lauantai 3. lokakuuta 2009

Syklaamit siirretty parvekkeelle

Siirsin pari ulko- eli minisyklaamia Kuupuutarhastani parvekkeelle. Istutin ne pihalle muistaakseni elokuun alkupuolella ja vieläkin kukkivat upeasti. Nyt kun alkaa olla yöpakkasia jo kunnolla, kestänevät pidempään lasitettulla parvekkeellani : )
Syklaamien takana kukkiva on Abelia.

Minisyklaamin eli ulkosyklaamin hoito:

Minisyklaami viihtyy puolivarjoisella paikalla, ja syksyn edetessä aurinkoinen paikkakin käy. Kastelussa on syytä olla tarkka, ettei vettä mene lehtien ja nuppujen tyville, sillä se saattaa mädännyttää ne. Eli kastellaan vähän ja multaan. Käytännössä minisyklaamit kaipaavat kastelua viileillä ilmoilla tosi vähän.
Isokukalliset syklaamit on tarkoitettu sisälle. Ne eivät viihdy ulkona. Tosin nykyään on myös ulos tarkoitettuja terassisyklaameja, jotka ovat isokokoisia.


Vanha mehitähtiruukkukin sopii kauniisti syklaamin kaveriksi.


Ensimmäiset pelargonit siirsin kirjastohuoneen ikkunalle talvehtimaan. Suurimmat pelargonit ovat vielä parvekkeella. Niiden siirrolla ei ole mikään kiire, sillä lämpötila alimmillaan on ollut vasta + 4 astetta. Parveke on siis lasitettu. Saa nähdä saanko kaikki pelargonit mahtumaan tähän ikkunalle, vai pitääkö pari laittaa kellariin...

 Mukavaa syksyistä viikonloppua !Linkit muihin syyskukkiin löydät:

11 kommenttia:

 1. Kauniita kukkiasi olen täällä ihailemassa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Todella upean näköisiä! Täällä pihaterassilla olevia syklaameita pakkanen vähän puraisi viime yönä, mutta onneksi näyttävät siitä vielä selviävän.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanat valkoiset kukat ja mehikasvit.
  Pelargoniat kukkivat varmaankin jouluun saakka, ellet vie niitä pois.

  VastaaPoista
 4. upeasti syklaamit jaksavat kukkia!Minun työpaikallani on jättikokoinen pelargonia,on aivan mahtavan upea täydessä kukassaan.Uskoisin sen olevan aika vanha.Otin siitä kuvankin,laitan joku kerta blogiini.Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 5. Minä aina ihailen suklaameja:))
  kauniita varsinkin mini sellaiset ovat ihastuttavia...yleensäkin pieni on kaunista..pienet asiatkin...ja pikkuiset koiratkin:) noh kyllä isommatkin...tietty!
  Minulla myös kasvihuoneessa on aikas iso pelargoni, jota just tänään katselin..siirränkö kotiini,..noh jätin sinne,..sisällä ne menevät mielestäni lopuksi aika kurjan näköisiksi..vaikkakin siskoni saa ne aina menestymään vuodesta toiseen, kuin ihmeen kaupalla..kait siinä kärsivällisyyttä tarvitaan...:)

  Hyvää yötä, kauniita unia.

  VastaaPoista
 6. Mahtavan hienoja syklaameja sinulla ja noin komeita mehitähtiä ruukussa, minulta isot kuolivat pois. Pelargonioiden suhteen minullakin pulma, on niin monta ruukkua, ehkä ne johonkin saan mahtumaan.

  VastaaPoista
 7. Susanne - mukavaa viikonloppua sinullekin !

  Sussi - syklaamit, siis nuo minisyklaamit, kestävät onneksi pienet pakkaset : ) Siksi ne ovatkin niin kivoja syksyn kukkia ulos...

  arleena - kun ulos on luvattu yli 6 astetta pakkasta, pelargonit täytyy ottaa sisälle. Saa nähdä milloin on sen aika... kukkivat varmasti siihen asti : )

  sarppa - olen jostain lukenut, että pelargonista kannattaisi ottaa pistokkaita ja säilyttää ne, ei sitä vanhaa yksilöä. Melkein jo heitin vanhimman pelargonini pois, kun tänä kesänä lehdet ja kukkatertut olivat pieniä. Nyt se kumminkin innostui kukkimaan tosi runsaasti... eli taidan sen vielä säilyttää. Kiva, jos laitat kuvan työpaikkasi pelakuusta blogiisi : ) Mukavaa viikonlopun jatkoa !

  Sirkka - pieni on kaunista ; ) Pelakuut menevät sisällä tosiaan rumaksi, jos lämpötila on korkea ja etenkin, jos aurinko ei paista pelargooniin. Viime talvi oli aika pilvinen ja minullakin pelargonit menivät rumiksi. Aiemmin ovat olleet paljon kauniimpia talvisin.

  tia - tuo mehitähti on tavavallistakin tavallisempaa kattomehitähteä. Ovat kasvaneet tuossa ruukussa vuosia. Ajattelin istuttaa toiseenkin ruukkuun niitä... Toivotaan, että pelargonit mahtuvat sisälle, olisi niin sääli heittää niitä pois. Eikö vain ; )

  VastaaPoista
 8. Hei Sari! Tuosta eellisestä postauksesta kysysin, että ruukaatko leikata perennoista varret syksyllä vai keväällä? Mää oon jättäny kevääseen, ku sanovat että ontoista kasveista varsinki vesi pääsee sisälle ja kerää tauteja ja vettä.
  Tuolle 4.10. päivälle hymyilen, kun on niin kylmää ettei pahemmin osaa nauttia puutarhasta kuin sisältä ikkunasta :D! Siinäpä oiva postauksen aihe, jota aijon hyödyntää.
  Lämpimiä syyskelejä toivotellen
  Eve

  VastaaPoista
 9. Eve - leikkaan perennojen varret syksyllä, kun ovat kokonaan kellastuneet. Jätän kuitenkin aina n.10 cm tyngät.Varret on oikeastaan pakko leikata jo syksyllä, sillä perennojen seassa kasvaa sipulikukkia : )
  Meilläkin sataa aika reippaasti, väillä. Tänään on kyllä parempi nauttia puutarhasta, sisältä käsin ; )

  VastaaPoista
 10. Hienosti sun syklaamit vielä kukkii. Omani paletui toissayönä. Saattaa olla, että hankin siihen vielä uuden kokeeksi, koska en vain suostu uskomaan, että tällaiset pakkaset jatkuisivat... :)

  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 11. Henska - minisyklaamit tekevät nuppuja aika ahkerasti. Ja nyt kun pääsivät parvekkeelle, nuput lähtivät kehittymään kukiksi : )
  Minisyklaamin pitäisi kestää pari astetta pakkasta. Toivotaan, ettei ihan vielä tule kovempia pakkasia : )

  VastaaPoista