keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Sittenkin calluna parvekkeelle...

Muutama vuosi sitten päätin, etten enää koskaan hanki callunoita tai kanervia parvekkeelle, ne kun tuntuivat niin tylsiltä katsella koko talvea.
Monessa blogissa on vilahtanut valkoinen calluna ja se on näyttänyt niin kauniilta. Tänään sitten kävin meidän Nurmijärven torimyyjältä ostamassa yhden pienen callunan. Tämä kyllä näyttää minusta suurelta ; )
Kun callunan tai kanervan ostaa, se ei saa olla kuivahtanut. Torimyyjällämme tälläisiä kuivuneita kasveja ei koskaan ole myynnissä eli pelasin nyt varman päälle.


Callunan ja kanervan hoito on helppoa 

Niitä vain tarvittaessa kastellaan, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Siten ne säilyvät kauniina kevääseen asti.
Istutin callunan ihan tavallisesti vähän isompaan ruukkuun, näin se ei kuivahda niin nopeasti kuin pienessä ostoruukussaan.

Hain myös sammalta callunan alle ja tuohon kauniisti patinoituneeseen ruukkuun. Pidän tuosta sammalruukusta : )
Juttu Ericasta eli kellokanervasta löytyy tästä.
.
Syklaami ja abelia kukivat vielä hyvin.


Abelia tekee kokoajan lisää nuppuja.
Eilen pääsin haravoimaan ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Oli niin ihanaa haravoida pari tuntia. Mutta vieläkin suurin osa lehdistä on puissa.
Mukavaa viikon jatkoa !

11 kommenttia:

 1. Minulla tahtoo päästä kuivahtamaan kanervat ja callunat ja sitten ne rupsahtavat... :/ Nyt on kyllä satanut niin ovat onneksi luonnon vettä saaneet :) Tuossa Abeliassa on ihana kukka...

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis tuo valkoinen calluna. Ja sammalruukkukin on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Sinulla kaunis kukka-asetelma, itse ostin callunoita haudoille, isälleni ja 2 enolleni kävin istuttamassa.
  Mietin laitanko meille terassille vaiko vain männyn oksia.

  VastaaPoista
 4. Mari - no onneksi taivaalta on tullut vettä kukillesi... Minulla nuo kun ovat parvekkeella, on pakko muistaa kastella ; )

  pioni - yllätyin itsekin, miten kaunis sammal on ruukussa, noin kun laitoin sen vähän epätasaisesti.

  tia - männynoksatkin ovat tosi kauniita. Pidän paljon callunoiden ja havujen yhdistelmästä. Itsekin olisin laittanut, mutta kun nuo syyskukat ovat vielä niin hyvässä kunnossa...

  VastaaPoista
 5. Valkoinen calluna on minustakin kaunis. Täällä oli myös ensimmäistä kertaa myytävänä luonnonvalkoista callunaa (kukat näyttävät vähän kellertavältä), ihan kivannäköistä.

  Syklaamit ovat meilläkin vielä hyvässä kunnossa, joten sammalet ja kävyt ovat minulla vielä laittamatta. Muutamana vuotena ovat syklaamit kestäneet liki jouluun.

  VastaaPoista
 6. Sussi - callunaa näköjään jalostetaan ahkerasti. Kiva niin, saa nähdä millaisia on ensi vuonna myynnissä...
  Ai kun mukavaa kuulla, että syklaamit ovat säilyneet niin pitkään. Toivottavasti kovia pakkasia ei tule vielä pitkään aikaan : )

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis on tuo valkoinen calluna!
  Taas opin täältä uutta, en ole nimittäin ajatellut että nuo callunat ja kanervat ei saa kuivahtaa. Tuo oli kyllä minulle arvokas tieto, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 8. Susanne - ole hyvä : ) Callunat ja kanervat ovat kasvavia kasveja ja monet eivät vain tule sitä ajatelleeksi... Välillä marketeissa myytävät callunat ovat täysin kuivuneita, ja silti ne myydään täydellä hinnalla. Toivottavasti kukaan ei osta niitä !

  VastaaPoista
 9. Kaunista ei voi muuta sanoa =D Itselläni on kanervia aina parvekkeella ja olen saanut ne pysymään hyväna aina kevääseen asti...

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen päättänyt jo muutaman vuoden et enää en hanki...ainakaan kanervia..aatteles aikaisemin ostin niitä ain noin 50...nyt pääsen vähemmällä, mutta callunat ovat minusta kauniita, nimenomaan valkoiset. Pidän myös paljon marjakanervista ja ne saavat olla punertavia, koska ovat niin kauniin sävyisiä ainoa haitta on ovat mielestäni, ovat kalliimpia, mutta kyllä havuillakin saa jo näyttävyyttä..ja ne iki ihanat valot saa kohtapuoliin...
  Haravointia täälläkin riittää...vielä paljon puissa, no hyvä et ei kaikki tule alas yhdellä kertaa.Haravointi on minusta mielekästä puuhaa, voi oispa aina suuri lava, jonne voisi viedä, vaikka asumme metsän vieressä, niin sinne ei saa viedä, noh täytyy ruohonleikkurilla silputa ja osanhan saa pensaiden alle pienenä silppuna.

  Mukavaa alkavaa viimeistä lokakuun viikkoa!

  VastaaPoista
 11. RANTAPUIKKO - kiitos : ) Nuo kanervat ja callunat ovatkin siitä ihania, että säilyvät kauniina pitkään. Kunhan eivät kuivu, etenkään aurinkoisella paikalla...

  Sirkka - no olitpa ostellut uskomattoman suuren määrän. Marjakanervat ovat kyllä kauniita ja ne pikkuvalot... : )
  Meillä eilisessä sateessa on näköjään pudonnut koivuista tosi paljon lehtiä. Ihanaa, pääsen taas loppuviikosta haravoimaan : )

  VastaaPoista