maanantai 5. lokakuuta 2009

Sipuleita parvekkeelle ruukkuihin

Sain paketin Korpikangas Siemen-Frö:lta. Ihastuin heti noihin pieniin paperipusseihin, joihin sipulit oli pakattu. Suloisia : )
Oli pakko avata pari pussia ja katsoa ja hypistellä sipuleita.... Tosin täytyy vielä malttaa odottaa marraskuulle, ennen kuin pääsen istuttamaan ne. Jos ne istuttaa ruukkuihin jo nyt, ne lähtevät kasvuun kellarissa liian aikaisin. Sillä ruukut täytyy viedä parvekkeelle, kun mullanpinnalle on kasvaneet lehtien alut. Silloin ei parvekkeella saa olla kovia pakkasia. Pienet pakkaset sipulikukkien versot kyllä kestävät : )

Eli paketissa oli kahta lajia.
Toinen on kreetantulppaania (Tulipa bakeri `Lilac Wonder`), joka on matalaa ja kukkii aikaisin. Alla kuva siitä. Se on kyllä niin herkän suloinen : )

Toiset sipulit ovat pientä narsissia (Narcissus `Rip van Winkle`). Sekin on matalaa ja kukkii aikaisin. Alakuvan pienempi narsissi on sitä tai ainakin muistuttaa sitä paljon. Söpö, eikö vain ; )
Hankin jo lisää pieniä saviruukkujakin... nyt vain odottelen, että pääsen istuttamaan. Ennen sitä säilytän sipuleita pimeässä kaapissa, ei siis auringossa eikä patterin vieressä.
Pihalle aion istuttaa vähän lisää valkoisia skilloja ja kasvitieteellisiä krookuksia. Ne on jo ostettuna.
Tietysti tulppaanejakin voisi hankkia uudistettuun pioniryhmään. Ja kuupuutarhasta puuttuu aikaiset valkoiset tulppaanit.
Meilläpäin ei ole mikään kiire vielä sipulikukkien istuttamisella. Tämä kuu on vielä hyvää aikaa : )
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille !

14 kommenttia:

 1. Multa on tältä vuodelta mennyt puutarhakausi ohi. EN jaksa enää innostua pihahommista... Keväällä sitten harmittaa etten laittanut sipuleita. Nyt tuntuu ihan ylivoimaiselta edes laittaa ulkokuistia syyskuntoon. Sisällä tulee onneksi hommailtua kaikenlaista. Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 2. Hei,
  voiettä minä ihailen sinun energiaasi puutarhurina :)

  Katteeksi käypi.

  Mutta onpas ihana kun saa käydä täällä ihailemassa ja jospa sitä joskus saisi itsekkin inspiraation.

  VastaaPoista
 3. En yhtään ihmettele että hypistelet siellä pikku sipuleita, hienot hankinnat.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin odottavat valkoiset tulppaanit tai niiden sipulit istuttamista, jossain vaiheessa loppukuulla.

  VastaaPoista
 5. Munkin mielestä nuo paperipussit olivat paljon kivempia kuin ne perinteiset sipulipussit.
  Laitoin viikonlopun aikana kaikki loput sipulit maahan. Jos en sitten lähde vielä ostoksille;)

  VastaaPoista
 6. Mari - minulla on vähän sama juttu noiden käsitöiden kanssa. Ihailen kaikkea mitä olet tehnyt, mutta tällä hetkellä minua ei kertakaikkiaan huvita käsityöt ; ) Eli onneksi voi tehdä sitä, mikä juuri nyt vetää puoleensa : )
  Mukavaa maantaita sinullekin !

  Ainosofia - istutin viime syksynä kellariin vain yhden ruukullisen tulppaaneja. Keväällä harmitti, kun niitä oli niin vähän eli nyt niitä on sitten paljon tulossa : )
  Olen ihan hulluna kukkiin ja puutarhoihin ; )

  tia - ne olivat tuossa pöydällä hypisteltävinä pitkään. Lopulta täytyi viedä ne komeroon, kun aurinko alkoi paistaa pöydälle ; )

  arleena - valkoiset tulppaanit ovatkin kauniita. Olen aina ihaillut ulkona valkoisia tulppaaneja : )

  pioni - paperipussit ovat niiin ihania. Joku on varmaan käsin pussittanut ne, kun perinteiset pussit on täyttänyt kone... siis sellainen fiilis niitä tulee.
  Vielähän voit hyvin ostella lisää sipuleita, kun edelliset on jo istutettuna ; )

  VastaaPoista
 7. kreetantulppaanit odottavat minullakin istuttamista, minustakin ne ovat herkän näköisiä ja niin kauniin värisiä. Tuota narsissia on myös minulla pihalla.

  Aloitin eilen iltahärässä ensimmäisten sipulien istuttamisen ja työ jatkuu vielä pitkään:)

  VastaaPoista
 8. Siis, sinä istutat ruukkuihin sipuleita? Minä olen laittanut maahan sipulit, en ole kuullut että niitä laitetaan myös ruukkuihin... :S Marraskuussa siis purkkiin ja kellariin?

  VastaaPoista
 9. Sussi - meillä pitää vielä odotella perennojen kellastumista, jotta ne saa leikattua. Ja vasta sen jälkeen saa sipulit istutettua niiden väleihin.
  Sinullapa on hyvä maku sipulikukkien suhteen, hih ; )

  Mari - juu, istutan kukkasipulit ruukkuun ja ruukut laitan kellariin. Keväällä sitten otan ne kellarista, kun niissä on kunnon alut. Voisi ne ottaa sisällekin silmäniloksi, mutta kukkivat niin nopeasti ohi. Eli laitan ne parvekkeelle. Tuon tarkemman istutuksen ajankohdan aion vielä tarkistaa...
  Lisäsin tekstiin linkin juttuun viime kevään tilanteesta.
  Niin ja voisihan ruukut laittaa viileälle kuistille tai ulos rapulle.... : )

  VastaaPoista
 10. Hyvä idea laittaa ruukkuihin, ovat sitten keväällä kauniina. Olen itse laitellut sipuleita vain maahan, mutta taidanpa kokeilla ruukkuunkin vielä.

  VastaaPoista
 11. Minun sipulit ovat vielä kaupassa.. Viikonloppuna ajattelin istuttaa vielä krookuksia...Parvekkeellakin olen joskus tulppaania kasvattanut hyvin seurauksin..en tosin muutamaan vuoteen..pitäisiköhän taas kokeille...

  VastaaPoista
 12. Hanna - minusta on kiva laittaa myös ruukkuin, koska keväällä kaupoissa on vain narsisseja ja helmililjoja. Näin saan kevääksi juuri sitä mitä haluan : )

  RANTAPUIKKO - kokeile ihmeessä : ) Olen katsellut keväällä otettuja kuvia pihasta ja totesin juuri, että Kuupuutarhani kaipaa ehdottomasti lisää sipulikukkia. Kyllä nuo valokuvat ovat sitten käteviä, muistin tukena ; )

  VastaaPoista
 13. Sinulle on jotain blogissani :)

  VastaaPoista
 14. Mari - lämmin kiitos !!!! Jään miettimään, mitä paljastaisin ; )

  VastaaPoista