on kukkinut hyvin. Ja ne oli ihan vierekkäin.
  Täytyypä laittaa Aladdin harkintaan ; )

  Sussi - musta tulppaani on kyllä kiehtova. Taidanpa tutkia viime kevän kuvia tarkemmin... miltä tuon kohdan tausta näyttää touko-kesäkuussa.

  TuijaR. - itse asiasssa nyt minäkin muistan vastaavan nähneeni jossain retkellä. Ja siinä oli vielä tulppaaneilla korkeuserojakin.... toivottavasti löydän siitä kuvan. Välillä yllättävät ratkaisut (vahingot) ovat niitä kaikkein sykähädyttävimpiä : )
  Poistin sen ekan "kommenttisi" : )

  Rouva Kameleontti - tummanpunaiset daaliat ovat varmasti olleet upeita. Onneksi myynnissä on todella monenlaista ja väristä daaliaa. Tosin vanhoja daaliakantoja taitaa saada vain suoraan harrastelijoilta, tai taimien vaihtopäiviltä : )
  Nyt olen ihan ymmällä, en millään tunnista ????

  VastaaPoista
 8. Entäs kaksiväriset tulppaanit, Kelta/punainen tai valko/punainen?

  VastaaPoista
 9. Mari - jännää, mutta nuo kaksiväriset tulppaanit jotenkin eivät kiehdo minua. Täytyykin ensi keväänä oikein käydä kuvaamassa jossain puistossa kaksivärisiä tulppaaneja, jospa sitten näkisin paremmin niiden kauneuden : )

  VastaaPoista
 10. Aivan upeita kukkakuvia, ostin itsekin krookuksia, mutta vasta kevääksi:)

  VastaaPoista
 11. Mustaleski - kiitos : ) Jännään, mitä noista syyskrookuksista tulee... laitan sitten kuvia tänne.
  Krookukset ovatkin kevään ihania sulostuttajia, ja värin tuojia : )

  VastaaPoista